MENU

Με αίτημα για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ένα ενδεχόμενο στο οποίο δεν ήταν αρνητικός ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε η εκδίκαση από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League λίγο μετά τις 16.00, ωστόσο η Αθλητική Δικαστής Μαρία Σκολαρίκη δεν το έκανε δεκτό και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά. Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης και οι νομικοί εκπρόσωποί του Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Λάμπρος Μπίρδας, Νίκος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαθωμάς, Άγγελος Κωνσταντινίδης, ενώ τον Ολυμπιακό οι δικηγόροι Βασίλης Δημακόπουλος, Αργύρης Λίβας, παρών και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Η συμπληρωματική Έκθεση Αρετόπουλου και οι αντιδράσεις

Συμπληρωματική Έκθεση απεστάλη στο Δικαστήριο από τον διαιτητή του ντέρμπι της Τούμπας, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, με την οποία αναφέρει ότι διέκοψε τον αγώνα λόγω τραυματισμού αξιωματούχου ομάδας (του προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία, ο οποίος ήταν κανονικά δηλωμένος στο φύλλο αγώνα καθώς αντικατέστησε τον Χρήστο Κόντη εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων) ευρισκόμενου νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή, κάτι το οποίο δεν είχε αναγραφεί αρχικά στο φύλλο αγώνα αλλά συμπεριελήφθη στην συμπληρωματική του Έκθεση.

Η συμπληρωματική Έκθεση του διαιτητή από τα Τρίκαλα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ: «Με έκπληξη πήραμε την συμπληρωματική Έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί ή να διακοπεί η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα Έκθεση. Επίσης ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου», τόνισε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε: «Τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός. Έκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Έρχεται μετά από πέντε μέρες με συμπληρωματική Έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε η συμπληρωματική; Πώς ζητήθηκε; Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα χρόνια συμπληρωματική Έκθεση διαιτητή», με τον Λάμπρο Μπίρδα να τονίζει τις αντιφάσεις στην συμπληρωματική Έκθεση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου.

Διαμαρτυρία οπαδών του ΠΑΟΚ στα γραφεία της Λίγκας

Λίγο μετά τις 17.10, περίπου 30 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Super League, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, για να αποχωρήσουν έπειτα από λίγη ώρα χωρίς... παρατράγουδα, καθώς άλλωστε η αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία της Λίγκας ήταν ισχυρότατη.

Γκαγκάτσης: «Δεν ήθελαν να παίξουν, ήταν μεθοδευμένο»

Μετά την απόρριψη του αιτήματος περί αναβολής της υπόθεσης από την Αθλητικό Δικαστή, ακολούθησε ημίωρη διακοπή, για να προετοιμαστούν οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο συλλόγων. Ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης και ο Μάκης Γκαγκάτσης αμφισβήτησαν τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρσία και ζήτησαν την απαλλαγή του ΠΑΟΚ, να κατακυρωθεί υπέρ του ο αγώνας ή έστω να επαναληφθεί. «Όλη την εβδομάδα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, και μέσω των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ, αλλά και μέσω της επιστολής στην ΚΕΔ για αλλαγή διαιτητή του αγώνα για μια δήθεν συνάντηση, για την οποία υποβλήθηκαν μηνύσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοινώσεων διασφάλισε την απόλυτα εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.

Πέσανε κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού! Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε... "να μείνει κάτω, να μείνει κάτω"!

Στα αποδυτήρια ήμουν κι εγώ. Το ιατρείο με τα αποδυτήρια είναι διπλανές πόρτες. Ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού, με ανθρώπους ασφαλείας, κλείστηκαν ένα τέταρτο στα αποδυτήρια. Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή ήθελε να μπει. Μετά από ένα τέταρτο εξετάστηκε ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο φερόμενος τραυματισμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια!

Ο φερόμενος προπονητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας τραύμα! Μέσα στα αποδυτήρια προκλήθηκε το τραύμα! Υπάρχει δήλωση αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει παίρνω την ομάδα και φεύγω, γεια σας! Η απόφαση ήταν ειλημμένη από πριν. Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έπιανε το κεφάλι του, μετά το μάτι του, όπου να 'ναι..», ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Η στάση του Ολυμπιακού και οι μάρτυρες του ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, υποστηρίχθηκε ότι «η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή. Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει τι ματς. Και ο Ολυμπιακός να μην εμφανιστεί. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής».

Ακολούθησε η εξέταση των μαρτύρων του ΠΑΟΚ, κ.κ. Χαλβατζούλη, Τσούγκα και Σωτηράκη. Άπαντες υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε πραγματικά τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρσία, οι αμυχές στο χείλος του προπονητή του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να προέρχονται από τους κυνόδοντες του ιδίου και δεν γίνεται να ευθύνεται η χαρτοταινία για αυτόν, εκφράζοντας και την απορία τους για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και δείχνουν την αμυχή στο χείλος του. Στη συνέχεια κατατέθηκαν έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως το πρωί της Δευτέρας (10.00).

Την Δευτέρα η ανακοίνωση της απόφασης

Με τη δευτερολογία των νομικών εκπροσώπων των δύο πλευρών, στην οποία δεν ειπώθηκε κάτι διαφορετικό σε σχέση με την αρχική τους αγόρευση, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της ακροαματικής διαδικασίας στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League και η απόφαση της Δικαιοσύνης για την τύχη του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, θα ανακοινωθεί εκτός κάποιου απροόπτου την Δευτέρα, 5 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον την Δευτέρα επιβληθεί ποινή διεξαγωγής 2-3 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ, θα υποδεχθεί την ΑΕΚ χωρίς τους υποστηρικτές του στο γήπεδο της Τούμπας στην κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ την επόμενη Κυριακή (11/3).

Την Δευτέρα η απόφαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, το χρονικό της εκδίκασης
EVENTS