MENU
Χρόνος ανάγνωσης 7’

Κουλούρης στο SDNA: «Η νέα μου ζωή στην Τουλούζη» (pics)

0

Το SDNA ταξίδεψε και έζησε για περίπου μία εβδομάδα στην Τουλούζη. Την πόλη στην οποία ο Ευθύμης Κουλούρης θα περάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής του.

Όλο αυτό το διάστημα σας μεταφέραμε το παλμό της πόλης, της τοπικής ομάδας, αλλά και της καθημερινότητας του 23χρονου επιθετικού μέσα από μία σειρά θεμάτων με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Πλέον η σκυτάλη περνάει στον απόλυτο πρωταγωνιστή, - τον ίδιο - τον Ευθύμη Κουλούρη, που μίλησε αποκλειστικά στο SDNA για την ζωή και τις πρώτες του εντυπώσεις από την Τουλούζη.

Από την πρώτη κι όλας ημέρα εδώ, στην πόλη της Νότιας Γαλλίας αντιλαμβάνεσαι τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης που έχουν για το ποδόσφαιρο. Οι ανοικτές για το κοινό προπονήσεις, το standing ovation μετά τη λήξη του αγώνα, η σχέση που αναπτύσσουν οι ποδοσφαιριστές με τους οπαδούς, είναι ορισμένες μόνο από τις πολλές διαφορές που μπορεί κανείς να συναντήσει.

Το διάστημα της παραμονής μας στην Τουλούζη, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά, το πως βιώνει ο διεθνής φορ, το νέο του ξεκίνημα. Απο τις βόλτες του στο κέντρο της πόλης συντροφιά με τον σκύλο του (την Νέλλα) μέχρι και τα μέρη που επιλέγει για να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του...

Ο Ευθύμης Κουλούρης μίλησε για όλα αυτά σε μία διαφορετική από τις συνηθισμένες συνεντεύξεις του.

Απολαύστε τον...

- Ευθύμη μεγάλη αλλαγή στην ζωή σου ο ερχομός σου στη Γαλλία και τη Ligue 1;

«Τεράστια. Η Ligue 1 είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ενα απαιτητικό πρωτάθλημα, με εξαντλητικό ρυθμό αν δεν τον έχεις συνηθίσει, με ομάδες και ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσης. Τις διαφορές και την αλλαγή την νιώθεις από τις προπονήσεις ακόμα. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Να προσέχεις πολύ την ζωή σου, για να μπορείς να είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Για μένα, αν εξαιρέσει κανείς, ένα χρόνο που πέρασα στην Κύπρο (στην Ανόθρωση), είναι η πρώτη φορά που βιώνω την εμπειρία του εξωτερικού και αναμφίβολα είναι κάτι πρωτόγνωρο και συνάμα ωραίο συναίσθημα».

- Φαντάζομαι μεγάλες και οι διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων;

«Σαφώς. Το γαλλικό πρωτάθλημα, φημίζεται για την ταχύτητα, τον δυναμισμό του και τις φυσικές αντοχές που πρέπει να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής για να πρωταγωνιστήσει. Εκτός των άλλων υπάρχει και μεγάλη διαφορά νοοτροπίας, άλλες απαιτήσεις, διαφορετικός τρόπος προπόνησης. Μου ήταν δύσκολο στην αρχή, όμως δεν με φόβισε, ίσα ίσα κάθε άλλο. Η ατομική βελτίωση, οι υψηλές απαιτήσεις είναι κάτι που επιζητώ από τον εαυτό μου και πλέον μπορώ να πω πως νιώθω πολύ καλά και προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι ακόμα περισσότερο».

- Ποια τα συναισθήματά σου και οι πρώτες εικόνες που ήρθαν στο μυαλό σου μετά το γκολ στο ντεμπούτο σου;

«Τι πιο σημαντικό για μένα στο νέο μου ξεκίνημα; Το χάρηκα πολύ. Ηταν πολλά και έντονα τα συναισθήματά μου. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον έναν επιθετικό να ξεκινάει την χρονιά με γκολ. Εκτός των άλλων ήταν σημαντικό γιατί βοήθησα την ομάδα μου να φύγει χωρίς να ηττηθεί από την Μπρέστ».

- Στο παιχνίδι με τη Ντιζόν, δεν ήσουν ο σκόρερ ήσουν όμως ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Πως βίωσες το εντός έδρας ντεμπούτο σου;

«Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Από την άφιξή μας στο γήπεδο, μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Η επαφή μας με τον κόσμο, η λογική τους, να είναι δίπλα στον ποδοσφαιριστή, το κλίμα στην κερκίδα. Ολα αυτά ήταν πολύ όμορφα και σίγουρα έκαναν το εντός έδρας ντεμπούτο μου πολύ πιο ευχάριστο. Για μένα σημασία έχει πως κέρδισε η ομάδα, έχουμε ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Το ότι δεν σκόραρα εγώ αυτή την φορά δεν είναι κάτι που με ενοχλεί, βοήθησα όμως με άλλον τρόπο και είμαι σίγουρος πως στην συνέχεια θα έρθουν κι άλλα γκολ».

- Πάντως πολλές οι ελληνικές σημαίες χθες στο «Μουνισιπάλ», είναι κάτι που σε γεμίζει με υπερηφάνεια;

«Μπαίνοντας στο γήπεδο για ζέσταμα είδα πως σε διάφορα σημεία του γηπέδου, υπήρχαν κρεμασμένες ελληνικές σημαίες. Αυτό είναι κάτι που σε γεμίζει περηφάνεια, σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι του ακόμα και να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Μετά το τέλος του αγώνα αντιλήφθηκα πως πολλοί από αυτούς που κρατούσαν την σημαία μας ήταν Γάλλοι και αυτό ήταν κάτι που άγγιξε ακόμα περισσότερο. Αυτό που θέλω να τους υποσχεθώ είναι πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνω τα πάντα για να τους κάνω περήφανους και να τους ανταποδώσω την αγάπη που εισπράττω όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην Γαλλία».

Ο Αλέν Καζανοβά στην συνέντευξή του στο SDNA είπε μεταξύ άλλων πως... «πετύχαμε διάνα με την απόκτηση του Κουλούρη». Πως το σχολιάζεις αυτό;

«Είναι κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ομως δεν μένω σε αυτό. Σκοπός μου είναι να ανταποδώσω σε αυτόν την εμπιστοσύνη του σε μένα. Ο κ. Καζανοβά από την πρώτη ημέρα που φόρεσα την φανέλα της Τουλούζ είναι δίπλα μου, προσπαθεί να με βάλει στο κλίμα της ομάδας, να με κάνει να νιώθω καλά. Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το γεγονός πως κατάφερα πολύ γρήγορα να μπω στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και της γαλλικής νοοτροπίας».

- Ποιες εντυπώσεις έχεις αποκομίσει ως τώρα για τη νέα σου ομάδα, την Τουλούζ;

«Είναι ένας σύλλογος που σου παρέχει τα πάντα. Ολα όσα επιθυμεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για να νιώθει σιγουριά και να να ασχολείται μόνο με την προσωπική και αγωνιστική του βελτίωση. Από την πρώτη ημέρα μου εδώ, όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης, ο κ. Πάντσι (σ.σ. ο άνθρωπος που βρίσκεται ανάμεσα στον προπονητή και τον πρόεδρο του συλλόγου) με υποδέχτηκαν πολύ «ζεστά», προσπάθησαν να με βάλουν στο κλίμα της χώρας, της πόλης και της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου, το κλίμα εντός των αποδυτηρίων είναι εξαιρετικό και σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως έχουμε ένα νεανικό ρόστερ, με πολλούς από τους παίκτες να είναι χρόνια στην ομάδα».

- Ευθύμη πως είναι η καθημερινότητά σου στην Τουλούζη;

«Η ζωή εδώ διαφέρει κυρίως στις συνήθειες από την Ελλάδα. Το ευχάριστο είναι πως έχουμε σχεδόν ίδιο καιρό και αυτό βοηθάει στην ψυχολογία μου (γέλια). Η Τουλούζη είναι μία πόλη που έχει τα πάντα. Διαθέτει όλες τις ανέσεις που θέλει ένας ποδοσφαιριστής για την καθημερινότητά του. Βέβαια, οι απαιτήσεις των προπονήσεων, μειώνουν στο ελάχιστον τον ελεύθερο χρόνο μου και γι' αυτό τις περισσότερες ώρες τις περνάω στο σπίτι μου. Πάντως, το γεγονός πως μένω στο κέντρο της πόλης μου δίνει την δυνατότητα, όποτε το επιλέξω να περπατήσω στην πόλη η οποία διαθέτει αρκετά εστιατόρια και ορισμένες ήσυχες καφετέριες».

- Τι είναι αυτό που για την ώρα σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση στην Γαλλία;

«Ξεκινώντας από τα αγωνιστικά, αυτό που από την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση είναι ο ρυθμός. Οχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Για παράδειγμα στην περίοδο της προετοιμασίας υπήρχαν ημέρες που κάναμε τριπλές προπονήσεις. Οσον αφορά την εξωγηπεδική ζωή, όντας μαθημένος να ζω σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως παρά το γεγονός πως η Τουλούζη είναι μια πόλη που έχει πληθυσμό κοντά στο 1.500.000, οι δρόμοι του κέντρου δεν έχουν κίνηση, πιο πολύ συναντάς ποδηλάτες σε αυτούς παρά αυτοκίνητα και φυσικά έχω να ακούσω κόρνα αυτοκινήτου από την ημέρα που έφυγα από την Ελλάδα (γέλια). Επίσης η αρχιτεκτονική που είναι χτισμένη η πόλη και τα πολλά και εντυπωσιακά ομοιόμορφα κτίρια».

- Η γαλλική γλώσσα να υποθέσω πως είναι ότι πιο δύσκολο έχεις να αντιμετωπίσεις στο πρώτο διάστημά σου στην Γαλλία;

«Είναι το πιο δύσκολο θέμα που έχω. Δυστυχώς είναι ελάχιστοι αυτοί που μιλάνε Αγγλικά, κάτι δυσκολεύει την καθημερινότητά μου. Αμεσα θα ξεκινήσω τα μαθήματα, αφού η νοοτροπία τους είναι πως ο ξένος ποδοσφαιριστής πρέπει να δείξει ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους. Πιστεύω μόλις αρχίσω να μιλάω την γλώσσα τους τα πράγματα για μένα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα».

- Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται να αγωνιστούν στο εξωτερικό;

«Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα για καθέ έναν ποδοσφαιριστή να κυνηγήσει το όνειρό του. Το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Σε ωριμάζει τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και ως άνθρωπο και αυτό το καταλαβαίνεις από τις πρώτες κι όλας ημέρες. Εύχομαι στον καθένα να το ζήσει αυτό στην καριέρα του. Και η μεταγραφή σε μία ομάδα του εξωτερικού είναι αυτή που θα σε κάνει να ανέβεις επίπεδο για να ζήσεις μια απόλυτα πετυχημένη καριέρα».

Κουλούρης στο SDNA: «Η νέα μου ζωή στην Τουλούζη» (pics)