MENU

Ο Ακπόμ είδε μία διαιτητική απόφαση να του ακυρώνει για 3η φορά φέτος καθαρό γκολ, κάτι που σφραγίζει πως απλά ο άνθρωπος έχει μ@λ@κομαγνήτη.

Και δεν είναι ο μ@λ@κομαγνήτης που εμφανίζεται συνήθως σε ανασφαλείς κατίνες που ως ανυπόφορες δεν μπορούν να διατηρήσουν ούτε αρσενική μητέρα Τεράζα δίπλα τους. Ή ως ανασφαλείς επιλέγουν καγκουρογκαζμάδες κλαρινογαμπρούς αναζητώντας την ανάταση του ψυχισμού τους μέσα από το απόλυτο κενό. Ο Ακπομ έχει ένα ρεαλιστικό, υπαρκτό, σχεδόν σουρεαλιστικό μ@λ@κομαγνήτη.

Να είσαι ένα νέο παιδί, να έχεις αφήσει την χώρα σου για να ψάξεις την επαγγελματική σου τύχη πολύ μακριά από αυτή, να έχεις το βάρος μίας σοβαρής επένδυσης στη πλάτη του, να εμφανίζεται η υποχρέωση να αντικαταστήσεις τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος και να εμφανίζεται ο τύπος που θα σου στερήσει μία στιγμή που θα σε ελαφρύνει.

Μία με τον Πανιώνιο σε κάλυπτε η μισή Αττική οδός. Την άλλη με τον Παναιτωλικό έχεις κερδίσει παλικαρίσια μια μονομαχία και έχεις τελειώσει άψογα μία φάση. Σήμερα τοποθετήθηκες και τελείωσες σωστά μία άλλη φάση. Κι όμως, κανένα από τα τρία αυτά γκολ δεν μέτρησε.

Στα ποδοσφαιρικά. Η Παναχαϊκή δεν είχε καμία τύχη από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου έβαλε μία ορθολογική ομάδα. Επιτέλους είδαμε τον Καντουρί στο 8 αντί του Μαουρίτσιο που πρέπει να παίρνει ανάσες, με τον Μαροκινό να δίνει στον ΠΑΟΚ στοιχεία που δεν μπορεί να δώσει ο Βραζιλιάνος. Και νομίζω πως αυτή η κίνηση έπρεπε να γίνει νωρίτερα γιατί αυτή είναι και η φυσική θέση του Ελ Καντουρί.

Μαζί με τον Σάκχοφ που μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια έχει βρει ρυθμό, με την επιλογή των γρήγορων ακραίων Λημνιού – Ζαμπά, με την κλασική τετράδα στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε θέμα. Απλά το γκολ του Μάτος νωρίς, τελείωσε τις όποιες ελπίδες της Παναχαϊκής.

Μετά το 25΄ ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει γρήγορα, ο Καντουρί μετέφερε γρήγορα τη μπάλα, ο Μπίσεσβαρ είχε καλές επινοήσεις, οι πλάγιοι έπαιζαν γρήγορα, ο Άκπομ ακουμπούσε σωστά τη μπάλα στους συμπαίκτες του και δεν άργησε το γκολ του Ζαμπά.

Μετά το 2-0 η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και απλά περιμέναμε το τελικό σκορ. Οι δύο πλάγιοι συνεργάστηκαν δύο φορές, μία ασίστ Ζαμπά και γκολ Λημνιού και μία το αντίστροφο, ενώ στο τέλος ήρθε και το κερασάκι στη τούρτα με το εκπληκτικό γκολ του Μίσιτς στο ντεμπούτο του. Μία στιγμή που μπορεί να του δώσει την ψυχολογία που χρειάζεται μετά το κακό του πέρασμα από τη Λισαβόνα.

Τώρα θα περιμένουμε την κλήρωση, η οποία κακά τα ψέματα μπορεί να αποβεί κομβική για το πρωτάθλημα. Αν ο Ολυμπιακός πέσει με έναν από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αν περάσει τη Λαμία, θα προσθέσει δύο παιχνίδια υψηλής έντασης μέσα στον ήδη πολύ φορτωμένο Φλεβάρη του. Και αυτό δύσκολα θα το αντιμετωπίσει.

Ο Ακπομ έχει μ@λ@κομαγνήτη