MENU

Μία τα χιόνια, μία η βροχή και κοινή συνισταμένη η πίκρα από μια ομάδα που τείνει να γίνει ο κακός σου δαίμονας. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή γιατί υποτίθεται πως καλούμαστε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο ενώ ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε.

Το ματς λοιπόν δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Και είμαι βέβαιος πως αν στη θέση του Παναθηναϊκού βρισκόταν οποιοσδήποτε από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ ή ακόμα και ΠΑΟΚ δεν θα άρχιζε ποτέ. Γιατί τέτοια παιχνίδια συνήθως δεν τα κερδίζει ο καλύτερος, αλλά ο πιο τυχερός. Αυτός που θα του κάτσει ένα τσαφ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και συνήθως οι μεγάλοι έχουν τον “τρόπο” να τις αποφεύγουν τις κακοτοπιές αυτές. Ο Παναθηναϊκός όμως που έχει πάψει όχι να είναι (γιατί αυτό εν αλλάζει ούτε σε εκατό ζωές), αλλά να αντιμετωπίζεται ως μεγάλη ομάδα μπήκε να παίξει σε αυτό το βοσκοτόπι. Όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.

Από τη στιγμή που έγινε σέντρα ήταν εμφανές ότι το παιχνίδι δεν θα πήγαινε στο ποιος θέλει και μπορεί βάσει ποιότητας και χαρακτηριστικών να παίξει μπάλα, αλλά στη δύναμη, τον τσαμπουκά και την τύχη. Κάπως έτσι χάθηκαν οι πρώτες ευκαιρίες, κάπως έτσι είχαμε και το αφελές πέναλτι του Πούγγουρα το οποίο έγινε γκολ και από εκεί και μετά άρχισες να τρέχεις και να μην φτάνεις.

Ο Παναθηναϊκός άργησε να ξυπνήσει, έβγαλε ωστόσο αντίδραση στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και δεδομένα αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Κυνήγησε με λύσσα το γκολ, είχε κραυγαλέες ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς... no Μακέντα no party. Χάθηκαν τα άχαστα, το 1-0 δεν άλλαξε και πλέον η ρεβάνς όχι απλά είναι ανοιχτή αλλά θρίλερ. Με τα “αν” δεν γράφεται ιστορία παρά μόνο υποθέσεις, πλην όμως δεν μπορώ να πιστέψω πως με τόσες φάσεις αν ήταν ο Ιταλός φορ δεν θα έμπαινε με τη μπάλα μέσα. Φυσικά και ο καλός Παναθηναϊκός, αυτός που έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα ματς, μπορεί να βάλει και δύο και τρία γκολ και να περάσει, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει “θέμα”.

Και το κακό φαινότανε από τις προηγούμενες μέρες, ανεξάρτητα των κακών καιρικών συνθηκών και της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Η ίωση που θέρισε την ομάδα κατέστησε προβληματική την προετοιμασία, ενώ στην ουσία δεν είχες ούτε προπονητή. Δεδομένα έπαιξε ρόλο και η μεγάλη διακοπή καθώς δεν είχες ρυθμό. Και μην πει κανείς ότι “και η Λαμία δεν έπαιζε” γιατί αυτή η κουβέντα αφορά ΚΥΡΙΩΣ τον καλύτερο. Εκτός κι αν είναι τυχαίο ότι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να κερδίσουν με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Τη μεγαλύτερη ζημιά πάντως δεδομένα την έπαθε ο Παναθηναϊκός. Αν... διορθώνεται θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες και έως τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Και τώρα... τρέχουμε!
EVENTS