MENU

Μπαλίτσα και πάλι λοιπόν. Αντε γιατί δεν πέρναγε με τίποτα η ώρα, δεν είχαμε επί της ουσίας και κάτι για να συζητήσουμε. Μεταγραφές, τουλάχιστον στο επίπεδο άλλων εποχών δεν παίζουν, στα διοικητικά έχεις κολλήσει περισσότερο από τα αμάξια στα χιόνια (ο Αλαφούζος θέλει να φύγει κάνοντας... τριετές πλάνο και ο Ταϋλανδός ακόμα έρχεται), να “τσακωθείς” με κανέναν δεν έχεις αφού δεν σε υπολογίζουν, πάλι καλά που αρχίζει και πάλι η δράση για να ξεχαστούμε λιγάκι.

Ενα ματς Κυπέλλου κόντρα στη Λαμία, μια αναμέτρηση που σίγουρα ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις και με τον στόχο να αποτελεί μονόδρομο. Γιατί μπορεί να αντιμετωπίζεις ένα κάρο προβλήματα με την ίωση που σε τσάκισε ωστόσο το Κύπελλο είναι στόχος και πρέπει να τον κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Αλλο το πρωτάθλημα, που η πεντάδα μοιάζει ως το ταβάνι και άλλο η συγκεκριμένη διοργάνωση στην οποία όλα γίνονται και μάλιστα είχαν... ξαναγίνει και το '14.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει, σαν να μην πέρασε μια μέρα που λέει και ο τίτλος, να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο με το οποίο έκλεισε την χρονιά και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Να δείξει τον χαρακτήρα που εμφάνισε στο ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ όπου, παρά τις απουσίες, πήρε αυτό που ήθελε, όπως συνέβη επίσης και τρεις μέρες αργότερα με τον Κισσαμικό στην Κρήτη.

Από τότε πέρασε καιρός πολύς και σίγουρα το πως θα παρουσιαστείς είναι ένα ζητούμενο. Η διακοπή για τις γιορτές, συν την ιστορία με τον Τζήλο, σε πήγαν 25 μέρες πίσω. Μεγάλο διάστημα για να είσαι εκτός δράσης. Θα πει κανείς πως “το ίδιο ισχύει και για την Λαμία”, ωστόσο σε τέτοια ματς πάντα τα “πρέπει” είναι περισσότερα για τον μεγάλο, όπως και λιγότερο πειστικές οι δικαιολογίες.

Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα η λογική λέει ότι η κατάσταση του γηπέδου δεν θα έχει σχέση με τα περσινά και το ματς θα γίνει κανονικά. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως η προετοιμασία έγινε άκρως προβληματική καθώς από τη μία ο τραυματισμός του Μακέντα και από την άλλη η ίωση που θέρισε το Κορωπί σε στέλνουν στη Φθιώτιδα με πολλές απουσίες. Μέχρι και ο κόουτς βγήκε νοκ άουτ και θα ταξιδέψει αυθημερόν στη Λαμία, ενώ έχασε τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών.

Εξυπακούεται πως είναι κωμικό να πει κανείς πως ο Παναθηναϊκός ψάχνει την “εκδίκηση” για τα περσινά. Αφενός γιατί αυτά που έγιναν πέρσι δεν μπορεί να ξαναγίνουν ακόμη κι αν παίξεις άλλες εκατό φορές και αφετέρου επειδή οι δύο ομάδες δεν έχουμε καμία σχέση. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να πάει το μυαλό στα περσινά για να μπεις πιο υποψιασμένος αφού η ομάδα γενικότερα έχει καλή νοοτροπία και - σχεδόν – όλες τις φορές ξεκινάει με το μαχαίρι στα δόντια.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα, τα λέμε ξανά μετά το παιχνίδι...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
EVENTS