MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, Cosmote Sport1 HD
3η αγωνιστική / 4ος όμιλος
Αήττητος Σπάτων
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ
0 6
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοι
  • Χρήστος Μπάλτας (Αχαΐας)
  • Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Τεταρτος
  • Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Αθηνών)
Σκορερς
  • 16' Νίκος Καρέλης
  • 26' Χοσέ Κάνιας
  • 62' Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
  • 75 Νίκος Καρέλης
  • 84' Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
  • 85΄ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απαιτεί και οι παίκτες του απλά τον υπακούν... «Νίκες για να κάνουμε ευτυχισμένα Χριστούγεννα» ζήτησε ο προπονητής του Δικεφάλου, και μετά τη Λιβαδειά, οι «ασπρόμαυροι» του έκαναν δώρο και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, εξασφαλίζοντας και την πρωτιά στον όμιλο, μετά την εκτός έδρας νίκη με 6-0 απέναντι στον Αήττητο Σπάτων.

Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν συνέχεια σε ένα απίστευτο σερί στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού παραμένουν αήττητοι για 15 αγώνες στον θεσμό, με 14 νίκες και μια ισοπαλία απολογισμό.

Το φιλμ του αγώνα

Μπορεί λόγω διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων να φάνταζε ως... αγγαρεία το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Αήττητο Σπάτων αλλά βαθμολογικά σίγουρα δεν ήταν. Στον 4ο όμιλο, πριν την σέντρα των αναμετρήσεων, υπήρχε ακόμη και το τρελό σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας, ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι να μην «μπλέξουν» σε σενάρια, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις της νίκης.

Οι... αναπληρωματικοί του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι σε έναν αντίπαλο που είδε τον προπονητή τους, Απόστολο Χαραλαμπίδη, να παραιτείται λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

Ο Ρέι βρέθηκε κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χατσερίδη και Μαλεζά, τον Τόσκα στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κρέσπο στο δεξί. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Κάνιας - Μπίσεσβαρ, με τους Ουάρντα και Λημνιό στις πτέρυγες, τον Καρέλη σε έναν ρόλο περιφερειακού επιθετικού και τον Άκπομ στην κορυφή.

Το... πρώτο του Καρέλη

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ φάνηκε ιδιαίτερα ορεξάτος, πατούσε με χαρακτηριστική ευκολία την περιοχή του Αήττητου, κάνοντας σαφές πως είναι θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ. Στο 13ο λεπτό του παιχνιδιού -μάλιστα- προειδοποίησε τους γηπεδούχους, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κοκκαλά μετά από μια προσπάθεια του Κρέσπο.

Τρία λεπτά αργότερα, ότι δεν πέτυχε ο Ισπανός, το κατάφερε ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε έξυπνα μια σέντρα του Ουάρντα από τα αριστερά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ένα ίσον... κανένα

Με το παιχνίδι του άλλου ομίλου, Εργοτέλης - Άρης, να είναι σε εξέλιξη και δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ ισοβαθμούσε με τους «κίτρινους», ο Δικέφαλος δεν ήθελε απλά να κερδίσει αλλά να πετύχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτιά. Αυτό ζητούσε διαρκώς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον πάγκο του, με τους ποδοσφαιριστές του να μην του χαλάνε χατήρι.

Μετά από σωρεία ευκαιριών με τον Κοκκαλά να μοιάζει απελπιστικά μόνος του, ο Δικέφαλος έφτασε γρήγορα στο 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Ένα γύρισμα του Λημνιού από δεξιά εντός περιοχής, στάθηκε ικανό για να το μετουσιώσει σε γκολ ο Κάνιας, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του, την ώρα που οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αντιδράσουν.

Τριάρα δια χειρός Πρίγιοβιτς

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή από τον προπονητή του ΠΑΟΚ που ενδεχομένως να μην επιχειρούσε αν η 15η αγωνιστική της Super League διεξαγόταν κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Πρίγιοβιτς πέρασε στην θέση του Άκπομ, την ώρα που ο Αήττητος προχωρούσε σε αναγκαστικές αλλαγές ακόμη και εσωτερικές δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και το ρόστερ έχει μικρύνει επικίνδυνα.

Περίπου 17 λεπτά μετά την είσοδό του, ο Πρίγιοβιτς φρόντισε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Κοκκαλά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, γράφοντας το 0-3.

Η... συγνώμη του Πρίγιοβιτς στον Λύρατζη

Η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε το δικαίωμα στον Λουτσέσκου να... φρεσκάρει την ομάδα του με νέα πρόσωπα, ρίχνοντας μέσα στο γήπεδο και τον Λευτέρη Λύρατζη. Μάλιστα, ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ είδε και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να του ζητάει με χαρακτηριστική κίνηση «συγνώμη», καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε μια εξαιρετική παράλληλη πάσα του, σπαταλώντας μια ευκαιρία από αυτές που σπάνια χάνει ο Σέρβος.

Ένα ακόμη για Καρέλη, χατ τρικ για Πρίγιοβιτς

Στο 75΄ο Καρέλης με ιδανικό τελείωμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 αλλά η συνέχεια είχε την υπογραφή του Πρίγιοβιτς. Ο 28χρονος επιθετικός σε διάστημα ενός λεπτού, σκόραρε ακόμη δυο τέρματα, κατέγραψε χατ τρικ και σφράγισε την πρωτιά του ΠΑΟΚ με εμφατικό τρόπο για το 6-0 στα Σπάτα.

Αήττητος Σπάτων: Κοκκαλάς, Σπυρόπουλος, Κολλαράς (46’ Λάμπρου), Ηρακλής, Σταματάκης, Βούκοβιτς (61’ Κοκκόρης), Κασνέτση, Χατζηιωαννίδης, Γροντής, Μάγκας (58’ Κατσέρης), Καλογέρης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κρέσπο (67’ Λύρατζης), Χατσερίδης, Μαλεζάς, Τόσκα, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (64’ Μπαλογιάννης), Λημνιός, Καρέλης, Ουάρντα, Ακπόμ (46’ Πρίγιοβιτς).

Αήττητος Σπάτων - ΠΑΟΚ 0-6