MENU

Τα είχαμε πει και μετά το ματς της απόλυτης βρωμιάς του Κύζα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε σώνει και καλά να περάσει στον τελικό και να πάρει το Κύπελλο και το πήρε. Ολα τα υπόλοιπα είναι να ‘χαμε να λέγαμε, να περνάμε την ώρα μας και να κοροϊδευόμαστε. Και η αλήθεια είναι ότι πέφτει τρελή κοροϊδία τις τελευταίες ώρες. Αλλά και πολύ τρέλα. Δεν πειράζει όμως. Οποιος έχει μάτια βλέπει. Οποιος δεν θέλει να δει, δεν θα δει ποτέ. Και δεν χρειάζεται ούτε να χάνουμε το χρόνο μας, ούτε να χαλάμε τις καρδιές μας.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ το πήρε ακριβώς με τον τρόπο που ΕΠΡΕΠΕ να το πάρει. Θα ήταν ασέβεια προς τον Κύζα να κριθεί αλλιώς αυτή η κούπα. Θα ήταν σαν να είχε κάνει μισή δουλειά αυτός ο τύπος που θα έπρεπε ήδη να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Αν έμπαινε κανονικό γκολ δηλαδή, μέχρι και… επανάληψη του αγώνα θα σήκωνε. Γι΄ αυτό και έκανε αυτό που έπρεπε το άλλο το κουμάσι ο Καλφόγλου. Ο οποίος λέει θα πάει να ξεκουραστεί. Αν ισχύουν βέβαια αυτά που λέει ο Μελισσανίδης, είναι άλλο θέμα...

Για μένα λοιπόν τίποτα καινούργιο δεν είδαμε στον Βόλο. Ουδεμία αμφιβολία είχα για το που θα καταλήξει η κούπα, αλλά και για τον τρόπο. Όπως και ουδεμία αμφιβολία είχα που θα πήγαινε αν παιζόταν στα ίσια. Αμφιβάλει κανείς ότι με το ποδοσφαιρικό χάλι και των δυο ο Παναθηναϊκός θα το έπαιρνε για πλάκα; Τι συζητάμε τώρα. Η μέρα με τη νύχτα. Α και κατά τα άλλα έφταιγε ο… Κλωναρίδης. Κατά το «φτιάξε ομάδα να κερδίζεις και τη διαιτησία» ένα πράγμα. Στην Τούμπα το πήγαν 100-0, εδώ τους έφτανε και τους περίσσευε και το 70-30 αφού η ΑΕΚ δεν ήταν για πολλά - πολλά.

Απλά δεν καταλαβαίνω και γιατί έγινε όλη αυτή η φασαρία να πάει το παιχνίδι στον ακατάλληλο Βόλο, να γίνει αίμα και άμμος και να κινδυνέψουν ζωές. Ένα… κωλοκύπελλο ήταν που το έχει πάρει μέχρι και η Καστοριά. Αξιζε; Και στην τελική αφού ήταν τόσο σίγουρο, γιατί δεν γινόταν στο ΟΑΚΑ, να το πάρετε μέσα στο σπίτι τους και να το σηκώσετε μπροστά στα μούτρα τους ρε παιδιά; Ειλικρινά απορώ, δεν το γράφω ειρωνικά. Όχι τίποτα άλλο, μα να μην ξεφτιλιζόταν και αυτός ο αστείος Υπουργός που διέγνωσε ότι το μόνο πρόβλημα ήταν τα αριθμημένα εισιτήρια. Όλα τα υπόλοιπα τα είχες λυμένα ρε μπαγάσα. Μπράβο σου. Να σε χαίρονται αυτοί που σε έβαλαν και αυτοί που σε αβαντάρουν.

Είπα Υπουργό και θυμήθηκα τον Κοντονή. Αλλον «αγαπημένο» κόσμου και κοσμάκη. Που να βρίσκεται αυτή η ψυχή ρε παιδιά; Πέρσι ανέβαλε το ντέρμπι και ξέσκισε τον Παναθηναϊκό για μια φωτοβολίδα που βρήκε ξώφαλτσα τον Φιμπόγκανσον. Φέτος έπεφταν μέχρι και μαχαιριές ΜΕΣΑ στο γήπεδο, αλλά απλά ήταν… Σάββατο και Μάης. Όπως και για τους πουλημένους που έλεγαν για τη «ζούγκλα» της Λεωφόρου και πως δήθεν καλώς τότε δεν ξεκίνησε το ματς, ενώ τώρα για τους ίδιους ξεφτίλες δεν έτρεχε κάστανο.

Πάντως είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω με τι να γελάσω περισσότερο. Με την προσπάθεια του περίγυρου του ΠΑΟΚ να μας πείσει ότι δεν έγινε και τίποτα ή με αυτούς του Ολυμπιακού που έπεσαν από τα σύννεφα; Οι πρώτοι είναι νέοι στο κουρμπέτι και απλά δεν το έχουν. Γι’ αυτό και δεν θα προλάβουν να γίνουν σαν αυτούς που κατά βάθος θαυμάζουν εξ ου και ο εντελώς άκυρος χαρακτηρισμός περί νέου χαλίφη. Χαλίφης δεν γίνεσαι σε δύο βράδια, αλλά σε δύο δεκαετίες. Και τέτοιο σενάριο, ακόμη κι αν το θέλουν, ΔΕΝ θα οπαίξει. Οι άλλοι όμως κυριολεκτικά το έχουν τερματίσει. Ειδαν ξαφνικά το φως το αληθινό και ανακάλυψαν πως γίνονται και σφαγές στο θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου. Οι θιασώτες του «κούπα με κάθε τρόπο» νομίζουν ότι σε δυο βράδια μέσα θα ξεχάσουμε ΠΟΙΟΣ έφερε το άθλημα σε αυτό το χάλι. Μην το συνεχίζετε. Κανείς δεν ξέχασε, ούτε θα ξεχάσει ΠΟΤΕ…

Έτσι έπρεπε, έτσι έγινε…