MENU

Τι κι αν οι ψίθυροι έδιναν κι έπαιρναν για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ηρακλή; Οι Κρητικοί έκαναν... πατσαβουρόπανο όλες τις εκτιμήσεις που ήθελαν το μεταξύ τους παιχνίδι να λήγει ισόπαλο ώστε να περάσουν “χέρι-χέρι” στην επόμενη φάση και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη που τους έδωσε όχι μόνο την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο, απέναντι μάλιστα σε δύο μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά και μία από τις πιο δυνατές της Football League.

Παρά ταύτα ο ηγέτης της άμυνας των ΟΦΗ, Ηλίας Κώτσιος δεν ζητάει τα... ρέστα από κανέναν, αλλά στέκεται μόνο στο μεγαλείο του κρητικού συλλόγου και τονίζει: “Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη από κανέναν να του ζητήσει συγγνώμη”.

«Μόνος στόχος μας η νίκη»

“Είμαστε ο ΟΦΗ, είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν κοιτάμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Εμείς αυτό που θέλαμε εξ αρχής ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στόχος μας ήταν η πρόκριση και την πήραμε ως πρώτοι στον όμιλο”, ήταν το πρώτο σχόλιο του άλλοτε στόπερ του Παναθηναϊκού και νυν του ΟΦΗ, στο SDNA για τη χθεσινή νίκη των Κρητικών με 2-1 επί του Ηρακλή.

Αρκετός λόγος βέβαια έγινε τις τελευταίες ημέρες για το ισόπαλο αποτέλεσμα που πιθανότατα θα βόλευε και τις δύο ομάδες, αλλά ο έμπειρος αμυντικός ήταν ξεκάθαρος: “Η Κρήτη έχει άλλο κώδικα ηθικής. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Συνήθως όταν πας για την ισοπαλία έρχεται το αντίθετο αποτέλεσμα. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε. Όντως ακουγόταν πολύ αυτό, το ξέραμε, ωστόσο δεν μπήκαμε ποτέ σε διαδικασία να τους διαψεύσουμε, δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Από την αρχή μπήκαμε δυνατά, ήμασταν επιθετικοί και δίκαια πήραμε τη νίκη”.

«Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν να του ζητήσει συγγνώμη»

Για το αν αισθάνεται ότι θα πρέπει όλοι αυτοί που έσπερναν τα... ζιζάνια να ζητήσουν συγγνώμη από τον ΟΦΗ, ο Ηλίας Κώτσιος είναι ξεκάθαρος. “Όχι, ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη από κανέναν να του ζητήσει συγγνώμη. Από το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Κάθε φορά θα λέγονται πολλά, αλλά ο ΟΦΗ έχει τη δική του ιστορία και δεν ενδιαφέρεται για το κάνουν οι άλλοι και τι λέγεται. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε ούτε καν για τις ισοβαθμίες που έλεγαν, δεν μπήκε ποτέ σαν θέμα συζήτησης στην ομάδα, δεν μας ενδιέφερε γιατί ξέραμε πως κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας. Εγώ προσωπικά δεν γνώριζα καν ποιο ήταν το σκορ του άλλου αγώνα (Απόλλων-Παναθηναϊκός) στο ημίχρονο. Εμείς αυτό που θέλαμε στο Κύπελλο ήταν να είμαστε απελευθερωμένοι, ανταγωνιστικοί. Ούτε στα τηλέφωνα ήμασταν για να ακούμε άλλα σκορ, ούτε ραδιόφωνα ακούγαμε όλες αυτές τις μέρες”.

«Δεν ήταν άδικο που προκρίθηκε με χειρότερη διαφορά τερμάτων ο ΠΑΟ»

Όσο για το αίσθημα “αδικίας” που ενδεχομένως νιώθει ο Ηρακλής, ο οποίος αποκλείστηκε στην ισοβαθμία από τον Παναθηναϊκό αν και με καλύτερη διαφορά τερμάτων. “Γιατί είναι άδικο; Από την αρχή δεν γνώριζαν όλοι ποιο ήταν το σύστημα διεξαγωγής; Δεν άλλαξε στην πορεία κάτι... Πιθανότατα το έκαναν στη λογική του να βλέπουμε περισσότερα γκολ στα παιχνίδια, πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε ο καθένας κανόνιζε την πορεία του”.

«Ίσως δεν είμαστε έτοιμοι για νοκ άουτ στο Κύπελλο»

Από εκεί και πέρα πολλοί θέτουν θέμα και για τη χρησιμότητα των ομίλων στο Κύπελλο, καθώς με τα νοκ άουτ από την αρχή, θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες έκπληξης. “Όντως, με τα νοκ άουτ θα ήταν μεγαλύτερη η πίεση. Ακόμη κι έτσι όμως είδατε ότι οι περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίες δεν κέρδισαν στις έδρες των ομάδων της Football League. Ίσως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη σαν χώρα να έχουμε ένα τέτοιο σύστημα διεξαγωγής, με νοκ άουτ, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Αγγλία”.

«Στόχος του ΟΦΗ να επιστρέψει εκεί που αξίζει»

Ενώ για τον μεγάλο φετινό στόχο του ΟΦΗ, είναι ξεκάθαρος: “Από την αρχή της χρονιάς θέσαμε ως στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, να επιστρέψουμε εκεί που είναι η θέση της ομάδας. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη, χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα. Αλλά ο ΟΦΗ αξίζει να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο δεν θα καταφέρει καμία ομάδα να ανέβει μόνο με το όνομα. Έχω ξαναπαίξει δύο φορές στην κατηγορία και γνωρίζω πολύ καλά το βαθμό δυσκολίας της...”.

«Ξέρω τον Ουζουνίδη, σίγουρος ότι θα έβγαζε εγωισμό ο Παναθηναϊκός»

Κλείνοντας του ζητήσαμε την άποψή του και για την αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός, τόσο στο χθεσινό ματς, όσο και γενικότερα το τελευταίο διάστημα. “Γνωρίζω πολύ καλά τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είχαμε κάνει μία εξαιρετική χρονιά στη Λάρισα. Πρόκειται για έναν προπονητή με εγωισμό και φιλοδοξίες. Γι' αυτό ήμουν σίγουρος ότι θα έβγαζε αντίδραση ο Παναθηναϊκός και το έκανε. Ίσως με κάποιον άλλο να μη συνέβαινε αυτό...”.

Κώτσιος: «Για τον κώδικα ηθικής της Κρήτης, υπήρχε μόνο η νίκη για τον ΟΦΗ»!