MENU

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά ανέφερε πως: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι του κυπέλλου, πήραμε έναν βαθμό, ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε αλλά δεν το καταφέραμε. Παίξανε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, είχαμε μια οργανωμένη ομάδα απέναντι μας, πήραμε έναν πόντο έχουμε και τρίτο παιχνίδι μπροστά μας. Το κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας».

Πρόσθεσε ότι: «Είχαμε αρκετές αναμετρήσεις, αρκετοί παίκτες έπαιξαν στα τελευταία δύσκολα παιχνίδια και κοιτάξαμε να τους ξεκουράσουμε για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια στάθηκε σε όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Θα ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις δηλώσεις που έκανα μετά το ματς με τον Ατρόμητο, καθώς καταλαβαίνω πως έχουν προκαλέσει κάποιες συζητήσεις. Αυτές, δεν έχουν καμιά σχέση με τους ποδοσφαιριστές μου. Εγώ δεν είπα πως κάποιος θέλει να στήσει την ομάδα, δεν το πιστεύω ότι υπάρχει αυτό ή ότι μπορεί να συμβεί αυτό.

Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν το έχω ακούσει αυτό σε καμιά χώρα. Σχετικά με τον συγκεκριμένο παίκτη τώρα, η φιλοσοφία μου σαν τεχνικός είναι ότι ο κάθε παίκτης που θα φορέσει την φανέλα της ομάδας, θα πρέπει να πιστεύει στη νίκη με όποιον και αν παίζουμε.

Εγώ είχα αυτή την πληροφορία μετά το παιχνίδι, όταν ήμουν συναισθηματικά αρκετά φορτισμένος. Όποιος φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όπου και να παίζει η ομάδα θα πρέπει να παίζει για να κερδίσει, αυτή τη φιλοσοφία είχα όταν έπαιζα σαν παίκτης αλλά και τώρα ως προπονητής. Για μένα δεν γίνεται να έχει κάποιος άλλη άποψη, είτε μιλάμε για παίκτη είτε για κάποιον που δουλεύει στην ομάδα».

Ερωτηθείς για την σκέψη που έκανε πριν τις δηλώσεις και σχετικά αν επηρεάστηκε από την απόδοση του Τζαβέλλα, πρόσθεσε πως: «Μπορεί να επηρεάστηκα εκείνη τη στιγμή. Όταν βλέπω τα γκολ που δεχτήκαμε και ακούω αυτά που άκουσα, γιατί είχε μιλήσει με τον πιο στενό μου συνεργάτη δύο μέρες πριν. Δε μου το έχει πει εμένα.

Για ποιο λόγο υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις; Πριν από ενάμιση μήνα υπέγραψε συμβόλαιο ανανέωσης στον ΠΑΟΚ ο Τζαβέλλας. Ποιος το πρότεινε; Ο Λούμπος Μίχελ και εγώ.

Όσον αφορά εμένα προς τους παίκτες, τους βλέπω όλους ίδιο και διαλέγω ποιος θα παίξει.

Εγώ είπα μετά το ματς με τον Ατρόμητο, κάποιοι παίκτες, μπορεί να ήταν ένας, μπορεί και πολλοί. Εννοούσα τον έναν. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει σκέψη ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες που να έχει σχέση με αυτό».

Πρόσθεσε πως: «Κάποια πράγματα με προβλημάτισαν τις τελευταίες είκοσι μέρες. Αυτά που ανέφερα, τα είπα γιατί έμαθα κάποια πράγματα αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τότε το αποφάσισα. Ξαναείδα όλες τις φάσεις και όταν ένας παίκτης που είναι αρχηγός πριν δύο μέρες της ομάδας, πιστεύει ότι δε μπορούμε να κερδίσουμε τη Φιορεντίνα, τότε εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ. Μου το είπαν τρία – τέσσερα άτομα, όχι ένας. Θα γίνει όπως θέλω εγώ και θα καθαρίσω κάποια πράγματα και θα έχουμε αυτούς που πιστεύουν. Πίσω από τον συγκεκριμένο σύλλογο υπάρχει αρκετός κόσμος που στηρίζει την ομάδα, δεν μπορεί κανένας να μην πιστεύει στη νίκη της ομάδας, ανεξάρτητα με ποιον θα παίξει».

Ερωτηθείς για το λόγο που επέλεξε να βάλει τον Τζαβέλλα αντί του Κρέσπο τον οποίο δοκίμασε στις προπονήσεις, σημείωσε: «Η πρώτη σκέψη μου ήταν να παίξει ο Κρέσπο. Την τελευταία στιγμή όμως αποφάσισα να βάλω τον πιο ξεκούραστο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο τακτικό κομμάτι για το χτίσιμο του παιχνιδιού. Και οι δυο είχαν αρκετοί δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι και αποφάσισα να βάλω τον συγκεκριμένο. Δεν έγινε κάτι άλλο. Αν είχα την πληροφορία από πριν, τότε θα έφευγε πριν το παιχνίδι. Είναι συγκεκριμένα πράγματα αυτά που σας αναφέρω. Είναι τελείως αγωνιστικός ο λόγος που άλλαξα γνώμη».

Σχετικά με το αν άλλαξε κάτι πλέον στα αποδυτήρια της ομάδας, είπε: «Ότι σας ανέφερα τώρα, τα είπα και στα αποδυτήρια μπροστά σε όλους. Όλοι έχουν ενημερωθεί και ξέρουν ότι όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανα, έγιναν για έναν παίκτη. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα αποδυτήρια με αυτό».

Ρωτήθηκε για τους παίκτες που βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας ώστε να μιλήσουν με τον Ιβάν Σαββίδη, όπου δήλωσε: «Δεν το ξέρω αυτό, εγώ έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο, τώρα ποιοι παίκτες ήταν μετά δεν το ξέρω αυτό».

Στη συνέχεια απάντησε στο αν τον κάλυψαν όσα άκουσε από τον μεγαλομέτοχο με τον Βλάνταν Ίβιτς να τονίζει: «Ναι, βεβαίως».

Σχετικά με το αν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι ξεκίνησε το σημερινό παιχνίδι με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Εγώ έβαλα άλλους έντεκα γιατί ήταν δεύτερο παιχνίδι στο κύπελλο, κερδίσαμε το πρώτο. Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έχει τους στόχους της, αλλά τους έδωσα την ευκαιρία. Παράλληλα ήθελα να ξεκουράσω κάποιους άλλους. Είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια και κατά την άποψη μου χρειάζονταν λίγο ξεκούραση».

Για το αν άλλαξε άποψη για το γεγονός πως πραγματοποίησε τις δηλώσεις του δημόσια, είπε: «Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κρύβεται, μπορώ να τους βλέπω όλους στα μάτια. Δεν είμαι εδώ για να είμαι όπως θέλουν οι άλλοι, θα είμαι όπως θέλω εγώ. Εγώ δίνω στον πρόεδρο απαντήσεις για την ομάδα. Δε μπορεί κανένας άλλος να προσπαθήσει να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα. Όταν μαθαίνω αυτά που έμαθα, αυτός μαζί μου, έχει τελειώσει».

Σχετικά με τον Στέφανο Αθανασιάδη, ανέφερε: «Θα είναι από εδώ και πέρα καλύτερα, μπορεί να ήταν σε κακή φόρμα πριν αλλά από εδώ και πέρα, πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα. Πάντα είμαι δίπλα στους παίκτες, πάντα προσπαθώ να τους βοηθήσω. Όπως με τον Κλάους, έτσι κάνω και με τους άλλους. Είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του. Δουλεύει και παίζει όποτε τον βάζω».

Τέλος, ρωτήθηκε για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή: «Έχουμε τρεις μέρες να προετοιμαστούμε, έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι στα δυνατά παιχνίδια η ομάδα παίζει καλά. Είναι ένα ντέρμπι που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Προσωπικά πιστεύω ότι θα κερδίσει αυτός που είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο».

Ίβιτς: «Αυτά έγιναν με τον Τζαβέλλα»