MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
TV: OteSport3
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
0 0
Ηρακλής
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Στο ίδιο έργο θεατές με γεύση ανάλογη με αυτή στη Βέροια άφησε ο Παναθηναϊκός στο αποψινό στείρο 0-0 με τον Ηρακλή στο γήπεδο της Λεωφόρου στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου του στο θεσμό του Κυπέλλου. 
Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν ανίκανοι να τελειώσουν τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν στο πρώτο κυρίως ημίχρονο και παρά την είσοδο βασικών παικτών (Λέτο, Μπεργκ και Λουντ) στο δεύτερο, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης, προβληματίζοντας εκ νέου για την αποτελεσματικότητά τους.

Το κυριότερο όμως για τους «πράσινους» είναι ότι για τέταρτο συνεχόμενο ματς σε όλες τις διοργανώσεις αγνοούν τη νίκη, έχοντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία ενδεκάδα ανάγκης με πολλά νέα πρόσωπα, που δεν πρόκειται να την ξαναδούμε ποτέ και στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε οκτώ τελικές προσπάθειες (έναντι καμίας του Ηρακλή) και μεταξύ αυτών τουλάχιστον τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες, δίχως να καταφέρει να σκοράρει, ενώ ο διαιτητής Καραντώνης του αρνήθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κυριακίδη στον Εμποκού μέσα στην περιοχή (39’).

Το Τριφύλλι απείλησε την εστία του Ηρακλή μόλις στο 5’ με μονοκόμματο σουτ του Κουλιμπαλί μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Στο 12’ ο Ιμπάρμπο με φανταστική ενέργεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στον Ρινάλντι, ο οποίος καθυστέρησε να πλασάρει από πολύ κοντά.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Βιγιαφάνιες πέρασε σαν σταματημένο τον Βοσνακίδη, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σέντραρε προς τον Κουλιμπαλί που με κεφαλιά έστρωσε στον Ρινάλντι ο οποίος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ.

Στο 19’ ο Ιμπάρμπο συνδυάστηκε με τον Μίγγο που έστρωσε στον Εμποκού που σούταρε άουτ και στο 22’ ο Βιγιαφάνιες με κάθετη πάσα βρήκε τον Ρινάλντι το πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα από την εστία. 
Στο 39’ ο Μίγγος και πάλι έβγαλε κάθετη πάσα στον Εμποκού που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κυριακίδη, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης δεν υπέδειξε την παράβαση και στο 42’ οι «πράσινοι» έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μισό του αγώνα όταν ο Βιγιαφάνες βρήκε με κάθετη πάσα τον Ιμπάρμπο και αυτός «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ρινάλντι που πλάσαρε αλλά ο Περνίς πετάχτηκε εντυπωσιακά στο αριστερό του «παράθυρο» και παραχώρησε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Βιγιαφάνιες, ο Ιβανόφ έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρινάλντι και πάλι στο 47’ μετά από έξοχη πάσα του Εμποκού δεν κατάφερε να νικήσει τον Περνίς που απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 50’ ο Λουκίνας ταλαιπώρησε τον Ιβανόφ σε αντεπίθεση και έδωσε στον Πασά το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ, η εκτέλεση του οποίου από τον Λάμπρου δυσκόλεψε στην απόκρουση τον Βλαχοδήμο.
Στο 56’ ο Χουχούμης έκανε τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Πασά να μπει στην περιοχή αλλά ο Ιβανόφ έκοψε την πάσα προς τον Λουκίνα.
Στο 58’ ο Κουτρουμπής βρήκε κάθετα τον Ρινάλντι που έδωσε έξοχα στον Ιμπάρμπο το σουτ του οποίου «έγλυψε» το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 60’ το σουτ του Βιγιαφάνιες έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Ρινάλντι στο 62’.

Στο 67’ ο Εμποκού έβγαλε τη σέντρα αλλά ο αμαρκάριστος Ιβανόφ έπιασε αδύναμη κεφαλιά πάνω στον Περνίς.

Στο 77’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε σέντρα από αριστερά αλλά ο Λέτο δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε όπως και ο Ιμπάρμπο στο 79’ μετά από «σκαφτή» μπαλιά του Μπεργκ.

Η τελευταία ευκαιρία για τους «πράσινους» ήρθε στο 91’ όταν ο Μπεργκ έβαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά ο Λουντ δεν είχε καλή ισορροπία και πλάσαρε άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68’ Λουντ), Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74’ Μπεργκ), Ρινάλντι (63’ Λέτο).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Αμανατίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (81’ Μπλέτσας), Πασάς (64’ Μοντέιρο), Ινζόγλου, Κούρος, Λάμπρου (69’ Ζιάμπαρης), Λουκίνας.

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, δημιούργησε 17 τελικές έναντι 4 του Ηρακλή αλλά η μπάλα στα δίχτυα δεν μπήκε ποτέ, κυρίως εξαιτίας της αστοχίας του Ρινάλντι στο πρώτο ημίχρονο που δεν κατάφερε να σκοράρει σε τουλάχιστον τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις. Ο Ηρακλής δεν έκανε πολλές αλλαγές, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που είχαν ανάγκη το φρεσκάρισμα, πρόσεξε την άμυνά του και έφυγε με βαθμό από τη Λεωφόρο.

GREXIT: Ο Διαμαντής Χουχούμης έδειξε ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάνοντας αρκετά λάθη και δείχνοντας ότι έχει επηρεαστεί από την έλλειψη ρυθμού. Προβληματική ήταν επίσης και η εικόνα του Ρέις ως 6άρι, ενώ ο Ρινάλντι ήταν μεν μέσα στις φάσεις αλλά δεν τις τελείωσε όπως θα έπρεπε.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Καραντώνης από την Ημαθία δεν είδε την παράβαση επί του Εμποκού στο 39’ στο μαρκάρισμα του Κυριακίδη στο δεξί πόδι του Κονγκολέζου και σταμάτησε με φάουλ τον Ιμπάρμπο δύο λεπτά νωρίτερα που βρισκόταν στο ύψος της μικρής περιοχής.

ATΜ: Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αγνοεί τη νίκη για τέσσερα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη δημιουργεί προβληματισμό και ανασφάλεια παρότι απόψε η ενδεκάδα του δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά σε κάποιον αγώνα. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες δημιουργούν επίσης «θέμα» ενώ χάθηκε και η ευκαιρία να γίνει μεγαλύτερο ροτέισον στα υπόλοιπα ματς του Κυπέλλου που κρύβουν κινδύνους (ΟΦΗ και Απόλλωνα εκτός έδρας).

PLAN B: Ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να κάνει «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα χρησιμοποιώντας αρκετά νέα πρόσωπα, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί δεξιός μπακ, οι Κουτρουμπής και Ιβανόφ κεντρικοί αμυντικοί, ο Χουχούμης αριστερός μπακ, ο νεαρός Μίγγος με τον Ρέις αμυντικοί μέσοι, ο Ιμπάρμο δεξιά, ο Βιγιαφάνιες επιτελικός μέσος, ο Εμποκού αριστερός χαφ και το Ρινάλντι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιάννης Αμανατίδης παρέταξε τον Ηρακλή με λίγες αλλαγές σε σχέση με τα ματς πρωταθλήματος και με σχηματισμό 4-4-1-1.

Ο Περνίς ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Κυριακίδης δεξιός μπακ, οι Βοσνακίδης και ο Ρούσσος στόπερ, ο Σαραμαντάς αριστερός μπακ, ο Πασάς δεξιός χαφ, οι Αγγελόπουλος και Ινζόγλου κεντρικοί μέσοι, ο Κούρος αριστερός χαφ και ο Λάμπρου λίγο πιο πίσω απ’ τον Λουκίνα.

ΕURO GROUP: Ο 18χρονος Θοδωρής Μίγγος πραγματοποίησε την παρθενική του συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και η αγωνιστική του εικόνα αποτελεί το μοναδικό κέρδος του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς. Αγωνίστηκε ως 6άρι δίπλα στον Ρέις, ήταν απλός, μαχητικός, «έβλεπε» γήπεδο και είχε καλύτερη παρουσία από τον Πορτογάλο παρτενέρ του.

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 0-0