MENU

Αρχικά υπήρχε η φήμη πως ο ΟΦΗ, χτυπημένος ανεπανόρθωτα από τα μυριάδες προβλήματα, δε θα κατέβει καν να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του κυπέλλου απέναντι στον Πανθρακικό. Στη συνέχεια, όταν χθες το ματς αναβλήθηκε λόγω πρωτοφανούς βροχόπτωσης, η φήμη έτεινε να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. 

Τελικά, όμως, ο ΟΦΗ όχι απλά παρατάχθηκε κανονικά (όσο «κανονικά» μπορεί να θεωρηθεί μία ομάδα με 14 παίχτες στην αποστολή της), αλλά φρόντισε να φωνάξει ένα από τα πιο βροντερά παρών που έχουν ακουστεί ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. 

Η ομάδα της Κρήτης, σεβόμενη προφανώς την καταγωγή της, φρόντισε ν' αρχίσει από νωρίς τις αγωνιστικές μπαλωθιές: μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο- αναγκαίο σ' ένα γήπεδο με επιεικώς κάκιστο αγωνιστικό χώρο-, άρχισε ν' ανεβάζει ολοένα και περισσότερες στροφές και στο 19ο λεπτό ο Λαμπρόπουλος, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού για το 0-1. 

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 27΄, με τους γηπεδούχους ακόμα ζαλισμένους, ο Μερεμπασβίλι χόρεψε και αυτός στο κάτι-σα-χορτάρι και έκανε το 0-2. Ύστερα από τρία λεπτά, ήταν η σειρά του Μάιρον Τζορτζ να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από μια έξοδο του Πασχαλάκη (που σε πολλούς θύμισε αυτή του Μεσολογγίου) πλάσαρε για το 0-3. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο, με την ποδοσφαιρική ραθυμία να κρατά τα ηνία του αγώνα, ο ΟΦΗ κατάφερε να βάλει και τέταρτο γκολ (στο 57΄), όταν έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Κουτσιανικούλη και ασίστ στον Τζορτζ, ο Κοσταρικανός επιθετικός δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-4. 

Τα τελευταία 35 λεπτά του αγώνα είχαν τη μορφή αμιγώς διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και πέραν του σουτ του Αράμπα στο 87΄ που απέκρουσε ο Λόρια, δε συνέβη τίποτα αξιόλογο.

Έτσι, οι λίγοι, ηρωικοί παίκτες του ΟΦΗ πέτυχαν μια τεράστια- δεδομένων και των συνθηκών- νίκη επί του Πανθρακικού, κάνοντας το καλύτερο δώρο στον προπονητή τους, το Νίκο Αναστόπουλο, που είχε σήμερα τα γενέθλιά του. 

Το καλύτερο; Ίσως όχι.

Το καλύτερο για τον «Αλενατόρε» θα ήταν η, ως δια μαγείας, εξάλειψη των πολλών προβλημάτων της ομάδας του. 

Διαβάστε και πάλι τη live μετάδοση του αγώνα: 

Live Blog Live Πανθρακικός-ΟΦΗ
//wwwssl.coveritlive.com/embed.html?altcastCode=1a6b95a867&srcdom=www.coveritlive.com&srcdomsec=wwwssl.coveritlive.com&height=700&entryLoc=top&commentLoc=top&titlePage=off&replayContentOrder=chronological&embedType=stream&titleImage=%2Ftemplates%2Fcoveritlive%2Fimages%2FbuildPage%2FSportsImage.jpg
Δώρο στον Αναστόπουλο