MENU
Όταν τον κλείσαμε και το sdna αποκάλυψε την μεταγραφή του, χάρηκε γιατί στο πρόσωπό του έβλεπα ένα καθαρό 6άρι που ξέρει να παίζει κάθετα. Κάτι το οποίο το είχε ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία, αλλά εννοείται πως λόγω ηλικίας και χαρακτηριστικών, έπρεπε να κουμπώσει δίπλα του τον Βιτόλο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Για τον Χάρη Χαρίση λέω, που στα 20 του χρόνια τον βλέπω από την αρχή της προετοιμασίας ως μία σημαντική μονάδα. Ένας τραυματισμός του και βέβαια το γεγονός πως ο Τούντορ δεν του έδωσε ευκαιρίες, τον έβγαλαν από την βιτρίνα. Για μένα όμως, παρά τις πολλές αγορές που έγιναν, η πιο σοβαρή ποδοσφαιρική επένδυση που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ αφορά τον νεαρό Ηπειρώτη.
Εκτιμώ πως ο Τούντορ θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει τον ρόλο στον παίκτη, ως αλλαγή του Τζιόλη σε πρώτη φάση. Ή ως έναν παίκτη που έρχεται από τον πάγκο όταν ο ΠΑΟΚ έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.
Η αλήθεια είναι πως ο Τούντορ έδωσε έμφαση στην περίπτωση Σάμπο και σιγά – σιγά δικαιώνεται, όμως ήρθε και η στιγμή που ο Χαρίσης δεν γίνεται να περνά αδιάφορος στη καθημερινότητα του ΠΑΟΚ.
Και αυτό γιατί έχει όλο το πακέτο. Είναι γρήγορος, εξαιρετική επαφή με την μπάλα, ξέρει να παίζει κάθετα, έχει θράσος και όλα αυτά χωρίς να έχει παίξει ουσιαστικά 90λεπτό μέχρι σήμερα.
Για εμένα ο Χαρίσης είναι σε πολύ πιο προχωρημένο ποδοσφαιρικό στάδιο από αυτό που ήταν πχ ο Κάτσε στα 20 του χρόνια και θα είναι έγκλημα για τον ΠΑΟΚ να μη δώσει έμφαση στη παρουσία του.
Αυτό για τον Χαρίση σκεφτόμουν να το γράψω και πριν πάρει συμμετοχή, όμως θα ήταν κάτι ακραίο. Σήμερα όσοι τον είδα κυρίως στο γήπεδο, καταλαβαίνουν ακριβώς τι γράφω.
Από εκεί και πέρα, αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα γιατί έχεις μόνο να χάσεις. Το ότι κέρδισε ο ΠΑΟΚ είναι κάτι καλό. Το ότι το έκανε αφού μπήκε το ιππικό από τον πάγκο, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Τούντορ.
Αυτό που σίγουρα προβληματίζει εμένα, είναι πως υπάρχουν στον ΠΑΟΚ αρκετοί παίκτες που ενώ έχουν χρόνο συμμετοχής, δεν καταγράφεται η παρουσία τους στατιστικά.
Ο Γκολάσα, συμπληρώνει για παράδειγμα 1,5 χρόνο στον ΠΑΟΚ και δεν έχει ασίστ και γκολ. Σήμερα ήταν πολύ καλός, από δική του ενέργεια ήρθε το δεύτερο γκολ, είχε ένα καλό σουτ, όμως ακόμη το κοντέρ γράφει μηδέν. Του Γκολάσα βέβαια η υπόθεση, είναι αυτή που πονάει λιγότερο γιατί αρχικά ήταν εκτός πλάνων και τώρα επιστρέφει.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Ζάιρο. Σε όλες τις φάσεις μέσα, τρίτο σερί παιχνίδι βασικός αρκετά ως αλλαγή, μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ. Και ο Σάμπο το ίδιο.
Οι δύο τελευταίοι είναι καινούργιοι και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Όμως για τον ΠΑΟΚ είναι πολυτέλεια να έχει παίκτες στη μεσοεπιθετική του γραμμή που στατιστικά εμφανίζονται μόνο στα κλεψίματα και στις πάσες.
Εννοείται πως οι δύο τελευταίοι είναι καινούργιοι και δεν γνωρίζουμε αν θα αρχίσει να γράφει το κοντέρ ή όχι. Σε πρώτη φάση πάντως, τη δουλειά την κάνουν άλλοι. Όμως σε καμία ομάδα υψηλών προδιαγραφών, δεν υπάρχει 8άρι χωρίς νούμερα σε γκολ ασίστ, πόσο μάλλον ακραίος που παίζει και δεύτερος φορ.
Τέλος, με το που είδα την απόκρουση του Γλύκου σήμερα, θυμήθηκα το γκολ που δέχτηκε ο Όλσεν με την Ντόρτμουντ. Ο Γλύκος σήμερα βγάζει το πλασέ του Ροτζέριο γιατί έχει την αντίληψη του πως θα στήσει το σώμα του για να αποκτήσει μεγαλύτερο όγκο και να αυξήσει τις πιθανότητες απόκρουσης. Κάτι που δεν έκανε ο Όλσεν απέναντι στους Γερμανούς. Η διαφορά ουσιαστικά τεχνικής τους, είναι τεράστια.
Και απορώ με τους συναδέλφους κυρίως που δεν το έβλεπαν αυτό το πράγμα. Για τον κόσμο δεν μιλάω γιατί εκεί υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Αλλά επαγγελματίας να μην καταλαβαίνει αυτό που φωνάζει, μάλλον είναι κακός επαγγελματίας.
Η επένδυση Χαρίση και η στατιστική αδυναμία