MENU

Κάποτε έπαιζε στο Champions League! Ε, και; Πόσοι είναι πραγματικά εκείνοι που μπορούν να αδιαφορήσουν για την υστεροφημία τους και να συνεχίζουν να παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού. Ο Κυριάκος Τοχούρογλου το έχει καταφέρει! Στις 13 του προηγούμενου Αυγούστου έκλεισε τα 46 του χρόνια. Ολογράφως, σαράντα και έξι. Έχει σταματήσει να παίζει μόλις τρία χρόνια, τα χειρότερα της ζωής του ενδεχομένως. Μετά, κάποιος του έριξε την ιδέα, το μικρόβιο κύλησε ξανά στο αίμα και δε θέλει πολύ να σε… ρίξει στο κρεβάτι. Ο άλλοτε γκολκίπερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ το γλεντάει στην Αυστραλία και όπως προκύπτει τους… γλεντάει κιόλας, αφού – μια είδηση που αναπαράγεται τις τελευταίες ημέρες – βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος γκολκίπερ της κατηγορίας του για πέντε φορά σε εφτά χρόνια! Είναι να απορεί κανείς, τι έκανε τις άλλες δύο!

«Γεννήθηκα Aussie (σ.σ. ιδιωματισμός για τους Αυστραλούς) και πάντα ένιωθα Aussie. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ήθελα να παίξω για την Ελλάδα». Ας αφήσουμε στην άκρη τον πληγωμένο μας εγωισμό, για την αληθινή ιστορία. Ο Κυριάκος Τοχούρογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Σύδνεϋ, πριν έρθει η μετακόμιση της οικογένειάς του στην Ελλάδα. Πάντα ήξερε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία, πάντα ήξερε ότι θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ξεκίνησε όταν ήταν έντεκα ετών, απλώς είναι εκείνο το «πάντα» που ποτέ δεν επαληθεύεται. Σχεδόν, ποτέ!

«Όταν σταμάτησα στα 37 ήθελα να παίζω κι άλλο, αλλά μετά επειδή κάθισα τρία χρόνια, σκέφτηκα ότι τελείωσε. Αλλά όταν γύρισα το 2011 μου είπε ο Γιώργος να παίξω έτσι για ένα χρόνο και τώρα δεν σταματάω εγώ». Ο Γιώργος είναι ο Γιώργος Γιαννιάτσης, με τον οποίο ξεκίνησαν να παίζουν μαζί στην ομάδα με το σημερινό όνομα Gladesville Ryde Magic και στην πορεία ο παιδικός φίλος έγινε πρόεδρος του συλλόγου. Όραμά τους ήταν να δημιουργήσουν μια ακαδημία του Ολυμπιακού στο Σύδνεϋ και παρότι αρχικά έμοιαζε ως πραγματοποιήσιμος στόχος, στην πορεία έμεινε τέτοιος.

Το όραμα σταμάτησε, αλλά ο Κυριάκος Τοχούρογλου συνέχισε και συνέχισε να διαπρέπει. Έστω κι αν πρόκειται για την επί της ουσίας τέταρτη εθνική κατηγορία στην Αυστραλία, ο Έλληνας γκολκίπερ κατορθώνει να γίνεται κάθε χρόνο σημείο αναφοράς. Βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος το 2012, το 2013, το 2014, το 2015 και πριν μερικές ημέρες, όταν και αποκάλυψε ότι άρχισε να βλέπει το τέλος του δρόμου.

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να σταματήσω γιατί μου λείπει. Θέλω να παίζω μέχρι τα 50 μου». Όχι, αυτό το είχε πει πριν μερικά χρόνια! Τα πενήντα απέχουν ακόμα τέσσερα χρόνια για τον Τοχούρογλου και φαντάζει ακόμα και στον ίδιο δύσκολο να καταφέρει να επιτύχει τον στόχο του. «Πριν επτά χρόνια είχα πει ότι θα παίξω μέχρι τα πενήντα χρόνια, τώρα που το κορμί άρχισε να μην υπακούει πολύ, πλέον ο στόχος είναι κάθε χρόνο και βλέπουμε».

Παράλληλα με την αξιοθαύμαστη αγωνιστική του αφοσίωση, ο Κυριάκος Τοχούρογλου είναι προπονητής και στις ακαδημίες της ομάδας. Αναζητεί τον επόμενο, αλλά μάταια. «Αν τον είχα βρει θα είχα σταματήσει», λέει γελώντας. Δε βαριέσαι… Έχει ο καιρός!

Κυριάκο γερά τα 50 είναι κοντά!