MENU

Επόπτης ή βοηθός. Το χειρότερο επάγγελμα. Φαίνεται εύκολο, αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Αν δεν κόβει το μάτι σου, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μπορείς να εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Όπως έγινε με την φάση του 87ου λεπτού στην Νέα Σμύρνη, όπου ο Τσούμπα Άκπομ πίστεψε ότι πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με την φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως ο βοηθός Καμπούρης ακύρωσε το τέρμα για ένα οφσάιντ που μόνο ο ίδιος είδε, με τον Άγγλο φορ να καλύπτεται τουλάχιστον τέσσερα μέτρα.

Τουλάχιστον δεν γίνονται μόνο εδώ. Το SDNA συγκέντρωσε μερικές από τις μεγαλύτερες γκάφες βοηθών στα χρονικά και ακυρωθέντα γκολ που έβγαλαν πολύ κόσμο από τα ρούχα τους.

1. Μικρός τελικός Μουντιάλ 1990

Η Ιταλία κερδίζει ήδη με 2-1 την Αγγλία και ο μικρός τελικός βρίσκεται στις καθυστερήσεις. Ο Νίκολα Μπέρτι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά «νικάει» τον Πίτερ Σίλτον, όμως ο επόπτης σηκώνει σημαία, έστω κι αν ο Ιταλός καλύπτονταν καμιά δεκαριά μέτρα!

2. Βουλγαρία: Λουντογκόρετς - Βερέγια

Στην Βουλγαρία η Λουντογκόρετς είναι κατεστημένο τα τελευταία χρόνια. Σπάνια της ξεφεύγει κάποιος τίτλος και εδώ ίσως να καταλαβαίνουμε γιατί. Η Βερέγια πιστεύει ότι έχει ανοίξει το σκορ στον αγώνα της 26ης Φεβρουαρίου του 2017, αλλά κάνει λάθος. Το καθαρό γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ, έστω κι αν ο σκόρερ καλύπτεται από τρεις αμυντικούς!

3. Αυστραλία: Western Sydney Wanderers - Newcastle Jets

Αυστραλία είναι, ίσως να μην έχουν φτάσει καλά οι διεθνείς κανονισμοί ποδοσφαίρου. H Newcastle Jets κάνει το 0-2, όμως η γυναίκα βοηθός σηκώνει το σημαιάκι. Τι να πρωτοσχολιάσεις; Ότι η μπάλα ήταν μπροστά από τον σκόρερ; Ότι ακόμα και να μην ήταν μπροστά η μπάλα, ο σκόρερ καλύπτεται από δύο αμυντικούς. Άστα να πάνε…

4. Η.Π.Α.: New York Cosmos - Ottawa Fury

Κάτι τέτοια ίσως είδε ο Ραούλ και κρέμασε τα παπούτσια του μια ώρα αρχύτερα. Ο Ισπανός θρύλος πήγε να μάθει στους Αμερικάνους λίγη μπάλα κι εκείνοι τον έβγαλαν από τα ρούχα του με διαιτητικές αποφάσεις, όπως αυτή στο 0:50

5. Αγγλία: Τότεναμ - Σάντερλαντ

Ποιος είπε ότι τεράστιες γκάφες δεν γίνονται και στην Αγγλία και την λαμπερή Premier League; Η Τότεναμ προηγείται με 2-1 της Σάντερλαντ και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων βγαίνει μπροστά για το τελευταίο κόρνερ. Τα «σπιρούνια» φεύγουν στην κόντρα και ο Γιάν Βερτόνχεν σε κενή εστία κάνει το 3-1 ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, έστω κι αν ο Βέλγος πήρε την μπάλα πίσω από την μεσαία γραμμή. Έπος!

https://www.youtube.com/embed/-dGjhK9188c?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Ποιος Άκπομ και ποιος Κατσουράνης; Τα χειρότερα οφσάιντ όλων των εποχών! (vids)