MENU

Απαράδεκτη και χυδαία επίθεση από παράγοντα της Καβάλας, η οποία καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση εισαγγελέα, καταγγέλει ο Ελληνο-Αρμένιος ποδοσφαιριστής του Νέστου Χρυσούπολης, Αντρέας Μκρτσιάν, στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής των δύο ομάδων για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής (0-0).

Την επίθεση που δέχτηκε γνωστοποίησε ο ίδιος ο 30χρονος ποδοσφαιριστής με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου αναφέρει:

«Προς τον “μεγαλοπαράγοντα” της πλάκας που στο παιχνίδι Καβάλα-Νέστος φώναζε καθ’ όλη τη διάρκεια: π@@@@η Αρμένιε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια θα πω ένα και μόνο πράγμα… Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν και αναπνέουν στον ίδιο κόσμο με εμάς… ΥΓ. Ελπίζω ποτέ να μη ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοί μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξε τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε».

Το SDNA επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή του Νέστου Χρησούπολης, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον συγκεκριμένο παράγοντα της Καβάλας.

«Δεν ήμουν ο μοναδικός στον οποίο επιτέθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ντρέπομαι πραγματικά για ό,τι συνέβη. Σε έναν άλλο συμπαίκτη μου, στον Λουσιέν Κουντού που είναι από την Αφρική, τον φώναζε πιθήκι και μαϊμού», ανέφερε ο Αντρέας Μκρτσιάν που βρίσκεται από 2 χρονών στην Ελλάδα, ενώ η γιαγιά του είναι Ελληνίδα.

«Εκείνη τη στιγμή δεν το άκουσα, αλλά με ενημέρωσαν μετά για όσα μου αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα το μόνο που άκουγα ήταν να μου λέει “Αρμένιε” και να με βρίζει”, αλλά όχι τα άλλα για τη γενοκτονία. Δεν με πήρε κανείς από την Καβάλα για να μου ζητήσει συγνώμη, αλλά το έκαναν παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας. Ο λόγος που δημοσιοποίησα όσα συνέβησαν ήταν για να στείλω ένα μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει για να ενώνει. Πρέπει να φέρνει μόνο χαρά κι όχι μίσος. Εντάξει, ήταν ένα ντέρμπι, δεν το κέρδισαν, είναι λόγος αυτός για να ξεστομίζει τέτοια απαράδεκτα πράγματα; Με στενοχώρησε πάρα πολύ. Είναι απαράδεκτο να βρίσκονται μικρά παιδιά στο γήπεδο και να ακούνε αυτά τα λόγια».

Ενώ στο ενδεχόμενο που κληθεί από τις αρμόδιες αρχές να καταθέσει για το περιστατικό, επισημαίνει πως: «Βεβαίως και θα το κάνω, θα πω ό,τι ακριβώς συνέβη. Εγώ πάντως δεν προτίθεμαι να προβώ σε κάποια μήνυση», δήλωσε ο έμπειρος μέσος που στο παρελθόν αγωνίστηκε μάλιστα στην Καβάλα, ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής στην Αρμενία με την Πιούνικ το 2009.

Καταγγελία-ΣΟΚ: «Π@@@η Αρμένιε καλά σας έκαναν οι Τούρκοι και σας έκοβαν τα κεφάλια»!