MENU

Ο Διαγόρας θα συμμετάσχει φέτος για τρίτη σερί χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και πιο συγκεκριμένα στον 6ο όμιλο. Ο αμυντικός του «γηραιού» Θανάσης Γερόλυμος μίλησε στο SDNA για το νέο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, τον Νίκο Παντέλη, αλλά και τον στόχο της ομάδας των Δωδεκανήσων που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Football League.

Ο Διαγόρας θα συμμετάσχει φέτος στην Γ΄Εθνική για τρίτη σερί χρονιά. Τι να περιμένουμε φέτος από την ομάδα;

«Ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να πρωταγωνιστήσει και να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Football League».

Ήρθες στην ομάδα φέτος το καλοκαίρι. Τι είδους κλίμα επικρατεί;

«Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, προκειμένου να βοηθηθεί και η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλίμα με τους ανθρώπους της διοίκησης, τους συμπαίκτες και τους προπονητές είναι πολύ οικογενειακό, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, διότι μπορεί να μείνει ενωμένη και σε δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν».

Φέτος σε σχέση με πέρυσι ο Διαγόρας βρίσκεται θεωρητικά σε έναν όμιλο πιο εύκολο. Μπορεί να τα καταφέρει και να πανηγυρίσει την άνοδο φέτος;

«Δεν νομίζω ότι μια ομάδα σαν τον Διαγόρα μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί σε ποιον όμιλο θέλει να είναι. Φέτος ο στόχος της ομάδας είναι να βγει κατηγορία και αυτό θα πρέπει να την ενδιαφέρει».

Ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής

«Σίγουρα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό σε όλους τους ομίλους. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά και θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Η παρουσία στον όμιλο σας ιστορικών ομάδων όπως είναι ο Παναιγιάλειος και ο Πανηλειακός κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον όμιλο σας;

«Δεν νομίζω ότι πάμε βάσει ιστορικότητας των ομάδων. Σίγουρα έχουν βαριές φανέλες. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους το ίδιο, δεν κάνουμε διαχωρισμούς και όλα τα παιχνίδια με όποιον και να παίζουμε θα είναι δύσκολα»

Τι είναι αυτό το οποίο προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Νίκος Παντέλης εν όψει της νέας σεζόν;

«Στόχος του κόουτς είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Να κυριαρχούμε στο γήπεδο και να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Το γεγονός ότι τα παιχνίδια στον όμιλο είναι λίγα, τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο και συνάμα ανταγωνιστικό;

«Εννοείται. Σαφώς δεν υπάρχει περιθώριο λάθους,διότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το διορθώσουμε στην πορεία».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι στην ζωή, συνήθως είναι βραχυπρόθεσμοι και όχι μακροπρόθεσμοι. Για φέτος θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου 100% ώστε να επιτύχει τους στόχους της, καθώς μέσα από την ομάδα μπορώ να αναδειχτώ και εγώ ο ίδιος».

Η παρουσία παικτών στο ρόστερ όπως οι Ντουαλά και Χατζησάββας μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα, για να τα καταφέρει;

«Εννοείται καθώς εκτός από ποιοτικοί ποδοσφαιριστές είναι ποδοσφαιριστές με μεγάλη και σημαντική προσωπικότητα. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές».

Πρώτο σας παιχνίδι εντός κόντρα στον Παναιγιάλειο. Υπάρχει άγχος ή όχι;

«Λόγω του ότι είναι πρεμιέρα πάντα υπάρχει άγχος και ειδικά όταν παίζεις μέσα στην έδρα σου. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και συνάμα ιστορική ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα μπούμε με το δεξί στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά».

Φέτος η Ρόδος όπως και πέρυσι για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα έχει τρεις ομάδες. Αυτό πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Διαγόρα να γίνει καλύτερος;

«Όπως είπα και πριν ο Διαγόρας δεν μπαίνει στην διαδικασία να κοιτάξει εάν έχει αντιπάλους στην Ρόδο ή δεν έχει. Σίγουρα τα παιχνίδια αυτά θα έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, καθώς θα είναι τοπικά ντέρμπι. Μια νίκη σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να μας προσφέρει το κάτι παραπάνω, από τους τρεις βαθμούς, καθώς μπορούν να μας δώσουν ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι είναι αυτές που θα παλέψουν για την άνοδο;

«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο. Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, όπως ο Ιάλυσος, ο Διαγόρας, ο Πανηλειακός και ο Παναιγιάλειος. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με σκληρές και αμφίρροπες μάχες».

Ένα σχόλιο για την διοίκηση

«Η διοίκηση προσφέρει ότι χρειαζόμαστε είτε υλικά, είτε άυλα και πιστεύω ότι τέτοιες διοικήσεις, σπανίζουν στις μέρες μας. Είναι πολύ ευχάριστο να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους».

Γερόλυμος: «Ο στόχος του Διαγόρα είναι να ανέβει στην Football League»