MENU

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πολυπόθητη “εξυγίανση” του ελληνικού ποδοσφαίρου, η αποκατάσταση της ισονομίας, όλων των ομάδων που συμμετέχουν, σε καθαρά κι ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, η διαυγής τήρηση των κανονισμών και η κατάργηση μεροληπτικών αποφάσεων της “ελεγχόμενης” δικαιοσύνης αποτέλεσαν τα βασικά προαπαιτούμενα, για να ξηλωθεί το αμαρτωλό κατεστημένο που έλεγχε, μέχρι πρότινος, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας επιδοκίμασε τις προσπάθειες και τις ενέργειες των πρωταγωνιστών, που ανέλαβαν την ευθύνη να εναντιωθούν και να βάλουν τέλος στην παντοδυναμία των κυκλωμάτων που διοικούσε αυθαίρετα την ΕΠΟ. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της αντίδρασης και της αναγκαίας κάθαρσης οι ιδιοκτήτες των ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κ.κ. Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής ΕΠΣΜ κ. Βαγγέλης Γραμμένος. Ο οποίος παραμένει προτεινόμενος και διαφημιζόμενος ως ο κύριος υποψήφιος επόμενος Πρόεδρος της υπό αποκατάσταση ΕΠΟ.

Όμως στα υπό αγωνιστική εξέλιξη εθνικά πρωταθλήματα δεν λείπουν οι φωνές που καταγγέλλουν την συνέχιση συχνών μεροληπτικών καταστάσεων που “ευνοούν” τις πάγια ευνοούμενες ομάδες και “αδικούν” τις οιονεί ομάδες “θύματα”. Με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να μειδιούν ειρωνικά, διαπιστώνοντας την αφύσικη βαθμολογική αναντιστοιχία, μεταξύ ισοδύναμων ομάδων. Όπου ο πρωτοπόρος της Super League παραμένει ο “παραδοσιακός” κτήτορας της πρώτης θέσης, απολαμβάνοντας διαιτητική ασυλία, βρέξει – χιονίσει ή όταν του είναι απαραίτητη.

Κι όσο κατεβαίνουμε εθνική κατηγορία κι απομακρυνόμαστε από τα κεντρικά φώτα της δημοσιότητας, άλλο τόσο αναδεικνύεται, πως τίποτε δεν έχει αλλάξει, ακόμη κι όταν έχει εκπέσει προ πολλού η συστημική διοίκηση Γκιρτζίκη. Με χειρότερη κατάσταση την από πολλές πλευρές αποδοκιμασθείσα υπόθαλψη, προστασία και βαθμολογική επιδότηση ομάδων – δορυφόρων, όπως ακριβώς συνέβαινε και επί διοικήσεων της πρώην αμαρτωλής ΕΠΟ

Η εξόφθαλμη αυτή κατάσταση συμβαίνει να υπάρχει και να εξελίσσεται, πολλούς μήνες τώρα, σε βάρος ομάδας, που διοικητικά ανήκει στην Ένωση των ομάδων που διοικεί ο υποψήφιος πρόεδρος της επόμενης ΕΠΟ κ. Γραμμένος. Βοά κάθε Κυριακή στην Γ΄ Εθνική στον 1ο όμιλο η σκανδαλώδης εύνοια της ομάδας της Δόξας Δράμας σε βάρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Και ο κ. Γραμμένος δεν έχει κάνει τον κόπο να δει τι συμβαίνει!

Μέχρι σήμερα ο κ. Γραμμένος δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί τα εξής “ασήμαντα” και εξόχως “συνήθη” γεγονότα:

1. Από την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος ο Απόλλωνας Καλαμαριάς τιμωρήθηκε” με αφαίρεση έξη βαθμών, όχι από ένσταση του επίσημου αντιπάλου της πρώτης αγωνιστικής Α.Ε Ποντίων Βατόλακκου, αλλά από την Δόξα Δράμας, που δεν είχε κανένα έννομο συμφέρον. Την πρώτη αγωνιστική!

2. Στα 3/4 του πρώτου γύρου του εν λόγω πρωταθλήματος ο Απόλλωνας Καλαμαριάς κέρδισε καθαρά, στις έδρες των αντιπάλων του όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε. Μεταξύ αυτών και τους βαθμολογικούς ανταγωνιστές του. Με σκορ 0-3 τον Νέστο Χρυσούπολης, 0-2 την ΑΠΕ Λαγκαδά και 2-4 την Δόξα Δράμας. Είχε δε μία και μόνη ήττα, εντός έδρας με 0-1 από τον Ορφέα Ξάνθης.

3. Από το τελευταίο τέταρτο του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος άρχισαν να πολλαπλασιάζονται από αγώνα σε αγώνα οι αδικίες σε βάρος του Απόλλωνα, που τελικά απέβησαν υπέρ της ομάδας της Δόξας Δράμας. Με πρόσχημα την κακοκαιρία και την αναβολή και μετάθεση μερικών αγωνιστικών ημερών ο Απόλλωνας “εξαναγκάστηκε” στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος οι έξι να είναι εκτός έδρας και ένας εντός έδρας (από αυτές οι τέσσερις συνεχείς, εκτός έδρας, αγώνες!). Στον αντίποδα η Δόξα Δράμας, στο ίδιο διάστημα, “εξαναγκάστηκε” να δώσει τρεις συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες! Γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά του ποδοσφαίρου μας,αλλά και στα παγκόσμια χρονικά διοργάνωσης πρωταθλημάτων! Όταν δε οι αγώνες του 1ου ομίλου αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας, (χιόνια και ψύχος σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Βόρεια Ελλάδα) ο Απόλλων ήταν η μοναδική ομάδα της οποίας δεν αναβλήθηκε ο αγώνας, και αναγκάστηκε να αγωνιστεί στην Αριδαία, σε ένα ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο.

4. Από το τελευταίο τέταρτο του πρώτου γύρου και εντεύθεν, κορυφώνεται και η προβληματική και όχι ακριβοδίκαια διαιτησία, σε βάρος του Απόλλωνα. Κύριο χαρακτηριστικό η για ψύλλου πήδημα, αποβολή του προπονητή του Απόλλωνα κ. Καλαϊτζίδη και η διεμπόδιση μιας κατά πολύ ανώτερης ομάδας να κερδίζει στα ίσια κατώτερους αντιπάλους. Με αποτέλεσμα την απώλεια δύο βαθμών στον τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα μας, εναντίον της Νάουσας, σε ένα γήπεδο που φρόντισαν ο κεντρικός του άξονας να έχει μόνο λάσπη, από την μία εστία έως την άλλη και με τα τέρματα του γηπέδου να υπολείπονται στο ύψος κατά 12,6 cm η μία εστία και 11,1 cm η άλλη εστία (δηλαδή όσο το μισό περίπου ύψος της μπάλας). Ακόμα και στον επερχόμενο αγώνα με την ΑΠΕ Λαγκαδά ορίστηκε βοηθός ο Δεμερτζής Χρήστος της ΕΠΣ Πέλλας, ο οποίος υπέπεσε σε κατά συρροήν κραυγαλέα λάθη εις βάρος του Απόλλωνα στον αγώνα της Νάουσας και μάλιστα με παρατηρητή διαιτησίας τον ίδιο (στη Νάουσα και τώρα), τον Ιωαννίδη Χρήστο της ΕΠΣ Σερρών.

Παρά την κοινή ομολογία αντίπαλων προπονητών, ποδοσφαιριστών, φιλάθλων και δημοσιογράφων ότι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και δικαιούται την κατάκτηση του πρωταθλήματος (γεγονός που τεκμηριώνει και επιβεβαιώνει αμείλικτα το ιστορικό όλων των αγώνων) η ομάδα ναι μεν βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση, αλλά εντελώς «τεχνητά» (κι όχι αγωνιστικά) σε απόσταση μόνο ενός ( 1 ) βαθμού από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας όπου βρίσκεται η ομάδα της Δόξας Δράμας. Αυτή εάν τα κριτήρια ήταν μόνο καθαρά αγωνιστικά θα βρισκόταν πολύ πίσω στην βαθμολογία.

Όλοι όσοι δε, παρακολουθούν εκ του πλησίον τα τεκταινόμενα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και ιδιαίτερα τον 1ο όμιλο, χαρακτηρίζουν την κατώτερη του Απόλλωνα ομάδα της Δόξας Δράμας “φαβορί” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επειδή έτσι το θέλει το γνωστό κατεστημένο του ποδοσφαίρου,το οποίο όπως φαίνεται συνεχίζει να υπάρχει.

Κι ο προαλειφόμενος για την καρέκλα του προέδρου της “υγιούς” νέας ΕΠΟ κ. Γραμμένος, παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Εάν η “εξυγίανση” που επαγγέλλεται ο κ. Γραμμένος περιλαμβάνει και την υπόθαλψη ομάδων – δορυφόρων, ώστε να κατακτηθεί η καρέκλα της ΕΠΟ, να μας το δικαιολογήσει. Εάν έχει επιλεχθεί η νοσηρή φαλκίδευση ενός πρωταθλήματος σε βάρος καλύτερων ομάδων, όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς και η με κάθε άνομο τρόπο ανακήρυξη πρωταθλήτριας με το ζόρι κι εκ προοιμίου, να την χαίρεται ο κ. Γραμμένος την “εξυγίανσή” του.

Ο κήρυκας της ισονομίας οφείλει να διασφαλίσει από σήμερα, ότι το μόνο που χρειαζόταν και χρειάζεται πάντα, είναι να υπάρχει πλήρης απονομή της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης και οι αγώνες, τα πρωταθλήματα και οι άνοδοι στην ανώτερη κατηγορία να κρίνονται μόνο εντός των γηπέδων. Κι αυτό απαιτούμε να πράξει με τις πρέπουσες αποδείξεις, για να αποδειχθεί αντάξιος των φιλοδοξιών του.

Τελειώνοντας κ. Πρόεδρε της Ε.Π.Σ.Μ. δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία της σύγκρισης μεταξύ των ενεργειών και πράξεων του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Δράμας Κ.Γ.Χατζησαρόγλου ο οποίος πέρα από το πρόσφατο ταξίδι που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, όχι με το αεροπλάνο της γραμμής, αλλά με τσάρτερ, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό σχεδόν μόνιμα επισκέπτης της πόλης της Θεσσαλονίκης και γνωστών «ναών» αυτής, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα της Ένωσης του, την Δόξα Δράμας, και των ενεργειών και πράξεων σας για την ομάδα της Ένωσής σας του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Κύριε Πρόεδρε δεν θέλουμε να «ευνοηθούμε» το μόνο που θέλουμε είναι να μην αδικηθούμε.

Υ.Γ Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, στις 22 Φεβρουαρίου 2017 ήταν ο τελικός του κυπέλλου, του 1ου ομίλου, όπου αντιμέτωπες ήταν δύο ( 2 ) ομάδες που είναι μέλη της Ένωσης μας, η Α.Π.Ε ΛΑΓΚΑΔΑ και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Με την ανοχή σας ή την αδυναμία σας, ο αγώνας ορίσθηκε και τελέσθηκε σε ένα γήπεδο, το γήπεδο Καλοχωρίου, που δεν ήταν ούτε στοιχειωδώς υποφερτό κι αυτό φαινόταν από το γεγονός ότι είναι στα όρια της εγκατάλειψης (ο αγωνιστικός χώρος κάκιστος, τουαλέτες βρόμικες με χαλασμένα τα καζανάκια). Εσείς ήσασταν παρών ή απουσιάζατε ; .Αλήθεια δεν έπρεπε να ήσασταν παρών στον αγώνα αυτό που ήταν τελικός του πρώτου ομίλου και μάλιστα σε αυτόν αγωνιζόταν,όπως προαναφέραμε,δύο ( 2 ) ομάδες της Ένωσής σας

Εκ της Διοικήσεως του Μ.Γ.Σ. Απόλλωνα Καλαμαριάς.»

Απόλλων Καλαμαριάς: «Η Δόξα Δράμας έπρεπε να βρίσκεται πολύ πίσω στη βαθμολογία»