MENU

Ο ΓΣ Ηρακλής, που κατέχει το πρώτο ΑΦΜ της ομάδας, απέστειλε εξώδικο προς πάσα αρμόδια αρχή του ποδοσφαίρου, απαιτώντας την επάνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά το εξώδικο του ΓΣ Ηρακλή:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

Π Ρ Ο Σ

1.Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα,

2.Την SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα,

3.Την FOOTBALL LEAGUE που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα.

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Όπως γνωρίζετε,το σωματείο μας είναι το ΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ που υποβιβάστηκε μέσω των γνωστών αποφάσεων της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης το 2011 κι επομένως δεν έχει καμμία σχέση τόσο με το ιδρυτικό σωματείο ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ, όσο και με την σημερινή ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Το μητρικό σωματείο παραμένει ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ που αποτελεί ιστορική συνέχεια του αρχαιότερου ελληνικού συλλόγου και σύμφωνα με το ισχύον αθλητικό δίκαιο διατηρεί όλα τα κατοχυρωμένα από τον Ν.2725/1999 δικαιώματα και προνόμια.

Μάλιστα αυτή η αδιάλειπτη ιστορική και νομική συνέχεια θα υπήρχε μέχρι σήμερα, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΒΙΑΙΑ το 2011, με τις υπ’αριθμ.195/2011και 133/2011 αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αντίστοιχα που υπέγραψαν την θανατική καταδίκη της τότε ΠΑΕ λόγω υποτιθέμενης εμπλοκής της στο σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών ενημεροτητων.

Υπενθυμίζουμε οτι η πειθαρχική διαδικασία της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης των οργάνων σας ενεργοποιήθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και της κατάθεσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του τότε προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλη ΠΙΛΑΒΙΟΥ.

Για την ιστορία επίσης χρήσιμο είναι να θυμίσουμε τις συνθέσεις των οργάνων που απαρτίζονταν η μεν Πρωτοβάθμια από τον Χαρίλαο ΚΛΟΥΚΙΝΑ εν ενεργεία δικαστή ως Πρόεδρο, τον Στέφανο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ, συνταξιούχο εφέτη ως εισηγητή και τον Γεώργιο ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, Δικηγόρο Αθηνών, η δε Δευτεροβάθμια από τον Νικόλαο ΛΕΟΝΤΗ, εν ενεργεία Αρεοπαγίτη ως πρόεδρο, τον Γεώργιο ΒΛΑΣΣΗ, Συνταξιούχο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως εισηγητή και την Μαρία ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ, Δικηγόρο Αθηνών.

Δηλαδή οι Επιτροπές που έκριναν το ιστορικό μέλλον του ΗΡΑΚΛΗ όχι μόνο δεν απαρτίζονταν από Τακτικούς Δικαστές, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά πέραν της contra legem σύνθεσης τους, ειδικά τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων εμπλεχθηκαν στα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα των στημένων αγώνων είτε σε ποινικό, είτε σε πειθαρχικό επίπεδο,κι ανεξάρτητα από την μετέπειτα απαλλαγή τους.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι αποφάσεις εφαρμόσθηκαν άμεσα και μέχρι πριν δύο μήνες εθεωρουντο ορθές και δίκαιες.

Όμως όλα αυτά ίσχυαν ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 9.4.2019, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΩΝ, ΑΘΩΩΣΕ 46 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ!

Ως μητρικό σωματείο που μάλιστα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο παρακολούθησαμε την εξέλιξη όλων των υποθέσεων του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που είχαν σχέση με τον ΗΡΑΚΛΗ αλλά και ασκησαμε σχετικές νομικές παρεμβάσεις.

Η κυριότερη παρέμβαση μας αφορά την καταγγελία που υποβαλλαμε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας κατά των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ λόγω της πρωτοδικης ποινικής καταδίκης των διοικούντων τους για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημενων αγώνων που δημοσιογραφικα καταγράφηκε ως ΚΟΡΙΟΠΟΛΙΣ.

Κι ενώ σύμφωνα με τους διεθνείς κι εγχώριους κανονισμούς έπρεπε και οι δύο ΠΑΕ να τιμωρηθούν με υποβιβασμό, ανεξάρτητα από την τελεσιδικια της καταδίκης, τα ποδοσφαιρικά όργανα κράτησαν στο συρτάρι την υπόθεση μέχρι περιεργως οι καταδικασθεντες παράγοντες να αθωωθουν από το Εφετείο Αθηνών.

ΕΠΕΙΔΗ επομένως όπως έγινε σεβαστή από τα ποδοσφαιρικά όργανα αυτή η απαλλακτικη απόφαση του Εφετειου Αθηνών και τελικά δεν τιμωρήθηκαν οι ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ!

ΕΠΕΙΔΗ το ισχύον ποδοσφαιρικό δίκαιο επιτρέπει την επανόρθωση αυτής ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ, ώστε να επανέλθει ο πραγματικός και γνήσιος ΗΡΑΚΛΗΣ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μας,

ΕΠΕΙΔΗ αυτή την στιγμή ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ που προήλθε από την ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ,

ΕΠΕΙΔΗ πιθανολογειται βάσιμα πλέον οτι αυτή η ΠΑΕ σύντομα θα διαλυθεί, όμως ανά πάσα στιγμή το αυθεντικό ιδρυτικό σωματείο μας θα μπορεί να ιδρύσει μία νέα καθαρή ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ,

ΕΠΕΙΔΗ στο αναδιαρθρωμένο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όλη η Ελλάδα θέλει να υπάρχει και ο ΗΡΑΚΛΗΣ,

ΕΠΕΙΔΗ, αν υπάρχει βούληση από την ΕΠΟ και τις λίγκες, μπορεί να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό αλλά και να επανορθωθει η συντελεσθεισα εις βάρος του συλλόγου μας αδικία,

ΕΠΕΙΔΗ το σωματείο μας εξαιτίας του αδικου υποβιβασμού και της διάλυσης της ΠΑΕ, υπέστη τεράστια οικονομική ζημία χάνοντας έσοδα και δικαιώματα επί 8 αγωνιστικές περιόδους,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις άδικες αποφάσεις των ποδοσφαιρικων οργάνων εις βάρος μας,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την μεροληπτικη, καταχρηστική και παράνομη αντιμετώπιση του συλλόγου μας έναντι άλλων συλλόγων που αποδεδειγμένα παρανόμησαν ατιμωρητί,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να επαναφέρετε στην προτέρα έννομη κατάσταση την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ μέσω της αγωνιστικής αποκατάστασης της στις αναδιαρθρωμένες επαγγελματικές κατηγορίες, άλλως

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ οτι θα ζητήσουμε παροχή εννόμου προστασίας από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα και τα πολιτικά δικαστήρια, προκειμένου να επανορθωθεί η αγωνιστική και οικονομικη ζημία του συλλόγου μας.

ΑΘΗΝΑ 12.6.2019

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εξώδικο από Ηρακλή, ζητάει την άμεση αποκατάσταση του και συμμετοχή στην SL1
EVENTS