MENU

Αναλυτικά το αφιέρωμα της ΠΑΕ Ηρακλής:

Δυναμικός, αποτελεσματικός και…θεαματικός ήταν μόνο μερικά από τα αγωνιστικά στοιχεία που συνέθεσαν την παρουσία ενός από τους κορυφαίους αριστερούς οπισθοφύλακες που φόρεσαν ποτέ, την ιστορική φανέλα του Ηρακλή. Ο Γιώργος Ορφανίδης, γεννημένος το 1951, μεταγράφηκε στον Ηρακλή το 1976 από τον Παναρκαδικό και έμελλε να αφήσει ανεξίτηλα χαραγμένη την σφραγίδα του στην ομάδα.

Με την «κυανόλευκη» φανέλα, συμπλήρωσε ακριβώς 200 εμφανίσεις (σε αρκετές από αυτές φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού) και πέτυχε 10 γκολ. Ντεμπούτο με τον Ημίθεο, έκανε στις 14 Νοεμβρίου του 1976, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1.

Αν και αμυντικός, είχε καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και δεν ήταν λίγες οι φορές που η κερκίδα τον παρότρυνε να σκοράρει με τον έναν από τους δύο αγαπημένους του τρόπους. Είτε με ανάποδο ψαλίδι, είτε με κεφαλιά ψαράκι. Σε μια αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, στην οποία ο Ηρακλής επικράτησε και πάλι με 2-1, κατάφερε να σκοράρει και με τους δύο τρόπους.

Στον Ημίθεο αγωνίστηκε μέχρι το 1985, ενώ η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 31 Μαρτίου του ίδιου έτους, σε αναμέτρηση με την Παναχαϊκή η οποία έληξε ισόπαλη 2-2.

Όπως και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, έτσι και ο Γιώργος Ορφανίδης είχε μία και μοναδική συμμετοχή με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Αυτή σημειώθηκε το 1981 σε αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σουηδία στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε εκείνο το παιχνίδι με τον Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο, η Εθνική επικράτησε με 2-1 και ο Γιώργος Ορφανίδης μπήκε ως αλλαγή.

Επίσης η ΠΑΕ Ηρακλής δημιούργησε wallpaper τόσο για υπολογιστές όσο και για android

Download wallpaper for Desktop​

Download wallpaper for Android

Ο Γιώργος Ορφανίδης μέσα από τα... μάτια της ΠΑΕ Ηρακλής