MENU

Ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την εντός έδρας ήττα με 6-1 από τον Ατρόμητο για το θεσμό του Κυπέλλου και τις αντιδράσεις τις οποίες αυτή έφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τερματοφύλακα, Γιώργο Αμπάρη, αλλά και την απαίτηση του κόσμο να φύγει ο προπονητής, Αλέκος Βοσνιάδης, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση: "Δεν φεύγει".

Για το rotation που έγινε στον Ηρακλή στο χθεσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και την ήττα:

«Θα μιλούσαμε για rotation, αν το κάναμε στη 15η αγωνιστική. Ήταν ενδεκάδα, που ο μόνος που δεν είχε παίξει Super League ήταν ο Ρόβας. Παίζει η ίδια στο φιλικό με το Αιγίνιο, στα τελευταία 35 λεπτά με Δράμα και είναι εξαιρετική, στο δεύτερο ημίχρονο με Απόλλωνα, πρέπει να δούμε τι έχουμε. Το να βγαίνει κάθε μπαγλαμάς και να λέει ότι λέει. Το rotation είναι η έκφραση της εποχής και παρεξηγημένη. Rotation εννοείς στη 15η αγωνιστική όταν θα έχει φθαρεί η ομάδα.

Χθες στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε κόντρα σε ένα αήττητο Ατρόμητο, όλο αυτό αμαυρώθηκε γιατί μετά πάμε στην ατομικότητα».

Για το αν έπρεπε χθες να κάνει κάποια παρέμβαση και αν έπρεπε να γίνει αλλαγή ο Αμπάρης:

«Είναι το εύκολο αυτό, να βγει. Αν μιλήσουμε για να προστατέψουμε έναν παίκτη, ποιος μου λέει ότι αν μπει ο μικρός, δεν θα τον κάψουμε;

Δεν μπορούμε να είμαστε ανθρωποφάγοι, δεν προστατεύσαμε και το παιδί και την ομάδα αλλά δεν θα τον σταυρώσουμε. Το λάθος το έχω εγώ. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τη μέρα πίσω. Ξεφτιλιστήκαμε, δε μπορώ να πω συγγνώμη, αλλά να ξέρουμε μέσα μας ότι αυτοί που δεν κοιμήθηκαν δεν είναι αυτοί που βρίζουν αλλά αυτοί που ήταν εκεί και θα είναι και αύριο εκεί, για να παλέψουν. Εγώ να πω στον απέναντι, στον αντίπαλο, να με λυπηθεί, δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Θα παλέψουμε για να γίνει το σωστό. Το ότι μας έκατσε η στραβή, εμείς το κάναμε, στην καθημερινότητα εμάς θα βαραίνει. Πρέπει να βρω τρόπο να δώσω ηρεμία στην ομάδα γιατί έχουμε πολλά ματς, για να ανέβει η ομάδα.

Το πρόβλημα χθες είναι ότι ξεφτιλιστήκαμε από μία ομάδα που μέχρι το 45′ έκανε μία τελική. Ο προπονητής έπρεπε να «φάει» στο ημίχρονο τον Αμπάρη και να τον τελειώσει; Ανάθεμα σε άνθρωπο δε θα δώσω ποτέ.

Ο προπονητής είπε να κάνει αλλαγές στο ημίχρονο, ένας παίκτης παραπονέθηκε για ενοχλήσεις, είπαμε να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και μέσα σε πέντε λεπτά έγινε η καταστροφή του κόσμου. Ζούμε με τα λάθη μας. Η εικόνα του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο, έδειχνε ότι αν χάσει θα ήταν άδικο».

Για το ποιος έχει ευθύνη:

«Επειδή πεθαίνει κάποιος θέλετε να δείτε αίμα; Όποιος θέλει αίμα, να πάει στον χασάπη. Πριν πέντε χρόνια, το 2013 πήραμε το δυσκολότερο πρωτάθλημα, με πέντε ήττες σερί και δεν αλλάξαμε προπονητή. Το Δεκέμβριο έκανα τέσσερις ήττες μαζί, βγήκα πρώτος. Πρέσβευα κάτι άλλο. Nα διώξω έναν προπονητή, τι θα κερδίσω;

Δεν πρόκειται να φύγει o προπονητής. Να γίνει το εξιλαστήριο θύμα, για να φτιάξω την καρδιά δέκα ανθρώπων;

Οι παίκτες είπαν μην πειράξετε τον προπονητή. Τον σεβόμαστε ξέρουμε ότι είναι καλός και ότι είναι ο άνθρωπος που θα πάρει το πρωτάθλημα.

Είναι ντροπή και αίσχος η ήττα, το νιώθω γιατί πριν από τρεις μήνες μου έφυγε η Παναγία, εδώ δεν είχε ούτε χόρτο. Με το χθες δεν έμαθα να ζω, μπορεί να με βαραίνει αλλά ζω με το αύριο. Θα βρω τρόπο να συνεχίσω, γιατί αλλιώς θα πάει στράφι μια χρονιά».

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Ηρακλή:

«Θα κάτσω να τα βάλω με τον κόσμο για το δίκιο του; Δε διώχνω τίποτα, θα πάω να πάρω το πρωτάθλημα. Αν ο κόσμος ζητάει κάτι, ο πρώτος που θα φύγει θα είμαι εγώ γιατί η ευθύνη είναι δική μου, κανενός άλλου. Όταν λήξει το πρωτάθλημα θα δούμε τι έχουμε κάνει».

Πηγή: Arena FM 89,4

Μυροφορίδης: «Δεν πρόκειται να φύγει ο προπονητής, πάμε για το πρωτάθλημα»
EVENTS