MENU

Μπορεί η βάση των επιχειρήσεων του Σπύρου Παπαθανασάκη να είναι ο Καναδάς, αλλά για πολλούς και διαφόρους λόγους, η περίοδος αυτή, των ραγδαίων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, βρήκε τον ομογενή επιχειρηματία στην Ελλάδα. Αυτό σίγουρα βοήθησε στο να "τρέξουν" αρκετά πράγματα που άπτονται του μεταγραφικού σχεδιασμού, πολύ πιο γρήγορα. 

Ο Ηρακλής, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν σε κάτι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ειδικά την τελευταία εβδομάδα που διανύουμε με τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls.

Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ, ήταν να εισπράξει, αυτό το διάστημα χρήματα συνολικού ύψους 240.000 ευρώ (χορηγίες, ΟΠΑΠ, τηλεοπτικό συμβόλαιο και έσοδα από το Κύπελλο Ελλάδος). Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο το οποίο ωστόσο δεν μπήκε ποτέ στα ταμεία της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τους «κυανόλευκους» να τρέξουν σε fast forward ρυθμούς τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους.

Ο Ηρακλής είχε κινηθεί από νωρίς γρήγορα και αυτό τον βοήθησε. Προχώρησε στις απαραίτητες ανανεώσεις των συμβολαίων που έληγαν στο τέλος του Ιούνη ενώ απέκτησε -μέχρι τώρα- τέσσερις παίκτες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Νίκος Πουρτουλίδης, Χουάντερσον, Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Λευτέρης Ιντζόγλου, Παύλος Κυριακίδης, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, ήταν οι επτά παίκτες που ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον σύλλογο, ενώ οι Κοσμάς Τσιλιανίδης και Δημήτρης Στάμου προχώρησαν σε αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους.

Στις μεταγραφές και στους νέους παίκτες που ήρθαν, ο Ηρακλής απέκτησε τον Κοστίν Λάζαρ, τον Αγγελο Χαντί, τον Κερέμ Μπουλούτ και τον Καρλίτος Σοάρες. Και αν στις τρεις πρώτες περιπτώσεις ο Ηρακλής, δεν συνάντησε δυσκολίες τα πράγματα δεν ήταν ανάλογα στην περίπτωση του Καρλίτος, που είχε σοβαρούς ενδοιασμούς, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Στην περίπτωση του 30χρονου, ωστόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Σπύρος Παπαθανασάκης, που έδωσε προσωπικές του εγγυήσεις για να κλείσει θετικά η υπόθεσή του.

Στον Ηρακλή, φυσικά και δεν μένουν αμέτοχοι στα όσα εξελίσσονται στη χώρα, παρόλα αυτά προς τα έξω επίσημα δεν βγήκε τίποτα σε διοικητικό επίπεδο, αφού ήταν επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την ομάδα να μείνουν μακριά από δηλώσεις.

Ξεκάθαρη πάντως στάση πήραν, οι οργανωμένοι οπαδοί, της «Αυτόνομης Θύρας 10», σχετικά με το δημοψήφισμα και τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του «ΟΧΙ».Αντίστοιχη άποψη με αυτή των οπαδών εξέφρασε και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, η θρυλική μορφή του Ηρακλή και του Ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικότερα.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες του Ηρακλή, άξια αναφοράς ήταν η τοποθέτηση του Κοσμά Τσιλιανίδη. Του 21χρονου μεσοεπιθετικού, που τόνισε: «Εμένα προσωπικά με επηρεάζει όχι τόσο για το συμβόλαιο μου αλλά για το μέλλον τόσο των συνανθρώπων μου, της οικογένειάς μου, οπότε δεν ξέρω για τα συμβόλαια.

Σε μια οικονομία η οποία καταρρέει συνεχώς όλο και πιο κάτω, δεν ξέρω κατά πόσον μπορούμε να μιλάμε και να παίζουμε ποδόσφαιρο. Δε ξέρω κατά πόσον  κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να διεξαχθεί ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τα όνειρα δεν μπορεί να μας τα στερήσει κανένας.

Λεφτά μπορεί να μας στερήσουν, όνειρα όμως κανένας. Σίγουρα ο κόσμος του Ηρακλή να κάνει όνειρα και να σκέφτεται την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρέπει όμως κόσμος και ποδοσφαιριστές να κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα...».

Με βάση όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ηρακλής σχετικά με άλλες ομάδες, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, αφού κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλέψει το μέλλον και τα όσα θα ακολουθήσουν του δημοψηφίσματος. 

Εδώ πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι «κυανόλευκοι» έχουν ένα ατού και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως ο τομέας δραστηριότητας του Σπύρου Παπαθανασάκη, είναι ο Καναδάς και αυτό παρέχει μία οικονομική ασφάλεια στους «κυανόλευκους».

Οι γρήγορες κινήσεις και το "ΟΧΙ" των οπαδών
EVENTS