MENU

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην εφημερίδα "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!":

-Υπάρχει μυστικό τελικά για τις ανόδους. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά φέτος που το βιώνεις...

"Το μυστικό είναι ένα. Το καλό κλίμα στην ομάδα και η σωστή δουλειά από την προετοιμασία. Να επιλέξεις τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, να δέσουν μεταξύ τους αγωνιστικά, αλλά και ως προσωπικότητες".

-Η χρονιά εξελίχθηκε όπως περιμένατε;

"Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά μ’ ένα σερί νικών. Κλείσαμε τον α’ γύρο με δύο ισοπαλίες. Με τον Ο.Φ.Η. δεν θα τη χαρακτήριζα ως “γκέλα”. Περισσότερο ήταν με τον Παναιγιάλειο. Από εκεί και μετά, δεν μπήκαμε στο δεύτερο μισό της σεζόν, όπως θα θέλαμε. Έχουμε πολλές ισοπαλίες κι έτσι ο Ο.Φ.Η. κάλυψε τη διαφορά με αποτέλεσμα να είμαστε μαζί στην κορυφή".

-Θεωρείς, δηλαδή, ότι σ’ εκείνο το διάστημα, στο οποίο αναφέρεσαι, η ομάδα να έκανε αυτή τη φυσιολογική... κοιλιά;

"Δεν γίνεται η ομάδα να πηγαίνει στα... κόκκινα συνέχεια. Κάποιες φορές θα παίξεις καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα έρθει η νίκη. Όπως έγινε, δηλαδή, στην Καλλιθέα ή στον αγώνα της Κρήτης με τον Ο.Φ.Η. Όχι μόνο δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε και τη νίκη".

-Στα τελευταία παιχνίδια πάλι η ομάδα δείχνει να μην… πατάει τόσο καλά. Όπως για παράδειγμα εκείνο της Καλαμαριάς. Ίσως να φταίει και μια φυσιολογική χαλαρότητα που έφερε η άνοδος;

"Είναι και αυτό εφόσον κατά 99% έχει επιτευχθεί ο στόχος. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως, τίποτα δεν πήγε σωστά. Λίγο το γήπεδο, λίγο η ζέστη, λίγο η κακή μέρα κάποιων παικτών. Έτσι ήρθε αυτή η εμφάνιση".

"Με τον Μουμίν βρισκόμαστε με… κλειστά μάτια"

-Από τη δική σου παρουσία είσαι ικανοποιημένος;

"Θεωρώ ότι θα μπορούσα να είμαι ακόμα καλύτερος. Στην αρχή της σεζόν είχα έναν τραυματισμό και έχασα μέρος της προετοιμασίας. Όλα, όμως, πήγαν πολύ καλά".

-Με τον Μουμίν, πάντως, είστε από τους λίγους παίκτες που πάτε στα... κόκκινα και δημιουργήσατε ένα σταθερό "δίδυμο" στον χώρο του κέντρου...

"Έχουμε δέσει αρκετά καλά με τον Χουσεΐν. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, γνωρίζουμε πλέον αρκετά καλά ο ένας τον άλλον. Βρισκόμαστε με… κλειστά μάτια. Πιστεύω φαίνεται μέσα στο γήπεδο".

"Ηρεμία, οργάνωση, κατανομή ευθυνών και διαχείριση"

-Βλέπουμε πολλές φορές στη διάρκεια των αγώνων τον Δημήτρη Σπανό να σε καλεί στον πάγκο και μιλάει μαζί σου. Θα λέγαμε ότι είσαι κάτι σαν... προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Αυτός που μεταφέρει τις εντολές;

"Ναι, γίνεται αρκετές φορές αυτό επειδή είμαι στο κέντρο και έχω άμεση επαφή με την επίθεση και την άμυνα. Μπορώ πιο εύκολα να μεταφέρω εκείνη τη στιγμή τι θέλει ο προπονητής".

-Απαριθμώντας τα στοιχεία, που έδωσαν στον Άρη την άνοδο, ποια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι;

"Αρχικά η καλή άμυνα. Τα λιγοστά τέρματα που δέχθηκε η ομάδα ειδικά στον α’ γύρο, βοήθησαν για να έχουμε αυτή τη βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Η ηρεμία, η σωστή οργάνωση και η κατανομή των ευθυνών μέσα στο γήπεδο και η διαχείριση των παικτών".

-Ανέφερες τη διαχείριση των παικτών. Είναι δύσκολο για τον προπονητή μ’ ένα ρόστερ 25 παικτών, που θα μπορούσαν να παίξουν όλη στην αρχική ενδεκάδα…

"Έτσι είναι. Όλοι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και με εμπειρία. Είναι δύσκολο να τους διαχειριστείς. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν παράπονα διότι όλοι θέλουν να παίζουν. Ωστόσο, το σημαντικό είναι όποιος έρχεται από τον πάγκο να έχει κίνητρο και να τα δίνει όλα για την άνοδο".

"Νιώθουμε ηρεμία με τον Παύλο"

-Μεγάλο μερίδιο της φετινής επιτυχίας πιστώνεται και στον Παύλο Μυροφορίδη. Ένας άνθρωπος, που για πολλούς συμπαίκτες σου εμπνέει μια ηρεμία και μια σιγουριά στον πάγκο…

"Έτσι ακριβώς είναι. Το έζησα στον Ηρακλή, αλλά και εδώ. Όταν τον βλέπουμε στην άκρη του πάγκου νιώθουμε μια ηρεμία. Ο ρόλος του στην ομάδα είναι πολύ σημαντικός. Με τις ομιλίες του, με το κίνητρο που δίνει και το καλό κλίμα που θέλει να υπάρχει στην ομάδα".

"Λάθος η ονοματολογία που προέκυψε τελευταία"

-Σας έχει ενοχλήσει το τελευταίο διάστημα η ονοματολογία, που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα;

"Έχει περάσει μέσα στα αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες διαβάζουν και ακούν τι λέγεται ή τι γράφεται. Αν το δούμε ψυχρά είναι λάθος να γίνεται πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και έρθει μαθηματικά η άνοδος. Ο Άρης, όμως, είναι μια τεράστια ομάδα. Μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και να βγαίνουν ονόματα στη δημοσιότητα. Τα ακούμε όλα, αλλά δουλειά μας είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος".

-Θα το χαρακτήριζες και κάπως άδικο βάσει της φετινής σας προσπάθειας;

"Δίκαιο ή άδικο θα φανεί στα πλάνα της διοίκησης και στις επιλογές που θα γίνουν για την επόμενη χρονιά".

"Ήρθα για να είμαι με τον Άρη στη Σούπερ Λιγκ"

-Οι δικές σου σκέψεις για την επόμενη χρονιά ποιες είναι;

"Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Για αυτό ήρθα εδώ, ώστε να είμαι στη Σούπερ Λιγκ με τον Άρη".

-Η πιθανή αποχώρηση του Μυροφορίδη υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τη σκέψη σου; Διότι είναι και ο άνθρωπος που σε έφερε στην ομάδα…

"Ο Παύλος είναι ένας άνθρωπος, που τον γνωρίζω και συνεργαζόμαστε. Δεν γίνεται, όμως, να συμβαδίζουμε πάντα επαγγελματικά. Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο. Είναι προσωπική υπόθεση του Παύλου αν θα μείνει στην ομάδα ή όχι".

"Οργάνωση, στελέχωση και μετά το αγωνιστικό μέρος"

-Αποδέχεσαι τον χαρακτηρισμό "ομάδα ειδικών συνθηκών" για το φετινό ρόστερ και ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά τη νέα σεζόν ή ο Άρης θα πρέπει να προχωρήσει βήμα-βήμα;

"Αρχικά να πω ότι αυτή η ομάδα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της Φούτμπολ Λιγκ. Στα γήπεδα και στους αντιπάλους. Έκανε αυτό που έπρεπε, με καλό ποδόσφαιρο ή όχι, για να πάρει την άνοδο.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί οργανωτικά, διοικητικά και με λίγες προσθήκες έμπειρων παικτών, που γνωρίζουν τη Σούπερ Λιγκ. Να κρατήσει έναν κορμό 10-15 παιδιών από αυτή την ομάδα. Έχουμε δει ομάδες που ανέβηκαν και έκαναν πολλές αλλαγές, ότι δεν τους βγήκε σε καλό. Υπάρχει χημεία στην ομάδα".

-Έκανες λόγο για οργάνωση της ομάδας και εξωαγωνιστικά...

"Ο Άρης είναι μια τεράστια ομάδα. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Πρέπει να γίνουν πράγματα στο γήπεδο, όπως και στο Ρύσιο. Όλα αυτά θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα".

"Παρορμητικός ο Καρυπίδης"

-Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με τον Θεόδωρο Καρυπίδη. Πως θα τον χαρακτήριζες;

"Παρορμητικό... Ό,τι σκέφτεται το λέει κατευθείαν. Αυτό είναι καλό, αλλά και κακό. Όπως αποδείχθηκε, όμως, όλη τη χρονιά, υπήρχε η σωστή χημεία για να έχουμε ηρεμία και καλή οργάνωση".

"Φόβητρο το γεμάτο Χαριλάου"

-Ποιες στιγμές της φετινής σεζόν θα ξεχώριζες;

"Τη νίκη στη Δράμα, όπου είχαμε τη βοήθεια του κόσμου. Τη συμμετοχή μας στο Κύπελλο".

-Επειδή ανέφερες τον κόσμο, σε τι βαθμό σάς ωθούσε αυτή η στήριξη, που σταδιακά αυξανόταν στη διάρκεια της σεζόν;

"Ήταν ένα στοίχημα που είχαμε βάλει από την αρχή της σεζόν. Να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Έναν κόσμο που τα τελευταία χρόνια είναι ταλαιπωρημένος. Καλώς ή κακώς, ένα γεμάτο Χαριλάου είναι φόβητρο για όλες τις ομάδες".

-Στη διάρκεια της χρονιάς ο κόσμος απαίτησε με τον δικό του τρόπο η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Τι έφταιξε και αυτό δεν έγινε;

"Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η ομάδα προσαρμόστηκε στα δεδομένα της Φούτμπολ Λιγκ. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Το κάναμε σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν ήρθε η νίκη".

"Χρονιά προσαρμογής η επόμενη"

-Μετά από 4 χρόνια η ομάδα επιστρέφει με φιλοδοξίες. Για σένα θα πρέπει να κοιτάξει την πεντάδα και την Ευρώπη ή να πάει βήμα-βήμα;

"Πάντα ο Άρης πρέπει να βάζει υψηλούς στόχους. Επειδή, όμως, θα είναι μια χρονιά προσαρμογής θα πρέπει πρώτα η ομάδα να στελεχωθεί οργανωτικά, διοικητικά και μέσα από το αγωνιστικό να πάει για το καλύτερο δυνατό".

Ιντζόγλου: «Ήρθα για να είμαι με τον Άρη στη Σούπερ Λιγκ»
EVENTS