MENU

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης έκανε η παλιά μεγάλη δόξα της Βέροιας Στέφανος Γαϊτάνος o οποίος μίλησε για την κατρακύλα όπου και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον αυτών που οδήγησαν την «Βασίλισσα του Βορρά» στην διάλυση, δίχως όμως να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του.

Παράλληλα ο άνθρωπος που για πάρα πολλά χρόνια υπηρέτησε την ομάδα της Ημαθίας από πολλά και διάφορα πόστα αναφέρθηκε και στις κλοπές που έγιναν στο προπονητικό κέντρο του Ταγαροχωρίου όπου έκανε λόγο για εκ των υστέρων φωνές και δήθεν κλάματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις λεηλασίες στο προπονητικό κέντρο του Ταγαροχωρίου:

«Αυτοί που τα γράφουν αυτά να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλη την περίοδο που η ομάδα οδηγήθηκε στην καταστροφή και ας αφήσουν τα περί πλιάτσικου.

Όταν μιλάμε για όργανα και για έπιπλα είναι αμελητέα ποσότητα μπροστά στην ολική καταστροφή που έχει έρθει στην ομάδα, αγωνιστική και οικονομική.

Μίλησα τρεις φορές και δεν εισακούστηκα. Δεν βγάζω έξω τις ευθύνες μου. Δεν μπόρεσα να πείσω αυτούς που ασχολούνται με την ομάδα ότι τα πράγματα θα έφταναν εδώ που έφτασαν.

Η καταστροφή είναι ολική οικονομικά, πάνω από 2 εκ. ευρώ, και η ομάδα είναι κατεστραμμένη αγωνιστικά. Καταστράφηκε μια ομάδα με τόσα χρόνια ιστορία».

Για τους υπευθύνους της καταστροφής της Βέροιας:

«Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι. Μέτοχοι, οικονομικοί παράγοντες, παλαίμαχοι. Όλοι έχουμε ευθύνες. Δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου.

Πριν δύο χρόνια είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν ο Καρυπίδης να διαχειριστεί μια ομάδα του μεγέθους του Άρη και παράλληλα και τη Βέροια. Κάποια στιγμή θα απαξιωνόταν η Βέροια και, δυστυχώς, δικαιώθηκα.

Εν συνεχεία ο Καρυπίδης μεταβίβασε τις μετοχές σε κάποιον Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν μπορεί καν να μιλήσει την ποδοσφαιρική γλώσσα. Επομένως ήταν μια τυπική μεταβίβαση και ουσιαστικά τον ποδοσφαιρικό λόγο είχε ο Καρυπίδης.

Ο Γαϊτάνος δεν έκανε προσωπική αντιπαράθεση με τον Καρυπίδη για να σιωπήσουν όλοι οι άλλοι. Έπρεπε να πάρουν θέση. Δεν ακούστηκα. Ήταν ρεαλιστικές εκτιμήσεις ότι το μέγεθος του Άρη θα δημιουργούσε πρόβλημα».

Συνεχίστηκε η κατάσταση και φτάσαμε στον υποβιβασμό της ομάδας. Είπα τον Ιούλιο του 2017 ότι η ομάδα είναι μπρος στην ολική καταστροφή.

Δεν είναι δυνατόν να σιωπούν οι πάντες, τοπικός Τύπος, παλαιοί παράγοντες. Μια ομάδα Β’ Εθνικής με την αξία της Βέροιας τη διαχειρίζονταν δύο άνθρωποι και ήταν ανύπαρκτη διοικητικά. Κικερίδης, Χαραλαμπίδης και τίποτε άλλο.

Να ερχόμαστε εμείς διά του προέδρου των παλαιμάχων στην κοπή της πίτας λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση της ομάδας κι ενώ οι παίκτες σιτίζονται με συσσίτιο. Τραγικές εικόνες, για τις οποίες δεν μιλούσαν.

Τώρα δεν έχει νόημα. Εκ των υστέρων φωνές και δήθεν κλάματα; Όλοι έχουμε ευθύνη. Διότι όλο αυτό το κακό δεν ήταν αποτέλεσμα 2-3 ημερών αλλά ετών.

Κάποια στιγμή είπα να πάρω την ομάδα στα χέρια μου και να την κάνω λαϊκής βάσης. Διότι όλοι φταίμε εκτός από τον απλό φίλαθλο. Οι 5-10 άνθρωποι που ήταν στο γήπεδο στον τελευταίο αγώνα και οι υπόλοιποι που εγκατέλειψαν δεν φταίνε σε τίποτα.

Που είναι οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες; Στις τελευταίες συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών εμφανίστηκαν κάποιοι ισχυροί οικονομικά παράγοντες και από πίσω ήταν ο ΠΑΟΚ. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τώρα είναι αργά.

Καλέστε τους τοπικούς δημοσιογράφους και ρωτήστε τους. Δεν βλέπατε τόσα χρόνια το τσουνάμι να έρχεται; Οι παλαίμαχοι που πήγαιναν στην κερκίδα δεν έβλεπαν ότι η ομάδα έμεινε με 13 παίκτες όλους κι όλους και τίποτα άλλο από πίσω.

Οι οικονομικά ισχυροί παράγοντες που αγαπούσαν την ομάδα γιατί δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία πρόταση που έγινε;».

Γαϊτάνος: «Καταστράφηκε μια ομάδα με χρόνια ιστορία, όλοι έχουμε ευθύνη»