MENU

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν από αυτά που θεωρούνται must win. Αυτή την φορά δεν ήταν τόσο μεγάλη η βαθμολογική πίεση- γιατί η ανάγκη για βαθμούς την 8η αγωνιστική είναι αυτονόητη ακόμα και αν έχει προηγηθεί ένα 7 στα 7-όσο άλλες παράμετροι.

Ο ΑΡΗΣ έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να...τελειώνει από την 8η αγωνιστική σε ένα ποσοστό 70-80% με την πρώτη θέση. Στην ουσία αυτό βέβαια δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο, όταν ανεβαίνουν οι 2 πρώτοι. Τον τρίτο...κοιτάς για να υλοποιήσεις τον στόχο και αυτή την στιγμή απέχεις 7 βαθμούς και βλέποντας ότι οι αντίπαλοι έχουν ήδη απολέσει βαθμούς σε ματς που θεωρητικά θα μπορούσαν να είχαν πάρει.

Για να ξεκινήσω από το τελευταίο ο ΑΡΗΣ οφείλει την Τετάρτη να περάσει από το Αίγιο και να κλείσει με την καλύτερη δυνατή διαφορά από την τρίτη θέση και γιατί όχι να αυξήσει την διαφορά του και από την δεύτερη Παναχαική που έχει ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου. ΟΦΗ και Δόξα Δράμας θα αγωνιστούν στις 17 Γενάρη, αλλά σε κάθε περίπτωση είτε και οι 2, είτε ο ένας εκ των δύο θα μείνει και άλλο πίσω.

Το παιχνίδι κρύβει πολλές παγίδες και είναι από τα επικίνδυνα ματς που αν γίνουν μία...καθιερωμένη Κυριακή το πιθανότερο είναι να περάσεις με 0-3, αλλά την Τετάρτη και μετά από τα παιχνίδια με Δόξα και ΟΦΗ έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας. Αν προσθέσω και το ότι είναι το ματς πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα πρέπει οι παίκτες του ΑΡΗ να έχουν το μυαλό και την διάθεση να κάνουν αυτό που πρέπει.

Πάω πίσω στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο ΑΡΗΣ ήταν μέτριος και κόλλησε απέναντι στο λεωφορείο του ΟΦΗ που ήρθε για το μηδέν και το πήρε σχετικά εύκολα. Ο ΑΡΗΣ ναι μεν ήταν καλύτερος από μία 100% αμυντικογενή ομάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Είχε πολλά προβλήματα στην... ταχύτητα μετάβασης από το κέντρο στην επίθεση και δεν είχε καλή τελική πάσα, ώστε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες. Θα συνέβαινε όμως και αυτό. Στα Τρίκαλα ή στην Δράμα έγινε αυτό που έπρεπε με χειρότερη-μεσοεπιθετικά για να μην παρεξηγηθούμε-απόδοση.

Το παιχνίδι όμως έπρεπε να το πάρεις για τις 15.000 κόσμου που γέμισε το γήπεδο. 15.000 σε ματς football league. Φυσικά καμία ομάδα της κατηγορίας δεν είχε τόσο κόσμο ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ. Φυσικά οι μισές και παραπάνω ομάδες της Superleague δεν θα έχουν τόσο κόσμο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΦΕΤΟΣ. Η παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ είναι μία ακόμα απόδειξη για το τι πρεσβεύει αυτή η ομάδα και πόσο λείπει από την μεγάλη κατηγορία, πόσο κακό έχουν κάνει στο ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο οι θιασώτες των εγκληματικών οργανώσεων που έχουν διαλύσει κάθε έννοια ισονομίας.

Και δεν ήταν μόνο η παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ άξια αναφοράς. Ήταν και τα όσα έκανε ένας άνθρωπος που αντί να είναι πάρα πολύ προσεχτικός με όσα έκανε το καλοκαίρι-και τα ξέρει πολύ καλά-προκάλεσε και δημιούργησε καταστάσεις τραγικά απαράδεκτες για επαγγελματία. Το να μπουκάρει και στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΠΛΑΓΙΑ ΑΟΥΤ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Ευτυχώς ο κόσμος του ΑΡΗ φάνηκε ψύχραιμος και προστάτευσε την ομάδα του. Λυπάμαι που αυτή η συμπεριφορά από άλλους αποκρύφτηκε και από άλλους θεωρείται και μαγκιά. Φαντάζομαι αν το κάνει στην Τούμπα ή το Καραισκάκη επίσης δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση. Όπως επίσης αν κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΓΙΑ 3 ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΛΑΓΙΑ, θα πουν ότι είναι μαγκιά.

Απλά θα πω ότι η αντίδραση του έδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πώς προσπαθεί με τέτοιες κινήσεις να αποπροσανατολίσει από δηλώσεις του ότι την 10η αγωνιστική θα είναι πρώτος. Με νίκη του ΑΡΗ στο Αίγιο πάντως θα είναι 10 βαθμούς πίσω. Να εύχεται μάλιστα να μην κερδίσει η Παναχαική γιατί θα του φύγει και αυτή. Και τότε όσες...μπούκες και αν κάνει το πιθανότερο είναι να του δείξουν την έξοδο...

Ο ΑΡΗΣ θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του, όσο και αν προσπαθούν να τον αποπροσανατολίσουν. Και πρώτος θα βγει και με μεγάλη διαφορά αν φυσικά σε ματς όπως αυτό της Τετάρτης είναι απλά σοβαρός. Τότε ορισμένοι θα μείνουν με τις (κακές) εντυπώσεις να τους ακολουθούν και ο ΑΡΗΣ θα έχει ανακτήσει τον σεβασμό προς τον σύλλογο από τους πάντες.

ΥΓ1 Στο μπάσκετ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΧΘΕΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ. Η εικόνα είναι τραγική. Οι ευθύνες για την εικόνα της ομάδας είναι συνολικές και δεν βγαίνει κανείς από το κάδρο. Μην κάψουμε όμως και το τελευταίο χαρτί που έχει απομείνει...

Οι εντυπώσεις και ο σεβασμός...
EVENTS