MENU

Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 2000. Ο Πέτρος Στάθης βρίσκεται στην Αργεντινή για να κλείσει παίκτες, αλλά η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και ο διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα με άδεια χέρια. Έτσι στις 31 του μήνα, η ομάδα ανακοινώνει την απόκτηση  του Πάμπλο Ντανιέλ Καντέρο από την Εστουδιάντες Ντελ Λα Πλάτα, του Νταβίντε Μπελότι από τη Βιτσέντζα και του Φιλίπο Νταλ' Μόρο από τη Ρόμα. Τριπλό χτύπημα με τη μία, αλλά ποιοί ήταν αυτοί οι τύποι; 

Ο Καντέρο, ο οποίος τότε ήταν 23 ετών, αγωνίστηκε 2 (δύο και ολογράφως) ολόκληρα λεπτά με τη φανέλα της «Ένωσης»! Ήρθε τέλη Γενάρη και τελικά πήρε συμμετοχή στις 5 Μαΐου στη νίκη επί του Απόλλωνα με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπήκε αλλαγή του Μιλέν Πέτκοβ στο 90ο λεπτό για να βγάλει μάλιστα την ασίστ στον Τσίριτς και ο τελευταίος να πετύχει το τρίτο γκολ της ομάδας. Σε δύο λεπτά, μια ασίστ είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό ποσοστό. Για αυτά τα δύο λεπτά που αγωνίστηκε ο Καντέρο, η ΑΕΚ είχε πληρώσει στην Εστουδιάντες 500 εκατομμύρια δραχμές! Πως λέμε value for money; Καμία σχέση! 

Ο Αργεντινός μετρούσε τότε επτά συμμετοχές με την εθνική ελπίδων της πατρίδας του, γεγονός που δημιουργούσε ελπίδες (φρούδες, όπως αποδείχθηκαν) ότι θα εξελισσόταν σε εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Άρχισε την καριέρα του την Σεντράλ Κόρδομπα του Ροζάριο, το 1996, και το 1998 πήγε για μια σεζόν στην Κολόν. Ακολούθησε η Εστουδιάντες, η οποία φρόντισε να τον... ξεφορτωθεί μετά από μόλις εννέα συμμετοχές στέλνοντάς τον στην ΑΕΚ.

Μετά την «Ένωση» επέστρεψε στην πατρίδα του και κάθε σεζόν άλλαζε ομάδα (Σεντράλ Κόρδομπα, Χιμνάσια Λα Πλάτα, Αρσενάλ Σαραντί, Ντεφενσόρες ντελ Μπελγκράνο κατά σειρά), ενώ το 2004 «πετάχτηκε» μέχρι το Εκουαδόρ, όπου έπαιξε με την Ολμέδο και το 2005 λίγο πιο πέρα στη Βολιβία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Οριέντε Πετρολέρο. Από τη Βολιβία αποχώρησε κάνοντας καταγγελίες για... βία και άσχημες συμπεριφορές από κάποια μέλη της διοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να παίξω μπάλα έτσι». 

Κι αφού είδε πια ότι στο εξωτερικό δεν έχει καμία τύχη, επέστρεψε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στην Σαν Μαρτίν Τουκουμάν, που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Και την βρήκε τελικά την υγειά του, αφού εκεί έμεινε πεντέμισι σεζόν, είχε 157 συμμετοχές, αλλά μόλις 2 (δύο και ολογράφως) γκολ. Το 2011 πήγε στην Σαν Μαρτίν του Σαν Χοσέ, έμεινε και εκεί τρία χρόνια και γύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε (;) την Σεντράλ Κόρδομπα του Ροζάριο για να κλείσει την καριέρα του.

Ποιος θυμάται τον Καντέρο;