MENU

Αναλυτικά τα όσα είπε στον "Libero fm":

Για την απουσία του Κωστένογλου από τους πάγκους τα τελευταία δύο χρόνια: «Ξέρουμε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα με την προπονητική, είναι λίγο περίεργα. Ο κόουτς είναι επιλεκτικός. Κάποια στιγμή προέκυψε και η Εθνική, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να μην εργαστεί σε κάποιο σύλλογο».

Για την μέχρι τώρα καριέρα του Κωστένογλου: «Η σταδιοδρομία του κάθε προπονητή, είναι πολύ μεγάλη. Αν λάβουμε υπόψιν μας και την ηλικία του, έχει πολύ δρόμο ακόμα. Οι προπονητές κρίνονται από το αποτέλεσμα και η πορεία τους είναι αρκετά δύσκολη».

Για την αποστολή που έχει αναλάβει στον Αρη: «Εχει την ικανότητα να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και με ιστορία. Ο κόουτς μπορεί να τα καταφέρει».

Για την προπονητική φιλοσοφία του Κωστένογλου: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Εχει πολύ ανοικτό μυαλό. Προσαρμόζεται με τους παίκτες του κάθε ρόστερ. Δεν έχει συγκεκριμένο σύστημα και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Θα δούμε έναν Αρη οργανωμένο επιθετικά και αμυντικά. Δίνει βάση στις λεπτομέρειες. Για μένα οι παίκτες του Αρη είναι πάρα πολύ τυχεροί. Σε κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουν εφοδιασμένοι με τις κατάλληλες πληροφορίες και θα είναι πιο εύκολος ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο».

Για τη Football League και αν ο Κωστένογλου γνωρίζει την κατηγορία: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζει τις υπόλοιπες ομάδες. Ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα από τώρα ξέρει πως παίζει ο επόμενος αντίπαλος του Αρη».

Για τη διαχείριση των παικτών του Αρη: «Στην ΑΕΚ έχει διαχειριστεί παίκτες όπως ο Ριβάλντο ή ο Λυμπερόπουλος, γνωρίζοντας την πίεση μίας μεγάλης ομάδας όπως ο Αρης».

Για την επιστροφή του στους πάγκους:«Αν δεν το πίστευε, δεν θα αναλάμβανε. Εχει πίστη στις ικανότητες του και στην ομάδα που αναλαμβάνει. Η αποστολή που έχει είναι δύσκολη αλλά και δημιουργική. Το υλικό της ομάδας είναι πολύ καλό, την ώρα που έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο 2ο γύρο».

Για το πως βλέπει ο ίδιος τον φετινό Αρη:«Ο Αρης έχει υλικό. Με την κατάλληλη διαχείριση και την καθοδήγηση του προπονητή, πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα. Και ο κ. Αναστόπουλος είναι αξιόλογος προπονητής, αλλά όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα».

Αλεξόπουλος: «Ο Αρης έκανε την καλύτερη επιλογή με τον Κωστένογλου»