MENU
Χρόνος ανάγνωσης 6’

Γιαλιάς... μαινόμενος στο SDNA: «Ξεφτίλες, πατσαβούρες και παλτά»

0

Αν κάτι του αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι, είναι η ειλικρίνειά του. Με τα καλά και τα... στραβά του, όπως όλοι μας άλλωστε, αυτό όμως που θέλει θα στο πει κατάμουτρα κι όχι από πίσω. Από τους πλέον χειμαρρώδεις παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ακόμη κι όταν φεύγει ηττημένος από το γήπεδο, δεν χάνει το χιούμορ του.

Μετά το ανεπανάληπτο “ντου” στους παίκτες του έπειτα την ήττα με 3-1 από τον Αγροτικό Αστέρα, ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη πιο βαριές εκφράσεις, αλλά και να αυτοσαρκαστεί για όσα συνέβησαν χθες στον Εύοσμο. Τι λέει για τους παίκτες που θα φεύγουν πέντε-πέντε, “το... σπυρί του γιου του”, “το... μαξιλαράκι που χρειάζεται για να κάτσει”, αλλά και τους Μαρινάκη-Σαββίδη.

«Ξεφτίλες, πατσαβούρες και παλτά»!

«Θα τους αλλάξω τα φώτα. Ξεκινάνε μεταγραφές σε λίγο καιρό. Να βάλουν μυαλό, να παίζουν όπως πρέπει και θέλω εγώ. Εννοείται πως δεν φταίει ο προπονητής για την εικόνα που είχε η ομάδα. Εσείς δηλαδή είδατε να φταίει ο προπονητής, που φταίει ο Γεωργιάδης; Εκείνοι φταίνε και καλά θα κάνουν να πάρουν το μήνυμα. Μέχρι και από Γαλλία με πήρε ένας φίλος μου και μου λέει “ρε συ, παίζεις σε ένα βίντεο, σε είδα”. Εγώ δεν ήξερα ότι με βιντεοσκοπούσαν εκείνη τη στιγμή, αν το ήξερα θα τους μιλούσα χειρότερα. Είμαι αληθινός και λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν τους έδειρα, τους χτύπησα με τα λόγια. Ηταν ξεφτίλες, πατσαβούρες, παλτά. Προσέξτε όμως, μιλάω για το συγκεκριμένο παιχνίδι έτσι, όχι γενικά. Αυτό που ήθελα ήταν να χτυπήσω στο φιλότιμό τους...».

Ο γιος του και το... σπυρί!

«Γιατί δηλαδή δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο; Κι ο γιος μου (σ.σ. έχει τη θέση του προέδρου στα Τρίκαλα) με πήρε τηλέφωνο σήμερα και μου λέει “πατέρα έβγαλα ένα σπυρί, δεν θα έρθω στη δουλειά”. Φαντάσου, τι σπυρί έβγαλες δηλαδή, κα@@@σπυρο ή από το άλλο; Δεν μπορώ να τα καταλάβω μερικά πράγματα...».

«Θα φεύγουν πέντε-πέντε με κλήρωση, εγώ δεν είμαι μαλ@@@»!

Σχετικά με την ατάκα του για τις πιθανές αποχωρήσεις, όχι μόνο δεν ήταν... εν βρασμώ, αλλά όπως τονίζει:

«Από το επόμενο παιχνίδι θα φεύγουν πέντε-πέντε με κλήρωση. Δεν έχω πρόβλημα, 29 παίκτες διαθέτει η ομάδα. Μέχρι τον Γενάρη θα φύγουν 15 αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Ε, του που@@@, δεν θα πάρουμε και κανένα παιχνίδι, δεν θα χάνουμε μόνο. Θα μου κλάσουν τα αρ@@@, εγώ δεν είμαι μαλ@@@. Θα τους κάνω ρόμπα, να μη μπορούν να πάνε σε άλλη ομάδα, γιατί όπου κι αν πάνε θα ξέρουν ότι για να τους έδιωξε ο Γιαλιάς, κάτι θα έχουν κάνει...».

«Ετσι είμαι εγώ, τα λέω έξω από τα δόντια. Αν οι άλλοι δεν έχουν τα καρύδια να το κάνουν είναι δικό τους πρόβλημα. Εγώ δεν το παίζω πρόεδρος... Τα λέω στα ίσια. Χθες μας γαμ@@@. Και κοίταξε, λέω “μας”, όχι “σας”, βάζω κι εμένα μέσα. Ο γιος μου έφυγε 15 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, τρελάθηκε. Φτάνουμε σε αυτό το σημείο δηλαδή, ήμαρτον. Με τον Αγροτικό παίζαμε, όχι με τον Ολυμπιακό...».

«Κάθομαι μόνο με μαξιλαράκι»!

Πέρα όμως από την κακή εμφάνιση της ομάδας του, ο Χρήστος Γιαλιάς τα είχε και με τη διαιτησία του αγώνα.

«Ακύρωσε ένα γκολ του Κουσκουνά. Ο λάινσμαν είναι παλτό, δεν ξέρω ρε φίλε τι να πω, μισθωτός του Αγροτικού ήταν. Τι να σου κάνει κι ο διαιτητής αν έχει τέτοιους επόπτες. Κι αυτός βέβαια δεν μας έδωσε δύο πέναλτι. Εγώ να ξέρετε ότι βιντεοσκοπώ κάθε αγώνα και μάλιστα με δύο κάμερες. Είμαι κινηματογραφικός κι αυτό γιατί ό,τι λέω θέλω να το αποδεικνύω. Από εκεί και πέρα όμως ο Αγροτικός ήταν παθιασμένος, μας έβαλε τρία γκολ. Και είχα πολύ καιρό ρε φίλε να φάω τρία. Με καταλαβαίνεις έτσι... Και τώρα κάθομαι μόνο με μαξιλαράκι... Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν πολύ καλός, μη λέμε μαλα@@@, αλλά ο διαιτητής αλλοίωσε το αποτέλεσμα».

Κι επειδή σε άλλες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο περιστατικό με τα... ξυραφάκια και τη Gillete, δεν μπορούσαμε να μην ζητήσουμε να μας δημιουργηθεί κάποιο άλλο περιστατικό από την παραγοντική του πορεία...

«Θα σου πω ένα περιστατικό κάποτε που ήμουν στον Μανδραϊκό. Σε μία φάση ένας παίκτης μου χτύπησε από έναν συμπαίκτη του στην προπόνηση και πέφτοντας λέει “ώχου μάνα μου...”. Ε, και τον έστειλα στη μαμά του»!

«Από τα δύο χειραγωγημένα, θα πάμε στα πέντε»!

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Football League, ο ισχυρός άνδρας των Τρικάλων αναφέρει πως:

«Εγώ ξέρω ότι τα χρήματα που μου ζήτησαν για τις υποχρεώσεις της Λίγκας, τα έβαλα. Το χρέος μου το έκανα. Αφού δεν έχουν, τι να κάνουμε, να μην τους βοηθήσουμε. Και να ξέρετε και κάτι άλλο, εγώ ξεκίνησα την ιστορία να φύγει ο Σφακιανάκης. Αυτοί που βρίσκονται τώρα στην επιτροπή απ' ό,τι ξέρω έχουν κάποιες συναντήσεις και πάνε καλά, δεν είναι όμως και μάγοι. Πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί λύσει, τουλάχιστον στο τηλεοπτικό. Ιδίως αν προχωρήσουν και οι ομάδες της κατηγορίας μας στο Κύπελλο, θα αποτελέσει μέτρο πίεσης για τα συνδρομητικά, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που τις παρακολουθεί. Θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να υποκύψουν...».

«Εγώ το είχα πει και το ξαναλέω, ότι αν δεν βρεθεί λύση, από τα δύο χειραγωγημένα που ήμασταν πέρυσι, θα πάμε στα πέντε. Είδατε όμως να είναι πουθενά τα Τρίκαλα, πουθενά! Το βαρέθηκα όμως, έχω δει πολλά πράγματα, τζάμπα χαλάω τον χρόνο μου».

«Θα τους πεθάνω στα εξώδικα, έχουν μπερδέψει τη FIFA με τη... βούρτσα»

Αναφορικά με την αλλαγή του καθεστώτος της ΕΠΟ, ο κ.Γιαλιάς τάσσεται υπέρ του νέου καθεστώτος, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν ανήκει σε κανένα άρμα.

«Ευτυχώς άλλαξε η ΕΠΟ, να δούμε τι θα γίνει τώρα και με αυτή την επιτροπή εξομάλυνσης. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες και να παίρνει μόνο ένας τα λεφτά. Η UEFA στέλνει τα λεφτά και για τους δύο. Γιατί ας πούμε η Κ20 της Σούπερ Λιγκ να παίρνει 350.000 ευρώ και η δική μας λίγκα να μην παίρνει τίποτα. Υπάρχουν όμως κι άλλες οφειλές της Σούπερ Λιγκ, τους έχουμε ήδη στείλει κάποια εξώδικα, αλλά θα στείλουμε κι άλλα. Θα τους πεθάνω στα εξώδικα. Εχουν μπερδέψει τη FIFA με τη βούρτσα»!

«Εγώ ανήκω σε μένα σε ένα μόνο άρμα, του Χρήστου Γιαλιά. Εγώ δεν έχω ανάγκη κανέναν, δεν με έχει κιόλας ανάγκη κανένας. Δεν ζω από το ποδόσφαιρο, αυτό ζει από μένα. Αν φύγουμε δηλαδή εγώ από τα Τρίκαλα, ο Καρυπίδης από τον Άρη, ο Μονεμβασιώτης από τον Απόλλωνα ή ο Πανουργιάς ο Παπαϊωάννου, τι θα γίνει η Λίγκα. Στην Α' Εθνική οι ομάδες είχαν μέχρι τώρα έσοδα στα 4 εκατ. ευρώ, υπήρχαν δηλαδή παράγοντες που δεν έβαζαν χρήματα και το παίζουν προεδράρες. Γιατί λοιπόν να μην παίρνουμε κι εμείς αυτό που μας αναλογεί; Ιδιο ΙΚΑ δεν πληρώνω εγώ με τον Ολυμπιακό; Γιατί όλο το μαντήλι να πηγαίνει στους άλλους; Ετσι είναι, θα τα λέω χύμα. Επειδή οι άλλοι κλάνουν και δεν λένε τίποτα; Θα μου ξυρίσουν το αλεύρι. Αν συνεχίσουν αυτά τα σκατά, θα φύγω από το ποδόσφαιρο, θα πάρω δύο διαρκείας με τον γιο μου της Μπάγερν Μονάχου και τη Μπαρτσελόνα, να μας έρχεται και πιο φθηνά».

«Σε οφθαλμίατρο και ψυχολογία οι διαιτητές»

Σχετικά με την εικόνα της διαιτησίας και τι πρέπει να αλλάξει, δίνει τη δική του οπτική...

«Άκου να δεις τι θα έκανα εγώ με τους διαιτητές. Θα τους πέρναγα κάθε μήνα από οφθαλμίατρο, να ξέρουμε τέλος πάντων τι βλέπουν που δεν το βλέπουμε εμείς. Και θα τους πήγαινα επίσης σε ψυχολόγο, κάθε μήνα αυτό. Γιατί μπορεί να έχει τσακωθεί ο άλλος με τη γυναίκα του και να ξυπνήσει το πρωί και να πει “σήμερα θα πάω να γαμ@@ τα Τρίκαλα”. Με νόμο θα το έκανα αυτό...».

Από εκεί και πέρα του ζητήσαμε την άποψή του για ορισμένους από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρ' όλα αυτά δεν είχε πολλά να πει...

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν τον ξέρω τον κύριο...».

Οσο για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ούτε αυτόν τον γνωρίζω. Δεν έχουμε σχέσεις...».

Γιαλιάς... μαινόμενος στο SDNA: «Ξεφτίλες, πατσαβούρες και παλτά»