MENU

Σε μακροσκελή του συνέντευξη στο σάιτ footballski.fr, ο Μάθιου Γκόμες αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας στάθηκε στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε σχετική ερώτηση που του έγινε τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα».

Παράλληλα, ο Γκόμες μίλησε για την καριέρα του στην Κέρκυρα, για την κακή οικονομική κατάσταση των συλλόγων, για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμβουλεύοντας επίσης όσους παίκτες από το εξωτερικό έχουν στα χέρια τους κάποια πρόταση από ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάθιου Γκόμες στη συνέντευξή του στο σάιτ footballski.fr:

Για την κυριαρχία του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι αγωνιζόταν ως δεξί μπακ: «Τη χρονιά εκείνη κατάλαβα ότι μπορώ να κάνω κάτι σπουδαίο σε αυτή τη θέση. Προσέλκυσα το ενδιαφέρον ομάδων και υπήρξαν επαφές με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είμαι, όμως 30 ετών και η ομάδα δεν θα με άφηνε να φύγω έτσι. Αυτό ήταν το παράπονό μου. Δεν είχα το κουράγιο να πάω και να διαπληκτιστώ με τον πρόεδρο, που ήταν φίλος. Αν πίεζα, ίσως να είχα φύγει. Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα...».

Για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας: «Τερματίσαμε στην 8η θέση. Σκέφτομαι τότε ακόμα να φύγω. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μας ανακοίνωσαν ότι υποβιβαστήκαμε. Ο πρόεδρος αποφάσισε να μας κρατήσει και να πάμε για άνοδο. Ήταν μία πραγματική καταστροφή. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις κίνητρο κάθε μέρα για να παίξεις με ομάδες της Football League, όταν έχεις κερδίσει την παραμονή σου στη Super League».

Σχετικά με το τι τον έκανε να πάρει την απόφαση και να μείνει, είπε: «Η ομάδα έχει βάση την Κέρκυρα. Η τοποθεσία είναι πολύ ωραία, ο πρόεδρος με αγαπά και δεν θα με άφηνε να φύγω. Ναι, είχα επαφές με τη Βέροια, τον Πανθρακικό, το Ατρόμητο, όπου ήταν ο πρώην προπονητής μου, ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ωστόσο, εκείνο το καλοκαίρι έμενα ελεύθερος. Ο πρόεδρος μου πρότεινε νέο τριετές, αλλά ήθελα να κάνω το βήμα μπροστά».

Για την οικονομική κρίση και αν ισχύει ότι η ζωή των ανθρώπων δεν έχει αλλάξει πολύ: «Ναι, ακριβώς δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί πολύ. Πολλές ομάδες, βέβαια, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για μένα είναι η τρίτη χρονιά στην Κέρκυρα και δεν μου χρωστούν ούτε ευρώ. Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ο αγαπημένος (γελάει). Μιλάω κάθε μέρα με τον πρόεδρο και βοηθάει».

Για το αν η Κέρκυρα είναι από τις λίγες ομάδες που πληρώνουν στην ώρα τους: «Ναι, δεν υπάρχει ανησυχία σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά για εμάς τους ξένους ο πρόεδρος μας πληρώνει πρώτους και μετά τους Έλληνες».

Για το πού οφείλεται η οικονομική ασυνέπεια άλλων ομάδων: «Οι ομάδες της Super League που είχαν προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν. Είχαν χρέη που δεν τους άφηναν να δουλέψουν σωστά. Η κρίση επηρέασε όλους. Οι ομάδες έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά, από χορηγούς. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Ωστόσο, κάποιες εξ αυτών ξεπερνούσαν το προβλεπόμενο μπάτζετ. Η δική μας ομάδα παίρνει λεφτά από τα τηλεοπτικά και τους σπόνσορες και χτίστηκε με τα λιγότερα χρήματα. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στα καθημερινά έξοδα, οπότε ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλοι σύλλογοι είναι μέσα στα χρέη και αδυνατούν να κρατήσουν τις ισορροπίες, γιατί είναι άπληστοι...».

Για τον φετινό στόχο της ανόδου: «Το 90% της ομάδας είναι η ίδια με αυτή που έπαιζε στη Super League. Γιατί δεν είναι 10 βαθμούς μπροστά; Ο αντίκτυπος του υποβιβασμού ψυχολογικά ήταν τεράστιος. Τους πρώτους μήνες το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν να βρούμε κίνητρο. Χάναμε βαθμούς ακόμα και απέναντι στους ουραγούς. Ωστόσο, κερδίσαμε εκτός έδρας άλλες ομάδες που μάχονται για την άνοδο, βρεθήκαμε και πάλι ψηλά και χωρίς αμφιβολία θα είμαστε στο τέλος σε θέση ανόδου».

Σχετικά με ποια συμβουλή θα έδινε σε άλλους παίκτες που σκέφτονται να έρθουν στη χώρα μας, είπε: «Η μόνη συμβουλή είναι να ξέρουν πώς να κινηθούν. Πρέπει να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να ενημερωθούν και να μην ακούν τους μάνατζερ».

Σε ερώτηση αν μετά τη θητεία του σε ομάδες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας είναι πιθανό να συνεχίσει σε άλλη χώρα, απάντησε: «Η Μεσόγειος φαίνεται μου ταιριάζει. Είναι πιθανό να μείνω στην Ελλάδα, αλλά και μία επιστροφή στη Γαλλία θα μου ταίριαζε. Κρίμα, γιατί ο ατζέντης μου είναι Ιταλός και δεν γνωρίζει το γαλλικό πρωτάθλημα».

Γκόμες: «Ο Μαρινάκης ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα»
EVENTS