MENU

ΟΚ, είναι σαφές πως πιο κλισέ… πεθαίνεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το πεις και διαφορετικά ρε αδερφέ. Ήταν λοιπόν αυτό που λέμε ο ορισμός της «πετυχημένης πρόβας τζενεράλε».

Κόντρα στην Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, έστω μεταξύ συγγενών και φίλων, έστω και σε αγωνιστικό χώρο για πέταμα, ο Παναθηναϊκός πέρασε με άριστα το τεστ και παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του, σε μια εβδομάδα στην «καταραμένη» Λαμία.

Επί της ουσίας επρόκειτο για μια συνέχεια της πολύ καλής εικόνας που έχει καταθέσει το τριφύλλι στο τερέν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και που αφενός φέρνει τη σφραγίδα της δουλειάς του Δώνη και αφετέρου της ψαγμένης και ποιοτικής ενίσχυσης εκ μέρους του Νταμπίζα.

Υπήρχε ωστόσο και μια σημαντική διαφορά η οποία σε κάνει να αισιοδοξείς ακόμη περισσότερο. Τα φιλικά που προηγήθηκαν… παραήταν δυνατά, έγιναν δηλαδή κόντρα σε αντιπάλους που δεν προβλέπεται να συναντήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε σχεδόν άριστα, αλλά το ζητούμενο ήταν τι θα δούμε και απέναντι σε ομάδες της… διπλανής πόρτας, από αυτές δηλαδή που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις στην πλειοψηφία των αγώνων του πρωταθλήματος.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που αμυνόταν μαζικά και έπρεπε να ΠΑΙΞΕΙΣ ο Παναθηναϊκός λειτούργησε εξαιρετικά και ειδικά στα πρώτα 60 λεπτά είχε όλες τις απαντήσεις. Απίστευτη κυριαρχία, με την κατοχή στο πρώτο μέρος να φτάνει στο 82-18, όχι φλύαρη υπεροχή αλλά ορθολογικό ποδόσφαιρο, σωστή ανάπτυξη, φάσεις και… γκολ.

Νομίζω πως για τα δεδομένα της εποχής αλλά και της γενικότερης… γνωστής κατάστασης του τριφυλλιού δεν υπάρχει κανείς που να περίμενε να δει κάτι καλύτερο.

Σκεφτείτε τι συζητάγαμε στην αρχή του καλοκαιριού και τι τώρα. Α και για να μην παρεξηγηθώ και για να συνεννοηθούμε επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που ζούμε εσχάτως, όχι αυτόν που μεγαλώσαμε… Κατανοητό και πάμε παρακάτω.

Ο Δώνης κατά μεγάλο βαθμό ξεκίνησε με την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό για τη Λαμία και το τέλος του ματς μόνο ικανοποιημένο θα πρέπει να τον άφησε. Η ομάδα βελτιώνεται, βάζει νέα πράγματα στο παιχνίδι της, έχει δεδομένη ποιότητα από τη μέση και μπροστά αλλά και έξτρα λύσεις. Εχουμε ξαναπεί πως… δεν γίνεται να μην είσαι καλύτερος σε σχέση με πέρσι και τα έως τώρα δείγματα αποδεικνύουν πόσο αληθές είναι το συγκεκριμένο συμπέρασμα. Όταν δε ολοκληρωθεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα μπορούμε να εκφέρουμε και πληρέστερη άποψη.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και δείχνει ικανή να δώσει ότι μπορεί και να βγάλει αξιοπρέπεια μέσα στο γήπεδο. Δεν χρειάζεται να ξαναπούμε ότι αυτό δεν αρκεί όταν μιλάμε για κοτζάμ Παναθηναϊκό, όπως επίσης δεν χρειάζεται να επαναληφθούν και λεπτομέρειες για το αδιέξοδο που ζούμε.

Καλύτερα ΔΕΝ γινόταν!
EVENTS