MENU

Στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για «μισθοφόρους» ποδοσφαιριστές, που αποφασίζουν με βάση το συμφέρον της… τσέπης τους και όχι με βάση το συναίσθημα. Ωστόσο, υπάρχουν ιστορίες σαν του Γιάκουμπ Μπλατσικόσφκι, που μας υπενθυμίζουν ότι ο ρομαντισμός ακόμη δεν έχει χαθεί από το ποδόσφαιρο.

Ο Πολωνός εξτρέμ με σπουδαία καριέρα σε Ντόρτμουντ, Φιορεντίνα και Βόλφσμπουργκ στις αρχές του νέου έτους έλυσε το συμβόλαιό του με τα «πουλάρια» κι επέλεξε να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, την αγαπημένη του Βίσλα Κρακοβίας. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι αυτό το έκανε για να… κολλήσει τα τελευταία του ένσημα, επειδή έχει φτάσει στα 33.

Ο Μπλατσικόφσκι θα αγωνιστεί τζάμπα στην πολωνική ομάδα και όχι μόνο αυτό, αλλά θα την ενισχύσει και οικονομικά. Η Βίσλα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και ο Μπλατσικόφσκι μαζί με κάποιους γνωστούς του θα συνδράμουν 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να τη διατηρήσουν «ζωντανή» μέχρι να βρεθεί κάποιος επενδυτής να την αναλάβει.

Διεθνή δημοσιότητα στην κίνηση του Μπλατσικόφσκι θέλησε να δώσει η Ντόρτμουντ, η οποία μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter, επαίνεσε τον παλιό της παίκτη: «Όλος ο σεβασμός στον Κούμπα μας, που είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ομάδα των παιδικών του χρόνων, Βίσλα Κρακοβίας, χωρίς αμοιβή και έχει συνδράμει οικονομικά για να τη βοηθήσει να "αναστηθεί"».

https://t.co/IkRdWobzFy
Ο Μπλατσικόφσκι παίζει τζάμπα στην αγαπημένη του ομάδα και τη στηρίζει οικονομικά!