MENU

Το περίφημο παιχνίδι των "πρασίνων" με τους μετέπειτα πρωταθλητές Ισπανίας εκείνης της σεζόν (1999-2000), Γαλιθιάνους, έχει μείνει στην ιστορία και μνημονευόταν για χρόνια, καθώς επρόκειτο για τον -πιθανότατα- πιο άδικο αποκλεισμό που έχει υποστεί ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Παρ' όλα αυτά ο αγώνας εκείνος στο φλεγόμενο από περίπου 45.000 φίλους του Τριφυλλιού ΟΑΚΑ, δεν είχε τηλεοπτική μετάδοση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στο διαδίκτυο και το σχετικό βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο κυκλοφορεί στο youtube για πρώτη φορά βίντεο με όλα όσα συνέβησαν σε εκείνο το εντελώς πλασματικό 1-1, στη ρεβάνς του 4-2 με το οποίο είχε χάσει ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία, για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Κυράστα είχε ευκαιρίες όχι μόνο για να πάρει την πρόκριση, αλλά και να φτάσει σε μία νίκη με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά, χάνοντας απίθανες ευκαιρίες, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Στο 58' μάλιστα οι τελικές είχαν φτάσει 12-1, ενώ στη συνέχεια αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο υπέρ του Παναθηναϊκού.

Εν τέλει οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Ασάνοβιτς, αλλά ένα τραγικό λάθος της άμυνάς τους στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι "Panathinaikos History Channel":

https://www.youtube.com/embed/R3p2FwdftHY?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Σπάνιο βίντεο: Όταν ο Παναθηναϊκός ήρθε 1-1 με τη Λα Κορούνια, αντί... 5-1!