MENU

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, δεν δέχτηκε καμία μεγάλη ευκαιρία, δημιούργησε αρκετές και έχασε. Θέλει προσπάθεια αλλά το κατάφερε. Και τώρα η ζωή του έγινε δύσκολη.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να στεναχωριέται γιατί δεν σκόραρε. Δεν είναι μία κατάσταση συνηθισμένη για αυτόν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σχεδόν πάντα σκοράρει. Όμως σήμερα δεν ήταν αποφασισμένος να το κάνει. Μπήκε με φόβο.

Το σύνδρομο Μπενφίκα, αυτό που έλεγα στους πάντες πως φοβάμαι πριν το παιχνίδι. Η ομάδα που αδειάζει μετά από έναν αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ και καλείται να βρει κίνητρα να παραμείνει σοβαρή μία διοργάνωση κάτω. Δεν τα βρήκε.

Θα έπρεπε να έχει κίνητρα, αλλά στο μυαλό των παικτών δεν μπορείς να μπεις εύκολα. Σκέφτονται αλλιώς. Ήθελα τα πολλά και κινδυνεύουν να χάσουν και τα λίγα.

Ο ΠΑΟΚ σε καμία των περιπτώσεων δεν έπρεπε να χάσει. Όμως όσα μαγικά κάνουν στην Ελλάδα Πασχαλάκης και Βαρέλα, τόσο δεν τους πάει η Ευρώπη. Η φάση του γκολ, με κύρια ευθύνη του Αφρικανού, είναι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ομάδα βέβαια δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τις φοβίες της. Η κόντρα με την #uefamafia καλά κρατεί. Καθαρό πέναλτι στον Πέλκα στο 46΄, καθαρή αποβολή στον Μεντβέντεφ την κάνει κίτρινη, δεκάδες φάσεις που αφήνει την κλοτσιά των γηπεδούχων, έξι – επτά φάουλ επαφής υπέρ τους. Ο Μπέμπεκ δεν είναι τυχαίος διαιτητής. Ο Κροάτης έχει κάνει πολλές εξυπηρετήσεις.

Ακόμη και ο παρατηρητής του αγώνα για το που και πως θα κάτσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν εχθρικός. Τα λαμόγια έχουν πάρει εντολές και το καταλαβαίνουν όλοι.

Από τη μία ο ΠΑΟΚ που πνευματικά ήταν ανέτοιμος, από την άλλη τα παιδιά του Θεοδωρίδη που συνεχίζουν να δημιουργούν θέματα. Ο ΠΑΟΚ έχει μία εβδομάδα να συνέλθει και να το γυρίσει. Δεν είναι εύκολο, το 1-0 είναι πολύ δύσκολο σκορ να ανατρέψεις και είναι σαφές πως ο Φερέιρα είναι υπό πίεση.

Θα περάσει μία εβδομάδα που όλοι μας θα φάμε πάρα πολύ ποιοτικό μπούλινγκ. Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να βοηθήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του την ομάδα να συνέλθει.

Ήταν μία ηλίθια ήττα, από μία ομάδα που ναι μεν είναι καλή αλλά σίγουρα δεν είναι καλύτερη του ΠΑΟΚ.

Πλήρωσε το σύνδρομο της Μπενφίκα