MENU

Για μία ακόμα φορά, για ένα ακόμα παιχνίδι χθες το Βικελίδης έβαλε τα καλά του. Πάνω από 23.000 φίλοι του ΑΡΗ σε ένα παιχνίδι που έγινε sold out, είδαν την ομάδα τους να προσπαθεί, να παλεύει, να είναι καλή για την εποχή -κάτι που σημαίνει ότι είχε και τις φυσιολογικές παθογένειες στην καρδιά του καλοκαιριού- να έχει πολλές και κλασικές ευκαιρίες, να έχει δύο απίστευτα δοκάρια (το ένα στην εσωτερική πλευρά και το άλλο στην συμβολή), να έχει απέναντί της μία ομάδα που από το πρώτο λεπτό έκανε καθυστερήσεις και έναν ανεκδιήγητο ρέφερι που “έπνιξε” ένα πέναλτι και μπήκε με τη νοοτροπία προστασίας του...αδύναμου.

Ξεκινώντας από τον Άγγλο θέλω στην ρεβανς να έχει ο ΑΡΗΣ ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση που είχαν οι Κύπριοι στο Βικελίδης. Γιατί αν είναι τέτοια η διαιτησία ο ΑΡΗΣ θα περάσει εύκολα.

Όπως σας είχα σημειώσει οι Κύπριοι είναι μία καλή ομάδα κυρίως παίζοντας πίσω από την μπάλα. Το παραξήλωσαν με τις καθυστερήσεις, αλλά με αυτό τον στόχο ήρθαν και τον πέτυχαν και λόγω ρέφερι που τους ανέχτηκε, αλλά και γιατί είχαν την τύχη με το μέρος τους. Η τύχη είναι βασικός πυλώνας σε κάποια τέτοια ματς στην αρχή της περιόδου. Δεν μπορεί και στην Κύπρο να τραγουδάμε τον ύμνο της...ΑΕΚ με τα δοκάρια.

Ο ΑΡΗΣ σαφώς και είχε όλα τα στοιχεία που περιγράφαμε τόσο καιρό. Καλούς παίκτες που σταδιακά θα βελτιώνονται και μέσα στην σεζόν θα δούμε ωραία πράγματα, αλλά και 3-4 παίκτες που δεν έχουν φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας. Πχ ο Ιντέγε. Ναι χάνει την ευκαιρία, ναι αργεί σε ορισμένες φάσεις, κάνει κακές υποδοχές της μπάλας. Δείτε όμως πως φτάνει απέναντι από τον πολύ καλό γκολκίπερ των αντιπάλων, πώς δημιουργεί την φάση πριν το δοκάρι του Φέτφα, πώς ανοίγει χώρους και κυρίως πόσο έτρεξε χθες. Θα βρει ρυθμό ο Ιντέγε και τότε τα ξαναλέμε. Απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να...περιμένουμε. Πρέπει η ομάδα να προκριθεί.

Την άλλη όμως Πέμπτη στην Κύπρο ο Λάρσον θα είναι απόλυτα έτοιμος, ο Σάσα σε πολύ μεγαλύτερο επιπεδο ετοιμότητας. Ο Σούντγκρεν θα έχει άλλη μία εβδομάδα με την ομάδα. Ο Φετφατζίδης που θεωρώ ότι μαζί με τον Λάρσον στα άκρα θα είναι πολύ καλύτερος φέτος, θα έχει περισσότερες ανάσες, ο Τόνσο πέρα από το ότι έτρεξε πολύ, θα βρει χώρους σε ανοιχτό γήπεδο, όπως και όλη η ομάδα.

Δεν ξέρω αν οι Κύπριοι παίζουν και στην έδρα τους έτσι. Αν ο στόχος θα είναι και πάλι το μηδέν. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ ένα γκολ στην Κύπρο θα το βρει και πώς δεν μπορεί να δεχθεί 2. Άλλο όμως οι θεωρίες και άλλο η πράξη. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να σκοράρει και να πάρει την πρόκριση μέσα στην Κύπρο, όπως επίσης βέβαια και οι Κύπριοι αν θέλουν να προκριθούν πρέπει να βάλουν γκολ, εκτός αν θεωρούν ότι θα το...παιξουν στα πέναλτι.

Ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερη ομάδα και αξίζει την πρόκριση και πρέπει να την πάρει. Για να ξαναζήσει η Ευρώπη αυτή την μαγική ατμόσφαιρα του Κλ. Βικελίδης και σε ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, αλλά και για να πάρει η Ελλάδα βαθμούς για την κατάκτηση της 15ης θέσης. Προς ενημέρωση των φίλων μου συμπολιτών που πανηγύριζαν χθες στα δοκάρια του ΑΡΗ, αν περάσουν οι Κύπριοι, πλήγμα τεράστιο θα είναι και για την δική τους ομάδα και για όλους.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι ελληνικές ομάδες πρέπει να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Αλλά ειδικά στην περίπτωση του ΑΡΗ που παίζει με την κυπριακή ένας αποκλεισμός θα είναι καταστροφικός. Όχι ότι τώρα θα υποστηρίζετε τον ΑΡΗ την άλλη Πέμπτη και φυσικά ούτε ο Αρειανός θα υποστηρίζει τον συμπολίτη με τον... Αίαντα. Μακροπρόθεσμα όμως βλέπουμε όλοι ότι η καζούρα σε ορισμένες περιπτώσεις γυρίζει μπούμερανγκ. Για αυτό την άλλη Πέμπτη, ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ!

Πρόκριση πάση θυσία...