MENU

24 χρόνια! Μια ολόκληρη/μισή ζωή. Η τελευταία παρουσία της Αντβέρπ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση χρονολογείται το 1995, δηλαδή μόλις δύο χρόνια μετά την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλου Κυπελλούχων. Μία πρόταση που τα λέει σχεδόν όλα για το διάστημα της ακμής, που έφερε και την παρακμή. Υποβιβασμός, άνοδος, ξανά υποβιβασμός το 2004 και επιστροφή 13 χρόνια μετά! Η πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού γύρισε στην Jupiler League το 2017 και κάνει σταθερά βήματα προόδου, με στόχο φέτος την ολική επαναφορά και τη συμμετοχή της στο Europa League!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το δημιούργημα, έχει γνώση και έχει ελληνική εμπειρία. Ο Λάζλο Μπόλονι ανέλαβε την Αντβέρπ το 2017 και κατόρθωσε να την κρατήσει μακριά από τον υποβιβασμό την πρώτη σεζόν, οδηγώντας τη στα ευρωπαϊκά σαλόνια την επόμενη περίοδο. Ο σύλλογος μετράει τέσσερα εγχώρια πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και είναι από τους πλέον λαοφιλείς στο Βέλγιο, αλλά έχει να κατακτήσει μεγάλο τίτλο από το 1992 και πρωτάθλημα από το 1957!

Το ρόστερ της είναι ένα υπόδειγμα πολυεθνικής εταιρίας, ένα κράμα διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκευμάτων! Ισραήλ, Κονγκό, Τουρκία, Νιγηρία, Βραζιλία, Καμερούν, Σενεγάλη, Γαλλία, Γκάνα, Νορβηγία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Μάλι και φυσικά Βέλγιο συνθέτουν το παζλ με το οποίο δουλεύει ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος «εμπιστεύεται» μόλις έξι γηγενείς παίκτες στο ρόστερ του. Από το υπάρχον υλικό ξεχωρίζει, φυσικά, η παρουσία του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Σαμπού Γιαταμπάρε. Ο Γάλλος, με καταγωγή από το Μάλι, μέσος έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα την τριετία 2013-2016 και είναι στο έμψυχο δυναμικό της Αντβέρπ από το 2017.

Δεν είναι ο μόνος που έχει σχέση με την ελληνική ομάδα. Ο πολλά βαρύς και μπαρουτοκαπνισμένος Ντιομερσί Μποκανί αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και συνέβαλε τα μέγιστα στην περυσινή πορεία της Αντβέρπ με 14 γκολ και εννέα ασίστ σε 33 παιχνίδια, τη στιγμή που πριν μερικά χρόνια είχε κοπεί στα ιατρικά του Ολυμπιακού και ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για να υπογράψει! Συνολικά, η βελγική ομάδα προχώρησε το καλοκαίρι στην απόκτηση έξι ποδοσφαιριστών, με ακριβότερη μεταγραφή του Ζούνιο Πιούς από την Πάκος Φερέιρα έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ αποχώρησαν πέντε ποδοσφαιριστές, με τον γνωστό μας πια Νταβίντ Σιμάο να υπογράφει στην ΑΕΚ!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Αντβέρπ ξεκινούν την προσεχή Κυριακή με τη σέντρα στο Jupiler League και με την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να φιλοξενείται από την Εουπέν.

Συνοπτικά το ρόστερ της Αντβέρπ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σινάν Μπολάτ, Ιβ Ντε Βίντερ, Γενς Τένκενς.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ματέους Μποργκές, Αμπντουλάι Σεκ, Ντανιέλ Οπάρε, Σίμεν Γιούκλερεντ, Ντίνο Αρσλανατζίτς, Ντίλαν Μπατουμπινσίκα, Αουρέλιο Μπούτα.

ΜΕΣΟΙ: Τζέφρι Χέρεμανς, Λιόρ Ρεφαέλοφ, Σαμπού Γιαταμπάρε, Γιεχόρ Ναζαρίνα, Φαρίς Χαρντούν.

ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντιντιέρ Λαμκέλ Ζε, Ίβο Ροντρίγκεζ, Αμαρά Μπαμπί.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τζοναθάν Μπολινγκί, Ντιομερσί Μποκανί.

Αντβέρπ: Η μεγάλη επιστροφή!