MENU

Τελικά και χωρίς σκορ πρόκρισης η μέρα χθες ήταν υπέροχη. Ήταν η καλή μέρα που φάνηκε από το… μεσημέρι. Κι ας έφαγα πέντε ώρες σε μια καρέκλα. Ήταν πραγματική απόλαυση να ζεις από κοντά την έγκριση της ΜΠΕ από όλους τους… μεγάλους, τις τρεις πρώτες παρατάξεις, και την απόρριψη της από το ΚΚΕ παραδοσιακά και από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με επιχειρήματα που θα άφηναν την Ελλάδα χωρίς κανένα έργο ανάπτυξης ακόμη και υποδομής για… πάντα.

Βέβαια τώρα να το παίζεις… Τσε Γκεβάρα των… πλουσίων, να φέρνεις και κλακαδόρους να χειροκροτήσουν αυτόν που έβαλες να μιλήσει εναντίον του γηπέδου της ΑΕΚ και από την άλλη να ζει η οικογένεια σου και όχι μόνο από τον Μαρινάκη είναι… κάπως. Αλλά είσαστε τόσο νάνοι μπροστά στην ΑΕΚ που δεν μπορείτε ούτε να την αγγίξετε.

Ο… αρχινάνος και η παρεϊτσα του, που ανακαινίζει τα σπίτια της με έξοδα του… ΟΗΕ, δεν ήρθε καν. Γιατί και η ήττα θέλει λεβεντιά και ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί; Τελος πάντων.

Καταγράψαμε όλα τα ονόματα και ιδίως αυτούς από τον συνδυασμό της Δούρου που ψήφισαν κατά όπως έναν Ευσταθιάδη που βάζει στο Νότιο τομέα και έκανε και πύρινη ομιλία κατά του γηπέδου και υπέρ του… Άρη δηλώνοντας μάλιστα και ΑΕΚτζής! Με καμάρι δήλωσε ότι είναι το μόνο θέμα που δεν στηρίζει την απόφαση της παράταξης. Όσοι ψηφίσουν την Ρένα μας ή τον συνδυασμό που θα είναι συνέχεια της Δύναμης Ζωής να τον θυμούνται.

Φυσικά θα θυμόμαστε και όλους τους συμβούλιυς του Σγουρού αλλά και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν χωρίς όρους. Όπως θα θυμόμαστε και τον Πάντζα… τζούνιορ που με μια ομιλία λίγων λεπτών άφησε χωρίς επιχείρημα όλους αυτούς που πολεμούν επειδή… έτσι το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεξί χέρι της Δούρου, υπεύθυνος για τα αθλητικά έργα και με μεγάλη προσφορά στο θέμα του γηπέδου ο Σπύρος Πάντζας.

Και μια και είπαμε για την Ρένα Δούρου να κλείσουμε με ένα ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που το 2014 πήραν γραμμή από… πάνω και βοήθησαν την Ρένα μας να εκλεγεί για να προχωρήσουμε χέρι χέρι για το όνειρο. Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και πέρα από την πλάκα ένα πράγμα αποδείξαμε. Πως αυτοί που μας κατηγορούσαν για πολιτικές σκοπιμότητες το 2014 ξεφτιλίστηκαν. Κίνητρο είναι πάντα το ίδιο. Το δίκιο της ΑΕΚ. Η Ρένα είναι μαζί μας κι εμείς 10 φορές μαζί της.

Από την Περιφέρεια κατευθείαν στο ΟΑΚΑ. Σε μια υπέροχη ευρωπαϊκή βραδιά. Γιατί τέτοια ήταν παρά το τελικό 1-1 που δεν είχε σχέση με τις αρχικές επιλογές στην εντεκάδα. Πολλές φορές ο Μανόλο μας στέλνει στον… ψυχίατρο με κάποια επιλογή όμως χθες είχε συγκεκριμένο σκεπτικό: Να τρέξει και να πιέσει την Ντινάμο στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο βάζοντας Λάζαρο και Αραούχο να χτυπήσει την αντίπαλο που δεν θα άντεχε αυτό τον ρυθμό όλο το παιχνίδι στο στάδιο της προετοιμασίας.

Απέναντι σε μια ομάδα με τόση ποιότητα η επιλογή αυτή ήταν άριστη. Και για να γίνει πραγματικότητα έπαιξαν μπροστά οι πιο ξεκούραστοι μαζί με τον Μπακασέτα που είναι ο πιο επιθετικός… αμυντικά. Και παρότι ο Κλωναρίδης δεν ανταποκρίθηκε το ότι η ΑΕΚ έχανε στο ημίχρονο μόνο θέμα εντεκάδας δεν ήταν. Το γκολ προήλθε από μία κακή εκτίμηση του Μπακάκη. Του φετινού μακράν πιο βελτιωμένου παίκτη της ΑΕΚ που δεν είναι ανάγκη να κρατήσει την μπάλα και να ξεκινήσει επίθεση για να δείξει ότι είναι παικταράς. ΕΙΝΑΙ. Άλλη φορά λοιπόν αν δεν είσαι σίγουρος Μιχάλη στην εξέδρα η μπάλα κι ας σε βλέπει όλη η… Ευρώπη.

Οι μεγαλύτεροι αμυντικοί του κόσμου το έκαναν και το κάνουν όταν υπάρχει το παραμικρό ρίσκο. Οργανώνεται η άμυνα και αμύνεται σε ένα πλάγιο. Πιθανότητες για γκολ μηδαμινές. Συμβαίνουν όμως αυτά και είναι τόσο τρομερός φέτος ο Μπακάκης που όποιος σταθεί περισσότερο σε αυτή την λάθος εκτίμηση που οδήγησε στο λάθος είναι… λάθος.

Το πλάνο δούλεψε λοιπόν και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο κι αν η Ντινάμο έπαιζε με παίκτη λιγότερο με την δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να πάρει 3-4 φορές ο… Γκαρμάς, η πρώτη… δεύτερη ήταν στο τέλος του ημιχρόνου, θα γινόταν σίγουρα η ανατροπή που ούτως ή άλλως την άγγιξε η ομάδα. Μπορεί όμως να έρθει στο… Κίεβο.

Η αναγκαστική απουσία Λιβάγια και Βράνιες απλοποιεί ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο μυαλό του Μανόλο κι αυτό είναι το καλό μέσα από το άσχημο. Το πιο καλό όμως είναι ότι η ΑΕΚ απέδειξε πως μπορεί να προκριθεί και πως έχει παίκτες ικανούς να καλύψουν κάθε απουσία αναγκαστική ή αναγκαία.

Η ομάδα πιστεύει στον εαυτό της. Επίσης αυτοί που πάνε γήπεδο την πιστεύουν. Καιρός επιτέλους να πιστέψουν κι αυτοί που μόλις μείναμε δυο πόντους πίσω άρχισαν να… τσακώνονται αν θέλουμε να το πάρει ο Ολυμπιακός ή ο… ΠΑΟΚ!! Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. ΣΕ ΟΛΑ. Αυτά. Φύγαμε για Ηράκλειο… Δίπλα στην αγάπη μας. Στον πρώτοτελικό της νέας εποχής. Οτι κι αν γίνει αύριο το σίγουρο είναι ένα. Θα έρθουν κι άλλοι τελικοί. Και κούπες. ΑΕΚάρα για πάντα.

Η ανατροπή μπορεί να έρθει στο Κίεβο
EVENTS