MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
TV: Cosmotesport
Gabala FK
GABALA FK
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι πράσινοι αν και έκαναν τα εύκολα δύσκολα, κατάφεραν μετά το 1-0 της Λεωφόρου να νικήσουν και δεύτερη φορά την Γκαμπάλα και να σφραγίσουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά από ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών στο πρώτο μέρος, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην αρχή της επανάληψης όμως κατάφεραν να αντιδράσουν και χάρη σε δύο όμορφα γκολ των Λουντ και Καμπέσας να ανατρέψουν το εις βάρος τους στο σκορ (1-2).

Πως παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του χωρίς αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς επιλέγοντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιο και Κουλιμπαλί, ως αμυντικά χαφ τους Ζέκα και Κουρμπέλη, από αριστερά τον Λουντ, από δεξιά τον Χατζηγιοβάνη και στην επίθεση τους Άλτμαν και Μολίνς.

Δυνατό ξεκίνημα και μπαράζ χαμένων ευκαιριών

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη που είχαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρουν όμως δεν τα κατάφεραν. Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο ματς και θέλησαν από την αρχή να ελέγξουν τον ρυθμό. Στο 9’ ο Λουντ γύρισε από αριστερά ωραία, ωστόσο με τον Μπεζετόσνι εξουδετερωμένο οι Άλτμαν και Χατζηγιοβάνης μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ζέκα έκανε ωραία πάσα για τον Άλτμαν που κατέβασε όμως δεν πρόλαβε να σουτάρει και στη συνέχεια της φάσης ο Μολίνς βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Γκαμπάλα χωρίς όμως να καταφέρει να τον κερδίσει.

Οι Αζέροι έδειχναν ξεκάθαρη πρόθεση να δώσουν χώρο στον Παναθηναϊκό και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα όποτε έβρισκαν την ευκαιρία. Παρ’ όλα αυτά, οπότε αυτό συνέβαινε οι αμυντικοί του τριφυλλιού έβρισκαν τον τρόπο να τους σταματήσουν και να μην τους επιτρέψουν να πλησιάσουν την περιοχή του Βλαχοδήμου. Οι πράσινοι έλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και έδειχναν να φτάνουν με χαρακτηριστική ευκολία μπροστά στον Μπεζετόσνι όμως είτε να μην καταφέρνουν να τον νικήσουν είτε να μην βρίσκουν στόχο. Στο 26’ ο Ζέκα βρήκε πολύ ωραία τον Μολίνς με τον τερματοφύλακα της Γκαμπάλα να λέει και πάλι όχι στον Σουηδό. Οι χαμένες ευκαιρίες δεν σταμάτησαν εκεί, και δέκα λεπτά αργότερα ο Μολέδο μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Πρώτη καλή ευκαιρία για την Γκαμπάλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους

Τα λεπτά κυλούσαν και πλησιάζοντας προς το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες της Γκαμπάλα πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή. Στο 44’ ο Μπουλτχούις δοκίμασε ένα σουτ που όμως πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Έπρεπε να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να σημειωθεί η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν αφού γύρισαν υπομονετικά την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Μαλόουν που από το ύψος της περιοχής δοκίμασε ένα τεχνικό σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Σοκ στο ξεκίνημα της επανάληψης για τον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους πράσινους καθώς στο 52’ ο Μονρόουζ κατάφερε να μείνει όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Κουλιμπαλί να γυρίσει την μπάλα και ο Μολέδο άθελά του να την ακουμπήσει και να την στείλει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Το προβάδισμα έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους που βλέποντας πως οι αντίπαλοί τους επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχθηκαν κυνήγησαν και το δεύτερο. Μάλιστα, τα προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας συνεχίστηκαν για το τριφύλλι με τον Μονρόουζ και πάλι να ελίσσεται ωραία στο 59’ και αυτή τη φορά να δοκιμάζει το σουτ αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να κάνει εξαιρετική επέμβαση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας πως η ομάδα του χρειαζόταν ανάσες πέρασε στο παιχνίδι τους Λουτσιάνο και Καμπέσας στις θέσεις των Άλτμαν και Χατζηγιοβάνη που έδειχναν να μην πατάνε καλά στην επανάληψη.

Δύο γκολ σε τρία λεπτά και... ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός παρά το σοκ που υπέστη από το γκολ κατάφερε να ανασυνταχθεί και με την βοήθεια και των αλλαγών να ανατρέψει το σκορ με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά στο 63’ ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα, ο Μολίνς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Λουντ και εκείνος με εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Μπεζετόσνι και έφερε το ματς στα ίσια. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Φινλανδού, ο Μπράιαν Καμπέσας στο 66’ με ένα πολύ όμορφο γκολ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αφού έκανε τις ντρίμπλες μέσα στην περιοχή, βρήκε τον χώρο και έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ, όπως είναι λογικό, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει από εκείνο το σημείο και μετά απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, ο Ρόμπιν Λουντ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό (και τρίτο για την ομάδα του) τέρμα όμως τόσο στο 71’ όσο και στο 82’ από πολύ πλεονεκτική θέση δεν τα κατάφερε.

Έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου διαιτητή της αναμέτρησης και έστειλε πανηγυρικά και με δύο νίκες τον Παναθηναϊκό στην κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Γκαμπάλα (Ρόμαν Γκρίγκορτσουτ): Μπεζετόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό (74' Κονέ), Χαλιντέι, Χουσείνοφ (75' Α. Μαμαντόφ), Βέρνιντουμπ, Μαλόουν (80' Ε. Μαμαντόφ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπουλτχούις, Μονρόουζ

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χούλτ, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62' Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56' Λουτσιάνο), Μολίνς (80' Ρέις)

Γκαμπάλα - Παναθηναϊκός 1-2