MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
«Osmanlı Kalesi Sincan», Cosmote Sport 2HD
Osmanlıspor
OSMANLISPOR
0 3
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Ολυμπιακός βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα και γρήγορα πήρε την κατοχή της μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν έντονα στη μεσαία γραμμή, ψάχνοντας τη γρήγορη κυκλοφορία και το αντίστοιχο τρανζίσιον και -το κυριότερο- δείχνοντας διατεθειμένοι από τα πρώτα λεπτά να πέσουν πρώτοι πάνω στη μπάλα και να κερδίσουν τις προσωπικές μονομαχίες. Από την πλευρά της, η Οσμανλίσπορ έδειξε πως δεν είχε ιδιαίτερα... προβλήματα με αυτή την επιλογή του Ολυμπιακού, αφού άλλωστε γνώριζε ότι με αυτό τον τρόπο θα έβρισκε περισσότερους χώρους στην κόντρα.

Έκλεισε τον... διακόπτη

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο πάντως οι Τούρκοι άρχισαν να ισορροπούν σταδιακά το ματς κρατώντας περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, Μάλιστα, όχι απλώς το ισορρόπησαν, αλλά ήταν αυτοί που θα έφταναν πρώτοι κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις αφού στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός «ξεφούσκωσε» ακαριαία σαν να έκλεισε κάποιον... διακόπτη. Κοινώς, οι ρόλοι αντιστράφηκαν πλήρως και αυτό που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι το έκαναν στη συνέχεια και για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι το 25'. Σε αυτό το διάστημα το γήπεδο της Οσμανλί έμοιαζε... κατηφορικό προς την εστία του Λεάλι.

Η πρώτη φάση του ματς ήταν πάντως για τους πρωταθλητές Ελλάδας όταν στο 3' ο Φορτούνης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι όπου ο Ντα Κόστα έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Άουτ πέρασε επίσης και μια γυριστή κεφαλιά του Μπιφουμά στο 7' μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά και το μακρινό σουτ που δοκίμασε ο Μαρτίνς στο 9'.

Κοντά στο γκολ δις η Οσμανλί

Η Οσμανλί έφτασε κοντά στο γκολ αρχικά στο 12' όταν μετά από προσπάθεια του Μπιφουμά από αριστερά και σέντρα του, ο Γουεμπό έπιασε ένα πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι. Έπειτα, στη φάση του 18', ο Μπιφουμά έφυγε στην πλάτη της άμυνα του Ολυμπιακού, ο Μποτία τον πρόλαβε βάζοντας την κόντρα και στη συνέχεια της φάσης ο Λεάλι πρόλαβε οριακά τον Γουεμπό βάζοντας την κόντρα στην προσπάθεια του Καμερουνέζου να κάνει την προβολή.

«Ανέβηκε» ξανά μεν, ανούσιος δε

Μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άρχισε να κρατάει και πάλι κάπως τη μπάλα, όμως από τη μέση και μπροστά παρουσίασε την ίδια κάκιστη εικόνα του τελευταίου καιρού. Πολλές βιαστικές ενέργειες, πολύ κακές πάσες που στη θεωρία θα έπρεπε να είναι εύκολες, λίγη κίνηση χωρίς τη μπάλα από εξτρέμ και χαφ και μοιραία πολλές «γιόμες» από την άμυνα που ήταν καταδικασμένες να ολοκληρώσουν τις επιθετικές του προσπάθειες.

Παρότι αυτό το 0-0 θεωρητικά ήταν ένα βολικό αποτέλεσμα για την ομάδα που έπαιζε εκτός έδρας, αν η τουρκική ομάδα έβρισκε γκολ, σε αυτό το πρώτο μέρος τίποτα δεν έδειχνε το πως ο Ολυμπιακός θα κατάφερνε να πετύχει με οργανωμένη προσπάθεια ότι δεν είχε καταφέρει επί 260 αγωνιστικά λεπτά μέχρι να ξεκινήσει αυτό το ματς: να σκοράρει.

Με αυτά και με αυτά, το ματς συνεχίστηκε χωρίς άλλες αξιόλογες φάσεις μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου 45λεπτου όταν «άναψε» και πάλι. Στο 40' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη «διπλή» ευκαιρία με Εντιαγέ και Γουεμπό και τραγικό πλασέ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 42' αυτή τη φορά η καλή στιγμή ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Φιγκέιρας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Τσουρουκσού έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ένας «άλλος»... κανονικός Ολυμπιακός!

Ότι... διαβάσατε για το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, σε αυτό το σημείο ξεχάστε το! Γιατί πολύ απλά στο δεύτερο ημίχρονο, στο αγωνιστικό χώρο βγήκε μια ομάδα που μετά από πάρα πολύ καιρό ήταν... κανονικός Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους σε όλα τα επίπεδα και από τη στιγμή που ευτύχησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ από στημένη φάση, στη συνέχεια κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο ματς, βγάζοντας μάλιστα αρκετούς «αυτοματισμούς».

Στο 46' ο Ελιουνούσι έχασε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από συνεργασία του με τον Ανσαριφάρντ και ένα λεπτό μετά οι Πειραιώτες έφτασαν στο 0-1! Ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ που βρέθηκε στη σωστή θέση για να την υποδεχθεί στο δεύτερο, την έστειλε στα τουρκικά δίχτυα με κοντινή προβολή.

Μετά το «ερυθρόλευκο» γκολ, οι Τούρκοι μοιραία βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να αφήσουν πάρα πολλά κενά στην άμυνά τους, κάτι που θα πλήρωναν και με το παραπάνω στη συνέχεια. Στο 52' ο Καρσεμάρσκας έσωσε δύσκολα σουτ του Ελιουνούσι υπό καλές προϋποθέσεις, ενώ στο 54' ο Λεάλι κράτησε το «μηδέν» στην εστία του σε εξαιρετικό σουτ του Ρεγκατέν από πλάγια θέση. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των Τούρκων σε σημείο του αγώνα που το σκορ ήταν ακόμη «ανοιχτό», ήταν αυτή του 63ου λεπτού, όταν ο Γουεμπό έβγαλε τον Εντιαγέ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Μπήκε και το καθάρισε ο Ανδρούτσος

Στο 66', ο Θανάσης Ανδρούτσος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μαρτίνς και λίγα λεπτά μετά ο νεαρός χαφ «τελείωσε» το ματς και την πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Μετά από ένα χαμένο τετ-α-τετ του Σεμπά στο 67' έπειτα από κάθετη του Φορτούνη, το 0-2 ήρθε στη φάση του 70ου λεπτού. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Φορτούνης και πάλι ήταν αυτός που έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Ανδρούτσο, αυτός έκανε μια τρομερή προσποίηση και απέφυγε το μαρκάρισμα του προσωπικού του αντίπαλο και μετά από ένα απλό παράλληλο γύρισμα, ο Ελιουνούσι σφράγισε την πρόκριση για την ομάδα του με κοντινή κεφαλιά.

Το... κερασάκι

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα του ματς μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα το υπέρ του σκορ και την Οσμανλί να... περιμένει τη μοίρα της. Στο 79' ο Ανσαριφάρντ έχασε την ευκαιρία του αγώνα αστοχώντας αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 85' ο Γουεμπό έκανε το ίδιο προ του Λεάλι. Τελικά, ένα λεπτό μετά, στο 86', ο Καρίμ Ανσαριφάρντ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 0-3, όταν μετά από έξοχη ατομική ενέργεια και σουτ του Σεμπά, ο γκολκίπερ της Οσμανλί έδιωξε αρχικά και στη συνέχεια ο Ιρανός απλώς την... έσπρωξε στα δίχτυα με το κεφάλι.

Τα γκολ του αγώνα

Το ταμείο του αγώνα

Δύο διαφορετικά... ματς είδαμε στην Άγκυρα. Στο πρώτο ημίχρονο, παρά το καλό του ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός κρατήθηκε με... νύχια και με δόντια μέσα στην πρόκριση, με μια εμφάνιση ανάλογη του κακού εαυτού του το τελευταίο διάστημα. Όλα αυτά στην επανάληψη πήγαν περίπατο, αφού βοηθούμενος από το γρήγορο 0-1 χάρη σε μια στημένη μπάλα, ανέβασε την απόδοσή του στο μάξιμουμ και μετά από καιρό βρήκε και πάλι τον καλό εαυτό του. Συνολικά, η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο 45λεπτο ήταν απλώς άψογη σε όλα τα επίπεδα: Άμυνα, δημιουργία και εκτέλεση. Κάπως έτσι, έφτασε σε ένα εμφατικό 0-3, μια πρόκριση στους «16» του Europa League και ένα... μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει ακόμη «ζωή» μέσα του.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν ο πιο επικίνδυνος και ο πιο αποτελεσματικός «ερυθρόλευκος» και αυτός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση με τα δύο γκολ του. Εξαιρετικός ο Ανδρούτσος από το σημείο που μπήκε στο ματς αντί του Μαρτίνς, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μποτία και Λεάλι.

Ο χειρότερος του αγώνα

Γουεμπό και Μπιφουμά μοιράζονται την κατηγορία, αφού κατάφεραν να αστοχήσουν σε όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν προ του Λεάλι.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα απολύτως πρόβλημα για το ουγγρικό τιμ διαιτητών, σε ένα ματς χωρίς δύσκολες φάσεις.

Πως ξεκίνησαν

Με σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε την Οσμανλί ο Ακτσάι, με τον Καρσεμάρσκας στο τέρμα, αριστερό μπακ τον Πίντο και δεξί τον Βρσάγιεβιτς, με τους Προτσάζκα – Τσουρουκσού δίδυμο στα στόπερ. Τσαγκιράν και Εντιαγέ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, επιτελικός ο Μάχερ, αριστερά στην επίθεση ξεκίνησε ο Ρεγκατέν, δεξιά ο Μπιφουμά και στην «κορυφή» της ο Γουεμπό.

Το παραδοσιακό για τον Ολυμπιακό 4-2-3-1 επέλεξε και ο Πάουλο Μπέντο, ξεκινώντας τον Λεάλι στο τέρμα, Σισοκό και Φιγκέιρας αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα, στην άμυνα, με τους Ντα Κόστα και Μποτία στα στόπερ. Μαρτίνς και Ρέτσος ήταν οι αμυντικοί χαφ, «δεκάρι» ο Φορτούνης, αριστερό εξτρέμ ο Σεμπά, δεξί ο Ελιουνούσι και σέντερ φορ ο Ανσαριφάρντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρσεμάρσκας, Πίντο (67' Μπαγίρ), Βρσάγιεβιτς, Προτσάζκα, Τσουρουκσού, Τσαγκιράν (76' Γκιουβέν), Εντιαγέ, Μάχερ, Ρεγκατέν (76' Ντελάρζ), Μπιφουμά, Γουεμπό.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαρτίνς (66' Ανδρούτσος), Ρέτσος, Φορτούνης (85 Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (81' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία)

Βοηθοί: Ιστβάν Άλμπερτ, Πέτερ Μπερετιάν, Σάντορ Σάμπο, Γιόζεφ Έρντος

Τέταρτος: Λάζλο Βισοκάι

Οσμανλίσπορ - Ολυμπιακός 0-3