MENU

Οι «πράσινοι» χρειάζονται έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να καταφέρουν να προκριθούν στη φάση των «32» του Europa League, και φυσικά να κερδίσουν τουλάχιστον τα δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο με Σταντάρ και Θέλτα.

Αν δούμε, πάντως, την ιστορία, το «τριφύλλι» έχει καταφέρει να γυρίσει το... χαρτί τη σεζόν 2008/09 στο Champions League και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο!

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τότε τον 1ο γύρο της φάσης των ομίλων με μόλις έναν βαθμό, καθώς είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από την Ίντερ με 2-0, είχε χάσει και στην Κύπρο από την Ανόρθωση με 3-1, ενώ ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν κατάφερε να κερδίσει την Βέρντερ Βρέμης, με τον Ούγκο Αλμέιδα να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 83ο λεπτό.

Μετά το ματς της 3ης αγωνιστικής με τους Γερμανούς, όλοι θεωρούσαν τελειωμένους τους «πράσινους» από το παιχνίδι της πρόκρισης, ακόμη και για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγούσε στο Κύπελλο UEFA.

Κι όμως, η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε «σκύλιασε» και έκανε το απίστευτο 3/3 στα εναπομείναντα παιχνίδια με Βέρντερ εκτός, Ίντερ στο Μιλάνο και Ανόθρωση στο ΟΑΚΑ!

Στις 4 Νοεμβρίου του 2008 ο Παναθηναϊκός άλωσε τη Βρέμη με 0-3 με τα γκολ των Μάντζιου (58'), Καραγκούνη (70') και Τζιόλη (83').

http://www.youtube.com/embed/SWMelLdPQzE?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Στις 26 του ίδιου μήνα ταξίδεψε στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, του Ζανέτι, του Αντριάνο και του Φίγκο, και πήρε το τρίποντο με το γκολ του Σαριέγκι στο 69ο λεπτό.

http://www.youtube.com/embed/D1fMNy75MX8?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Τελευταία αγωνιστική υποδεχόταν την Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ, της οποία επικράτησε με 1-0 με το γκολ του Καραγκούνη στο 69ο λεπτό και αυτό!

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ήττα της Ίντερ στη Βρέμη με 2-1, ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την 1η θέση του 2ου ομίλου και πήρε μία επική πρόκριση στους «16» του Champions League.

Εκεί αντιμετώπισε την Βιγιαρεάλ, με την οποία ήρθε -άδικα- ισόπαλος 1-1 εκτός, και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Παναθηναϊκός: Μπορεί να προκριθεί, το έχει ξανακάνει! (vids)