MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
Στάδιο Τόφικ Μπαχράμοφ (Μπακού), OTESPORT2
Qarabağ
QARABAĞ
2 0
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το κακό του πρόσωπο εμφάνισε ο ΠΑΟΚ στο Μπακού και το "πλήρωσε" με ήττα (2-0) από την Καραμπάγκ. Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, ήταν άνευροι, ασύνδετοι, εμφανίζοντας πολλά κενά στην μεσοαμυντική τους γραμμή με αποτέλεσμα, οι Αζέροι να κερδίσουν εύκολα το παιχνίδι και πλέον αμφότερες οι ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς.

Ορημτική Καραμπάγκ, άνευρος ΠΑΟΚ

Η Καραμπάγκ, είχε την κατοχή, τις ευκαιρίες, ωστόσο αν και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, δεν κατάφερε να σκοράρει με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Οι Αζέροι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο πίεσαν την άμυνα του Δικεφάλου, έχοντας μία κλασσική ευκαιρία, με τον Μουαρέμ στο 11’ αν και μόνος του μέσα από την μικρή περιοχή να μην μπορεί να πλασάρει σωστά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι Αζέροι άγγιξαν το γκολ με τον Ν’ Ντλοβού, όταν το σουτ του επιθετικού της Καραμπάγκ, χτύπησε στο δοκάρι του Γλύκου, με την μπάλα πάντως να βρίσκει και πάνω στον Κρέσπο και να αλλάζει πορεία.

Ο ΠΑΟΚ που μέχρι το 20’ δεν είχε καν τελική προς την εστία της Καραμπάγκ, απείλησε στο 23’ με το ψαλιδάκι του Σάκχοφ με τον Σέχιτς να είναι στη σωστή θέση και να αποκρούει τη μπάλα, σώζοντας την εστία της ομάδας του, ενώ η τελευταία ευκαιρία που είχε ο Δικέφαλος, ήταν στο 40’ με το μακρινό σουτ του Κάμπος που πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ που γενικώς είχε πολλά προβλήματα ανασταλτικά, δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, τα χαφ του δεν κρατούσαν μπάλα, ενώ και οι δύο στόπερ του – κυρίως – στο πρώτο ημίχρονο δεν «πατούσαν» καλά στα πόδια τους με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετές μονομαχίες.

Βρήκε τον στόχο, πήρε το προβάδισμα

Η εικόνα του αγώνα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Η Καραμπάγκ, ξεκίνησε και πάλι ορμητικά με τον ΠΑΟΚ να είναι νωχελικός. Εκτός αυτού οι παίκτες του Δικεφάλου, υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη, δείγμα της κακής βραδιάς που βρίσκονταν αρκετοί από αυτούς.

Οι Αζέροι, στο 56' στην πρώτη τους ουσιαστική φάση, αυτή τη φορά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον καλύτερο τους παίκτη, τον Κιντάνα, να φεύγει από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ (σ.σ. οι Αζέροι δεν έδειξαν ποτέ ριπλέι στην ευθεία) και να σκοράρει με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Γλύκο να μην έχει αντίδραση.

Ρίσκαρε ο Ιβιτς που άλλαξε τα πλάνα του

Αντίδραση είχε ωστόσο ο Ιβιτς και μάλιστα άμεση με τον Σέρβο τεχνικό να περνάει στο παιχνίδι τους Μπίσεσβαρ και Περέιρα θέλοντας να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια έριξε στη "μάχη" και τον Κουλούρη, παίζοντας με δύο επιθετικούς. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ, πήρε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις μπροστά στα καρέ του Σέχιτς.

Στο 70' ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε ανατροπή του Μπίσεσβαρ με τον Ισρηλινό διαιτητή να δείχνει "παίζετε", ενώ στο 77' ο Μάτος είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως το σουτ του βρήκε πάνω στα σώματα.

Κακή αντίδραση της άμυνας και... 2-0

Ο ΠΑΟΚ που είχε δώσει αρκετά μέτρα στους γηπεδούχους, το "πλήρωσε" στο 86' σε μία φάση ωστόσο που φέρει ευθύνη η αμυντική του γραμμή, που πιάστηκε στον... ύπνο με τον Σαντίκοφ να βγάζει την ασίστ στον Αμιργκουλίεφ, με τον τελευταίο να μην έχει πρόβλημα από θέση τετ α τετ να νικήσει τον Γλύκο και να στείλει τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ελληνα πορτιέρε.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Κουμπάν Κουρμπάνοφ): Σέχιτς, Γκαράγιεφ, Μενβέντεφ, Ν’ντλόβου (76' Μαντάτοφ), Μουαρέμ (92' Νταντίροφ), Σαντίκοφ, Αμιργκουλίγιεφ, Αλμέιδα, Αγκόλι, Χουσεΐνοφ, Κιντάνα (89' Aλασκάροφ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας (59' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Κάμπος (Κουλούρης), Ροντρίγκες, Σάκχοφ, Τιάμ (65' Περέιρα).

Ο καλύτερος του αγώνα

Ο Κιντάνα. Ο σκόρερ της Καραμπάγκ ήταν ο MVP του αγώνα. Εκτός του γκολ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, όντας ο πιο κινητικός παίκτης για τους Αζέρους.

Ο χειρότερος του αγώνα

Αρκετοί ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν σε κακό βράδυ. Το πρόβλημα για τον Δικέφαλο ήταν κυρίως στα χαφ, με τον Χοσέ Κάνιας να μην είναι καλός, ενώ νωχελικός ήταν και ο Τσίμιροτ, με τον Τζάλμα Κάμπος επίσης να είναι εκτός αγώνα με πολλές ημιτελείς προσπάθειες και αρκετά αβίαστα λάθη. Τέλος, εκτός αγώνα ήταν και ο Τιάμ.

Το ταμείο του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός και δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από την Καραμπάγκ, με αποτέλεσμα να μπλέξει και πάλι η κατάσταση στον όμιλό του. Πλέον ο Δικέφαλος ισοβαθμεί με τους Αζέρους με 4 βαθμούς και το παιχνίδι που θα ακολουθήσει στην Τούμπα, θα είναι καθοριστικό.

Ο... έλεγχος του διαιτητή

Κακή η διαιτησία του Αλόν Γεφέτ. Εχασε πολλές φάσεις, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υπέπεσε σε πολλά λάθη και όλα εις βάρος του ΠΑΟΚ. Σε ό,τι αφορά τη φάση του γκολ, αν και δύσκολη φάση, φαίνεται πως ο Ισραηλινός και οι βοηθοί του έχουν πάρει τη σωστή απόφαση με τον Βαρέλα, να καλύπτει τον Κιντάνα πριν αυτός σκοράρει. Πάντως, στο 70' υπάρχει μία φάση όπου φωνάζει ο ΠΑΟΚ για πέναλτι σε ανατροπή του Μπίσεσβαρ, ωστόσο και πάλι δεν είδαμε ποτέ ριπλέι.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε την ομάδα του με… συνταγή Λίμπερετς. Αφησε το 4-2-3-1 και έπαιξε με σχηματισμό 4-3-3 με τον Σάκχοφ να παίρνει τη θέση του Μπίσεσβαρ, ενώ η έκπληξη του Σέρβου τεχνικού είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του Τιάμ στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δίπλα του τους Ροντρίγκες και Κάμπος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ της Καραμπάγκ, ο Ιβιτς, αναγκάστηκε να αλλάξει δύο φορές τα πλάνα του. Αρχικά έπαιξε 4-2-3-1, με τον Μπίσεσβαρ να παίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέιρα, ενώ στο τελευταίο τέταρτο άλλαξε και πάλι το σύστημα, σε 4-4-2, με τους Κουλούρη και Περέιρα στην επίθεση.

Ο τεχνικός της Καραμπάγκ, Κουρμπάν Κουρμπάνοφ, που είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα πριν την έναρξη του παιχνιδιού παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1.

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φιορεντίνα 7

2. Καραμπάγκ 4

3. ΠΑΟΚ 4

4. Λίμπερετς 1

Καραμπάγκ-ΠΑΟΚ 2-0 (vids)