MENU

Το, μάλλον απαξιωτικό, ερώτημα «Ποια Αρούκα;» κάνει τον τεχνικό της πορτογαλικής ομάδας να γελά. Προφανώς και κάποιοι δεν θεωρούν ότι η Αρούκα δεν είναι υπολογίσιμος αντίπαλος κι αν μεταξύ αυτών βρίσκονται και άνθρωποι εντός του Ολυμπιακού, τότε ακόμα καλύτερα για τους Πορτογάλους.

Με 64 χρόνια ιστορίας η Αρούκα ανέβηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας πριν από τρία χρόνια. Από την τρίτη κατηγορία το 2008, κατάφερε σε οκτώ χρόνια να... τσεκάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορεί να κάνει την ζημιά στους πρωταθλητές;

Ο Βιντιγκάλ μίλησε στο SDNA και εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δικοί του παίκτες θα καταφέρουν να γράψουν ιστορία.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα της και στη συνέχεια να έρθουμε στην Αθήνα κι αν νικήσουμε να γράψουμε ιστορία» είναι τα λόγια του 47χρονου τεχνικού ο οποίος ανέλαβε την Αρούκα πέρυσι το καλοκαίρι.

Τον ρωτήσαμε αν ο Ολυμπιακός είναι καλός ή κακός αντίπαλος. «Τίποτα από τα δύο. Κάποιον θα αντιμετωπίζαμε. Προφανώς πρόκειται για ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά σε αυτή τη φάση δεν μας ενδιέφερε τόσο ποιος θα είναι απέναντί μας, όσο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Είναι τιμή μας που θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, πρέπει να είμαστε σωστοί μέσα στο γήπεδο και να βάλουμε δύσκολα στον αντίπαλό μας. Aυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε μια μικρή ομάδα και θα προσπαθήσουμε νάνουμε την έκπληξη» απάντησε ο Βιντιγκάλ.

Ο τεχνικός της Αρούκα παρακολούθησε το πρόσφατο φιλικό των «ερυθρολεύκων» κόντρα στη Μπεσίκτας, ωστόσο η αλλαγή προπονητή και οι... ανακατατάξεις στο ρόστερ, δημιουργούν ίσως έναν πονοκέφαλο στον ίδιο. «Είδαμε και τα παιχνίδια με την Χάποελ, αλλά και αυτό με τη Μπεσίκτας. Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή και γνωρίζω ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές ίσως δεν υπολογίζονται από τον νέο τεχνικό. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, αν και σίγουρα δεν ξέρουμε πως θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. » σχολίασε σχετικά μιλώντας στο SDNA ο Λίτο Βιντιγκάλ.

Λίτο Βιντιγκάλ: «Θα βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό»