MENU

Τερμάτισε τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα Δανίας και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Η Μπρόντμπι ιδρύθηκε το 1964 και εδρεύει στα δυτικά της Κοπεγχάχης και σε 52 χρόνια ιστορίας έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Δανίας, 6 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 4 Σούπερ Καπ, ενώ η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της επιτυχίας ήταν η παρουσία της στα ημιτελικά του UEFA το 1991!

Συνολικά στην ιστορία της έχει δώδεκα συμμετοχές στο ΟΥΕΦΑ / Europa και τελευταία της συμμετοχή σε ομίλους ήταν το 2006, αν και παίζει συνεχώς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια!

Η ΕΔΡΑ:

Ο κόσμος της Μπρόντμπι είναι το μεγάλο της όπλο με το «Μπρόντμπι Στάντιουμ» χωρητικότητας 29.000 θέσεων να είναι σχεδόν πάντα γεμάτο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας. Οι Δανοί δημιουργούν μια καυτή ατμόσφαιρα με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν ζήσει ανάλογες και στην Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται να φάει καμπάνα από την UEFA για όσα έγιναν στο πρώτο ματς με τη Χέρτα καθώς διακόπηκε ο αγώνας λόγω ρίξης φωτοβολίδων που ήρθαν από την πλευρά των οπαδών της Μπρόντμπι!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ:

Ο Τίμου Πούκι με τα τρία γκολ του κόντρα στην Χέρτα (3-1) χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους Σκανδιναβούς, όντας το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Ο 26χρονος Φινλανδός επιθετικός έχει παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα έχοντας φορέσει τη φανέλα των Σεβίλλη, Σάλκε και Σέλτικ, όμως, στη Δανία αναγεννήθηκε έχοντας βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Εχει ήδη 6 γκολ στην προκριματική φάση!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ ανέλαβε την Μπρόντμπι στις 17 Μαϊου του 2016 και διανύει την πρώτη του χρονιά στον σύλλογο, μετά την αποδέσμευση του από τη Στουτγκάρδη. Ο 49χρονος Γερμανός προπονητής δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ:

Άρχισε από τον πρώτο προκριματικό γύρο τις υποχρεώσεις της αποκλείοντας με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), και στη συνέχεια τη Χιμπέρνιαν (δεύτερη κατηγορία της Σκωτίας) στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ χθες έκανε την τεράστια έκπληξη απέναντι στη Χέρτα νικώντας με 3-1, ενώ είχε χάσει με 1-0 στο Βερολίνο.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα που έχει ήδη ξεκινήσει έκανε το προηγούμενο σαββατοκύριακο την πρώτη της γκέλα στο πρωτάθλημα φέρνοντας 2-2 με τη Χόρσενς. Μέχρι πρότινος είχε το 2 στα 2 και ο τελευταίος τίτλος ήταν το Κύπελλο του 2008!

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

VIDEO ΑΠΟ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ

http://www.youtube.com/embed/0gmr9ehBxr0?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Το προφίλ της Μπρόντμπι (pics & vids)