MENU

Ο 36χρονος Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής ομάδας έκανε δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν, καθώς παραδέχθηκε πως είναι 100% με τη Σεντ Ετιέν στα ματς με την ΑΕΚ.

«Το εξέλαβα ως σύμπτωση. Μένω απέναντι στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα παιχτεί το δεύτερο ματς την επόμενη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη κόρη μου που γεννήθηκε στο Σεντ Ετιέν μου είπε πως θέλει α πάει να δει το παιχνίδι», είπε ο Ταυλαρίδης για την κλήρωση που έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες.

«Έχουμε αναλύσει πολύ την ιστορία της Σεντ Ετιέν. Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία στην Ευρώπη μετράει. Εδώ γνωρίζουμε κυρίως την ιστορία της Σεντ Ετιέν από την παρουσία της την δεκαετία 1970-80 και τον Μισέλ Πλατινί. Μετά την κλήρωση, τα Μέσα της χώρας υποστήριξαν ότι οι “πράσινοι” είναι το φαβορί», σημείωσε για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα μετά την κλήρωση.

Για τις γνώσεις του περί ΑΕΚ τόνισε: «Έχουν νέο προπονητή και δεν αποκλείεται να παίξουν διαφορετικά. Το δυνατό τους σημείο είναι το κέντρο. Έχουν δύο πολύ καλούς παίκτες εκεί τον Γιάκομπ Γιόχανσον και τον Αντρέ Σιμόες. Αυτοί είναι παίκτες κλειδιά. Επίσης, έχει γίνει πολύ κουβέντα για τον Πέτρο Μάνταλο, που είναι πολύ καλός τεχνίτης, όμως για εμένα οι δύο προηγούμενοι είναι οι πιο σημαντικοί. Συνεργάζονται εξαιρετικά».

Για την πιο δυνατή του ανάμνηση με την φανέλα της Σεντ Ετιέν: «Σίγουρα η πρόκρισή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2008, κάτι το οποίο περιμέναμε έξι χρόνια. Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή, την οποία θα θυμάμαι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Σεντ Ετιέν, επειδή είχε υπέροχους οπαδούς. Τώρα που είμαι προς το τέλος της καριέρας μου καταλαβαίνω ότι στο ποδόσφαιρο μετράνε οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Στην Σεντ Ετιέν είχα συμπαίκτες τους οποίους ποτέ δεν θα ξεχάσω όπως και τον πρόεδρο».

Για την ομάδα που θα υποστηρίζει: «Τι ερώτηση ; (σ.σ γέλια). Σίγουρα θα είμαι 100% με την Σεντ Ετιέν. Θα είναι πολύπλοκο, προβλέπω δύο ανοιχτά παιχνίδια. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ είναι καλός προπονητής και είμαι σίγουρος πως η ομάδα του θα είναι καλά προετοιμασμένη στο πρώτο ματς, το οποίο είναι σημαντικό, ειδικά όταν γνωρίζεις την ατμόσφαιρα που σε περιμένει στην Αθήνα».

Ταυλαρίδης: «Θα είμαι 100% με την Σεντ Ετιέν»!