MENU

Δεν έχει κλείσει καλά-καλά τα 22 χρόνια της ζωής του και τον θέλει η… μισή Πρέμιερ Λιγκ! Ο Ντένις Πράετ έχοντας «καπαρώσει» με το σπαθί του μια θέση στο αρχικό σχήμα της Άντερλεχτ τα τελευταία χρόνια, πλέον βολιδοσκοπείται από τους μεγαλύτερους συλλόγους του Νησιού. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι ομάδες που έχουν προσθέσει το όνομά του στη λίστα τους και τον παρακολουθούν. Ο ίδιος δεν αιθεροβατεί, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ζήτημα χρόνου να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

Ο Πράετ βρίσκεται στους «μοβ» από το 2011 και ήδη από τα 18 του χρόνια έχει πάρει φανέλα βασικού, αποτελώντας ένα ακόμα «φυντάνι» από την τρομερή φουρνιά που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το βελγικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος είχε αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό σε εκείνο το 0-3 του «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» τον Οκτώβριο του 2013 στον όμιλο του Champions League, όταν ο Μήτρογλου με δικό του χατ-τρικ είχε οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη. Μιλώντας στο SDNA ο Βέλγος μεσοεπιθετικός τονίζει πως από τότε είχε εντυπωσιαστεί με την ποιότητα που διαθέτουν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

«Θυμάμαι ακόμα εκείνο το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς που θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει γκολ την κάθε ευκαιρία που δημιούργησε χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Όπως και να έχει, είχα εντυπωσιαστεί με την ποιότητα που διαθέτει αυτή η ομάδα».

Την Πέμπτη ο Πράετ θα βρει ξανά μπροστά του τον Ολυμπιακό, για το Europa League αυτή τη φορά, και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός πλέκει το εγκώμιο της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, κάνοντας λόγο για μία πολύ απαιτητική συνάντηση, στην οποία θα έχει τετ-α-τετ και με τον πρώην συμπαίκτη του στην Άντερλεχτ, τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

«Είναι ένα ποιοτικό σύνολο. Περιμένω πως και πώς να συναντήσω τον Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα. Η πρόσφατη ήττα τους (από την ΑΕΚ) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Διανύουν από το ξεκίνημα μία τρομερή σεζόν και από την πλευρά μας θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε την τέλεια εμφάνιση για να πάρουμε τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι μας», υπογραμμίζει ο Πράετ στο SDNA.

Τη φετινή σεζόν η Άντερλεχτ μπορεί να έχει μείνει κάποιους βαθμούς πίσω από τις Κλαμπ Μπριζ και Γάνδη στην κορυφή της Jupiler League, ωστόσο έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Προκρίθηκε μέσα από έναν δύσκολο όμιλο στο Europa League, σημειώνοντας νίκες απέναντι σε Τότεναμ και Μονακό και ο Πράετ θεωρεί πως σιγά-σιγά η ομάδα πιάνει σταθερή απόδοση σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν.

«Το ρόστερ που έχουμε διαθέτει μεγάλες ικανότητες. Θα χρειαστεί να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης απέναντι στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν που διανύουμε, δυσκολευτήκαμε να έχουμε μια συνέπεια στην απόδοσή μας. Τώρα όμως βρίσκουμε επιτέλους μια σταθερή φόρμα. Το Σάββατο κερδίσαμε με ένα καθαρό 3-0 τη Ζούλτε-Βάρεγκεμ και κάθε βδομάδα βελτιωνόμαστε συνεχώς», αναφέρει.

Η Άντερλεχτ την Πέμπτη στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» θα ψάξει ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει ένα μικρό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη». Εκεί οι Βέλγοι ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μία καυτή ατμόσφαιρα, η οποία πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Πράετ.

«Η αλήθεια είναι πως διαθέτουμε μια νεανική ομάδα, αλλά από την άλλη ήδη έχουμε αποκτήσει εμπειρίες αγωνιζόμενοι σε μεγάλες έδρες και σε γήπεδα με εχθρική ατμόσφαιρα. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος αντιμετωπίσαμε την Τότεναμ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε παίξει σε έδρες όπως αυτές των Μίλαν και Ντόρτμουντ».

Χωράνε τελικά και τα δυο... καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Με άλλα λόγια, θα αντάλλαζε ο ίδιος μια καλή ευρωπαϊκή πορεία με την επιστροφή στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος;

«Θα προτιμούσα να καταφέρουμε και τα δύο. Να κατακτήσουμε τον τίτλο στο Βέλγιο, αλλά και να πάμε όσο μακριά μπορούμε στο Europa League», προσθέτει ο Πράετ.

Ο στόχος του περνάει και από τον δρόμο του Ολυμπιακού...

Πράετ: «Την τέλεια εμφάνιση με αυτόν τον Ολυμπιακό»