MENU

Σύμφωνα με το αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως από την Βουλή, τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό σε ομοσπονδία και λίγκες, πρέπει να απαρτίζονται υποχρεωτικά από εν ενεργεία τακτικούς δικαστές.

Μέχρι τώρα η ΕΠΟ δεν είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση των νυν αθλητικών δικαστών, ωστόσο είχε περιθώριο τεσσάρων μηνών από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή ουσιαστικά μέχρι την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της ΕΠΟ που συνεδριάζει την Παρασκευή 10/7, θα αποφασίσει να ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές λίστα με 48 τακτικούς δικαστές, ώστε να επιλέξει 24 από αυτούς και να τους «περάσει» από Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα μέσα Αυγούστου.

Λέγεται, ωστόσο, ότι η Ένωση Δικαστών πιθανότατα θα αρνηθεί μια διαδικασία με την οποία η ΕΠΟ θα είναι εκείνη που θα επιλέγει μεταξύ πολλών ονομάτων. Αντ’ αυτού, η Ένωση Δικαστών φέρεται να δέχεται να στείλει ακριβώς τον αριθμό των ονομάτων που απαιτείται (24) και να διοριστούν χωρίς διαδικασία επιλογής.

Στην περίπτωση αυτή (δηλαδή αν δεν περάσει το δικό της), στην ΕΠΟ σκέφτονται να αγνοήσουν(!) το νόμο και να προχωρήσουν στον διορισμό συνταξιούχων δικαστών!

Το ερώτημα σε αυτό το ενδεχόμενο είναι: τι θα κάνει ο Σταύρος Κοντονής μπροστά σε μια τέτοια πιθανή αυθαιρεσία;

ΕΠΟ: Ζητάει τακτικούς, αλλά σκέφτεται… συνταξιούχους!