MENU

Σε αντιπολιτευτικό λόγο και μάλιστα σε υψηλούς τόνους επιδόθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Η κριτική τους αφορούσε κυρίως τις δικαστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και τα πεπραγμένα της διοίκησης, τόσο επί Γκιρτζίκη όσο και επί Σαρρή.

 Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου είπε μεταξύ άλλων: 

«Η Γενική Συνέλευση γίνεται υπό τη σκιά των ποινικών διώξεων. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα του ακροατηρίου των δικαστηρίων. Όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με δέος τα όσα συμβαίνουν. Εκείνοι που κωφεύουν είναι η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ που δεν παίρνουν θέση!

Τα πειθαρχικά όργανα δεν αντικαταστάθηκαν. Έχουμε δύο ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς οι οποίοι επιλεκτικά καλούν σε απολογία. Εμένα με τιμώρησαν με πρόστιμο επειδή είπα ότι κάποια μέλη της ΕΠΟ κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί; Επειδή δεν αρέσω στο σύστημα; Κάποιοι επηρεάζουν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και κάνουν επιλεκτικές κλήσεις.

Γιώργο Γκιρτζίκη, πρέπει να σταματήσεις το bullying, τις διώξεις, τον εκφοβισμό, την εκβίαση και την έμμεση δωροληψία! Μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα, αν δεν είστε αγκιστρωμένοι εκεί που ήταν οι προηγούμενοι. Αντισταθείτε! Το ποδόσφαιρο έχει εξευτελιστεί, είτε το παραδέχεστε είτε όχι»!

 «Υποβαθμίζετε συνειδητά το ποδόσφαιρο»! 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος ήταν εξίσου επικριτικός:

«Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχει παρέμβει η ποινική δικαιοσύνη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη περνούν απ’ τον ανακριτή. Όλες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος. Οι περιοριστικοί όροι επιβάλλονται γιατί είσαι επικίνδυνος. Και αναρωτιέμαι: Πρέπει να ψηφίσω πεπραγμένα της διοίκησης; Η ΕΠΟ σιωπά εκκωφαντικά για όλα αυτά! Η σιωπή των αμνών!

Υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης. Δεν θα έπρεπε ένα πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας να ασχοληθεί; Πότε θα ασχοληθεί; Σε 7-8 χρόνια που θα έχουμε αμετάκλητες αποφάσεις; Αν εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα, θα διερευνήσετε την υπόθεση πειθαρχικά; Αδυνατώ να παρακολουθήσω την απραξία του Δ.Σ. Είναι συνειδητή υποβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Στη διαιτησία σπάσαμε όλα τα ρεκόρ. Τι χρήματα λαμβάνει ο Ντάλας με την κάθε ιδιότητα που είχε αυτό το χρόνο;».

Ιδιαίτερη, όπως πάντα άλλωστε, ήταν και η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, που έκανε κριτική για την αποζημίωση του Ρανιέρι και τις αμοιβές του Ντάλας, ενώ τόνισε:

«Στη συνεδρίαση της 29/8/2014, από τον Βούρβαχη, ειπώθηκε πως όποιος εμπλακεί από μέλη Δ.Σ. σε δικαστική διένεξη, η ΕΠΟ να καλύπτει όλα τα δικαστικά έξοδα. Εγώ έχω δικαστήρια με τον Μπέο εδώ και 5 χρόνια γιατί αποκάλυψα τότε ότι ήταν σε 25 φακέλους από τους 45 της ΟΥΕΦΑ. Με τον Αλέκο, τον γνωστό Αλέκο τον «μοντελοπνίχτη», είμαι στα δικαστήρια. Εκεί φτάσαμε το ποδόσφαιρο: να θέλουν να ρίξουν την ΕΠΟ αυτοί! Ζούμε την εποχή της απόλυτης κωλοτούμπας»!

 «Πακιστανικά τηλέφωνα και δεν τρέχει τίποτα…»! 

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Παναγιωτίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο πρώτος στόχος της ΕΠΟ θα έπρεπε να είναι η πάταξη της διαφθοράς.

Υπάρχει νέος αθλητικός νόμος και δεν έχετε εναρμονιστεί. Πότε θα το κάνετε; Στον πειθαρχικό κώδικα είναι δική σας πατέντα η διάταξη για τα χειραγωγημένα και τους τρεις ποδοσφαιριστές».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος που αναφέρθηκε στα ζητήματα διαφθοράς:

«Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα από το 2011. Είδαμε τα πακιστανικά και τα κινέζικα τηλέφωνα, στα οποία ακούγονται απίθανα πράγματα και δεν έχει παραιτηθεί κανείς! Διαπράττονται κακουργήματα και προσποιούνται κάποιοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Ατελείωτο το κατάντημα στη λειτουργία της ΕΠΟ και των επιτροπών της. Επιλεκτική ευαισθησία από του ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Οι αθλητικοί δικαστές πρέπει να συνεδριάζουν εκτός ΕΠΟ.

Χθες ορίστηκε νέα ΚΕΔ που αμέσως δημιούργησε ζητήματα αναξιοπιστίας. Τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα»!

«Η ΕΠΟ να σταματήσει το bullying»!
EVENTS