MENU

Είμαστε ο πιο αχάριστος λαός στον κόσμο φίλοι μου. Όλη μέρα κλαιγόμαστε ότι δεν υπάρχουν δουλειές και μιζεριάζουμε και από την άλλη όταν κάτι πάει να γίνει βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Μη δούμε επενδυτή να ανοίγει νέες θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση, αμέσως να πέσουμε να τον φάμε. Τρανό παράδειγμα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγγενής του Υψηλάντη (απ’ το σόι της μάνας του). Ο πρόεδρος έχει ιδρύσει το δικό του L.A.P.D. (Lamproi Astinomikoi Peiraia Department) και αντί να τον ανακηρύξουμε Εθνικό Ευεργέτη και να τον κάνουμε άγαλμα σαν τον Κριστιάνο, του ασκούμε πιο σκληρή κριτική και απ’ τα «Νέα».

Το χθεσινό μας θέμα για τον νέο υπεύθυνο ασφαλείας του προέδρου που έτυχε να είναι ο ταξίαρχος Πειραιά, ήταν πραγματικά μνημείο αχαριστίας: «Στην αρχή ήταν ο αντιστράτηγος Γιάννης Τσιρώνης, υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης του αλήστου μνήμης ντέρμπι της Ριζούπολης, που ανέλαβε λίγο καιρό μετά υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός». Ήταν μια αληθινή πράξη πατριωτισμού.

Επειδή χάρη στις καίριες παρεμβάσεις και το στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε ο Τσιρώνης τα θύματα στη Ριζούπολη ήταν πολύ λιγότερα απ’ τη Δουνκέρκη (άλλους 10 πεσόντες αν είχαμε θα βλέπαμε σήμερα στους κινηματογράφους τη “Ριζούπολη” του Νόλαν) η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να τον παρασημοφορήσει. Τον έβαλε δίπλα στον Ανατολάκη για να του μάθει τα μυστικά των σωμάτων ασφαλείας (Ο Ανατολάκης στον Τσιρώνη).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω ΑΣΕΠ (Αστυνομική Επιχείρηση Πειραιά) βοήθησε έναν ακόμα αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας, να δει λίγη χαρά στην τσέπη του, αλλά ούτε αυτό μας άρεσε: «Εν συνεχεία ήταν ο υποδιευθυντής της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Κώστας Παναγόπουλος, επίσης στα μέτρα τάξης της Ριζούπολης, ο οποίος ακούγεται στο “πόρισμα Κορέα” να μιλάει με τον Γιάννη Βρέντζο». Και πού είναι το κακό;

Μπορεί να είχε πάρει τηλέφωνο τον Βρέντζο για να του ζητήσει οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής του δήλωσης για να μην κάνει κάνα λάθος με το Ε1. Αφού όλοι ξέρουν ότι στα οικονομικά και τα λογιστικά ο Γιάννης είναι καλύτερος και απ’ τον Γιώργο Παππού.

Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις φίλοι μου, το καλό τρίτωσε: «Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, ο κ. Φώσκολος είναι πλέον υπεύθυνος ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και του Ολυμπιακού! Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και απαιτούν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Πώς είναι δυνατόν να επαναλαμβάνεται συνεχώς το ίδιο πράγμα με τους πρώην αξιωματικούς της αστυνομίας;». Μπορεί να είναι στους όρους της σύμβασης που υπογράφουν.

Για να γίνεις Ταξίαρχος σαν τον Λεβένταγα στο «Καλημέρα Ζωή» πρέπει να μπεις στο μοναστήρι του Σάββα και να μετρήσεις όλα τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στον Φορτούνη τα τελευταία δυο χρόνια. Γι’ αυτό είχαν και τέτοια άνοδο οι αστυνομικές σχολές φέτος. Έψαχναν τρόπο να μπουν Καραϊσκάκη οι μαθητές επειδή είναι sold out τα εισιτήρια μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ό,τι και να λένε οι εξυγιαντές πάντως ο Φώσκολος την άξιζε τη θέση. Είχε ιδρώσει τη φανέλα πολύ πριν πάρει την προαγωγή στου Ρέντη. Τι (δεν) είχε κάνει; «Πρώτα απ' όλα το φιάσκο της επιχείρησης σύλληψης του Κυριάκου Θωμαΐδη μέσα στον ΣΚΑΪ, και την εντολή που φέρεται να έδωσε ο κ. Φώσκολος στον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Γιώργο Λαζάρου για το “ντου” στο κανάλι του Φαλήρου». Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που το σκέφτηκε δυο φορές ο πρόεδρος πριν τον πάρει.

Δεν του έχει συγχωρέσει ακόμα το γεγονός ότι είχε στενοχωρήσει το νέο του φίλο, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι ξημερώματα δεν είχε δώσει άλλα δικαιώματα. Παιδί ήταν τότε, δεν ήξερε.

Όσο για το δεύτερο πταίσμα του, είναι ανάξιο σχολιασμού: «Υπάρχει φυσικά και η υπόθεση του ξυλοδαρμού των παικτών του Πλατανιά στο “Γ. Καραϊσκάκης”, που η εισαγγελέας Πειραιά είχε ζητήσει προκαταρκτική έρευνα και καταθέσεις από ποδοσφαιριστές, αλλά για έναν μυστήριο λόγο το έγγραφο διαβιβάστηκε στα γραφεία της κρητικής ΠΑΕ... 18 ημέρες αργότερα!». Σταθείτε ρε παιδιά, να δούμε τα πράγματα λογικά.

Εδώ γνήσιο υπογραφής πας να πάρεις από τα ΚΕΠ, μπαίνεις ξυρισμένος κόντρα σαν τον Μίτσελ και βγαίνεις μετά από τρεις μήνες σαν τον Ψαραντώνη και εσείς θέλετε να διαβιβαστεί έγγραφο από δημόσια υπηρεσία σε δυο μέρες; Πάλι καλά να λέτε που δεν το ‘βαλε σε μπουκάλι ο Φώσκολος να το ρίξει στη Ραφήνα και να φτάσει Κρήτη Γενάρη του 2075 (στην 67η επιστροφή του Λεμονή στο Θρύλο) για να ‘ναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει σε κάναν σκυλοπνίχτη το έγγραφο και κουνηθεί η υπογραφή του.

Αλλά θα μου πείτε φίλοι μου, εδώ μας φάνηκε περίεργο και το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου: «Υλικό από τις κάμερες σε εκείνο τον αγώνα, δεν υπάρχει. Ούτε από τις επιθέσεις στον παρατηρητή Λασκαράκη και στον διαιτητή Παπαπέτρου στον αγώνα με την ΑΕΚ». Συμβαίνει αυτό με τα έργα του Φώσκολου γενικότερα.

Για να βρεις σε καλή ποιότητα πλάνο του «Ευλογητού» στο youtube πρέπει να ψάχνεις 3 μήνες και εσείς θέλετε πλάνο του Παπαπέτρου και των παικτών του Πλατανιά; Και είναι και το άλλο. Αν είχε μπει στα αποδυτήρια και ο Κώστας-Τσέλσι θα ‘χε γενική συσκότιση στο πλάνο γιατί θα ‘χει κρυφτεί το φως.

Πιο μαύρη και απ’ τη θάλασσα του Σαρωνικού θα ήταν η εικόνα. Μπορεί ένας Φώσκολος να επιτρέψει να βγει τέτοιο πλάνο στον αέρα;

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον νέο υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού