MENU

Αναλυτικά τα όσα είπε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον κάνει δικό του δύο φορές και τους λόγους που αρνήθηκε: «Όντως είχε γίνει επαφή με τον Ολυμπιακό το 2003. Με ήθελε πάρα πολύ και το είχε δείξει. Μιλήσαμε όμως με τον Παναθηναϊκό, συζητήσαμε και για το οικονομικό, και αφού μου πρότειναν αυτό που ήθελα, έμεινα.

Την επόμενη φορά, το 2008 είχα μάνατζερ τον Κουτσολιάκο. Κάναμε μια συνάντηση με τον Χρυσικόπουλο, αλλά λέω “άσε καλύτερα”. Στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο ο Ντέμης για να πάω στην ΑΕΚ. Το 2003 ίσως να ήταν πιο εύκολο να πάω. Την άλλη φορά όμως όχι. Θα ήταν απέναντι μου και ο κόσμος του Ολυμπιακού και ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Και ίσως να μην μου έβγαινε».

Ο παλαίμαχος Έλληνας διεθνής μίλησε και για το ενδιαφέρον της Τσέλσι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να θέλει τον Μπασινά ν' αποτελέσει αντικαταστάτη του Μίκαελ Εσιέν: «Ήμουν συχνά με τον Μέντες στο Λονδίνο. Το τελευταίο καιρό που ήταν κοντά οι μεταγραφές, έπρεπε να ήμουν εκεί. Μου έλεγε ο Μέντες, ότι ήθελε να κάνουμε κάτι καλό. “Σε ξέρουν, θα μπορέσουμε”, μου έλεγε. Τελικά, κάναμε ένα ραντεβού και εκεί που τρώγαμε τον πήρε τηλέφωνο ο Μουρίνιο, οπότε ήρθε να φάμε μαζί. Θυμόταν τα πάντα. Ακτινογραφία για όλα. Ωραίος τύπος… Έτσι όπως μίλαγε, του λέει για μένα “που θα τον πας”; Του είπε “θα δούμε, περιμένουμε κάτι καλό”.

“Επειδή φεύγει ο Εσιέν για Κόπα Άφρικα, αν δεν τον έχεις κλείσει κάπου να κάνουμε μια επαφή”. Παίρνει τηλέφωνο τον Ρώσο (σ.σ. τον Αμπράμοβιτς) και του είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να με αγοράσουν: “Να έρθει”, του είπε. “Άκουσες τι είπε. Ξέχασε τον, έρχεται σε εμένα”.

Τότε όμως είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για να μην πάει στο Κόπα Άφρικα ο Εσιέν. Τελικά με ενημερώνουν ότι είναι όλα έτοιμα. Η γυναίκα μου έχει έρθει στο Λονδίνο, πάμε στα γραφεία το επόμενο πρωί. Μπαίνουμε μέσα και βλέπω κάτι φάτσες στεναχωρημένες. -Μου λέει ο Μέντες “δεν θα γίνει η μεταγραφή, ο Κένιον προτίμησε να πάρει τον Μανίς”. Και τελικά έγινε του Μανίς».

Μπασινάς: «Με ήθελε ο Ολυμπιακός, έφτασα μια ανάσα από την Τσέλσι»