MENU

Ο Κύρος Βασάρας κατάφερε το αδιανόητο: Να βγάλουν και οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ της χώρας ανακοίνωση εναντίον του! Δεν είναι και λίγο!

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για κατόρθωμα που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον. Πώς ο Μπολτ πήρε από τρία χρυσά σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες; Έτσι και ο Κύρος: Ήταν σαν να πήρε τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ένα απόγευμα! Και μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα: Τους ορισμούς διαιτητών!

Δεν το έχει πετύχει κανείς στο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως και στο παγκόσμιο. Μόνο αυτός κατάφερε να στρέψει Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εναντίον του!

Βέβαια, δεν του επιτέθηκαν όλοι για τον ίδιο λόγο…

Οι τρεις ΠΑΕ της άτυπης «συμμαχίας» του τα «έχωσαν» γιατί επανέφερε ορισμένα από τα πουλέν του «συστήματος»: Παππά, Βοσκάκη, Μήτσιο, Λαμπρόπουλο, Αρετόπουλο κλπ.

Ο Ολυμπιακός του επιτέθηκε επειδή ορίστηκε να σφυρίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος! Και παράλληλα, χαρακτήρισε και οίκο ανοχής την ΕΠΟ!

Ορθώς, λοιπόν, η θέση του Ολυμπιακού έμοιαζε με… τρολάρισμα! Διότι ακούγεται ως ανέκδοτο να κράζεις επειδή ορίστηκε σε παιχνίδι σου διαιτητής της κατηγορίας elite της UEFA!

Όπως σαν ανέκδοτο ακούγεται το να παρομοιάζεις με οίκο ανοχής ένα «οικοδόμημα» που στηρίζεις χρόνια και που πιθανότατα θα στηρίξεις και στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου! Ή μήπως θα στηρίξεις Γραμμένο;

Πάντως, δεν είναι κακό που ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ. Είναι μια καλή πρόβα, μια καλή προπόνηση. Διότι δεν αποκλείεται από τις 27 Οκτωβρίου και έπειτα, να βγάζει πολλές και μάλιστα συχνά! Ουδείς γνωρίζει… Ό,τι πει η κάλπη!

Σε ό,τι αφορά τον Κύρο, το ποια θα είναι η τύχη του στις 27 του Οκτώβρη έχει ήδη προαναγγελθεί…

Και με στεναχωρεί αυτό, ειλικρινά. Διότι κάποτε είχε το λεγόμενο… «ηθικό πλεονέκτημα». Ήταν ο κορυφαίος των κορυφαίων και η επιλογή του Πιλάβιου να τον κάνει αρχιδιαιτητή ήταν σοφή και λογική.

Όλοι στηρίξαμε εκείνη την επιλογή. Και όταν «αποκεφαλίστηκε» σε μια νύχτα μετά το Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0 με τον Κωνσταντινέα, ήταν ένα μεγάλο παράσημο για αυτόν! Όπως μεγάλο παράσημο ήταν που με λύσσα η διοίκηση Σαρρή προσπάθησε να τον ξηλώσει και από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA! Όπως μεγάλο παράσημο ήταν που κατέθεσε στον Κορέα για τους «στημένους πίνακες διαιτητών» του 2012.

Πέρσι επέστρεψε. Στα γήπεδα γίνονταν όργια και εκείνος… «στρογγύλευε τις γωνίες» της αρχικής του κατάθεσης με νέα κατάθεση στον ανακριτή Ανδρεάδη. Γνωρίζει άραγε ο Κύρος ότι ο Δασκαλόπουλος τον αδειάζει; «Δεν συνάδει με τα γεγονότα» η δεύτερη κατάθεση, λέει στην πρότασή του ο εισαγγελέας! Αν δεν το ξέρει, τον ενημερώνουμε εμείς…

Τώρα, ενώ γνωρίζει τι έρχεται, ενώ γνωρίζει ότι ένα ολόκληρο «σύστημα» βρίσκεται σε αποσύνθεση, ενώ μπορούσε απλώς να αποφύγει τους σκανδαλώδεις ορισμούς ώστε να έχει πιθανότητες να υπάρξει και επόμενη μέρα για τον ίδιο στο ποδόσφαιρο, τρώει το κεφάλι του, λες και έχει… κάποιου είδους υποχρέωση σε ένα καθεστώς που ψυχορραγεί.

Η μεγαλύτερή του ήττα, όμως, δεν είναι ότι θα φύγει. Είναι ότι πλέον δεν θυμάται κανείς ότι υπήρξε ο κορυφαίος!

Έσπασε το ρεκόρ του Μπολτ ο Βασάρας!
EVENTS