MENU

Εκεί που τα φώτα των ΜΜΕ σπάνια στρέφονται, εκεί που το σκοτάδι βασιλεύει συμβαίνουν τα... αδιανόητα. Οι πρωτοφανείς καταγγελίες των ανθρώπων της Καλαμαριάς για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Λαγκαδά δεν ήταν δυνατόν να μην γίνουν αντικείμενο έρευνας. Το SDNA ως έχει καθήκον πρωτοστατώντας στη μάχη κατά της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έψαξε το θέμα σε βάθος και όπως θα αντιληφθείτε διαβάζοντας τα παρακάτω γραμμές, έπεσε σε... θησαυρό δημοσιογραφικών αποκαλύψεων.

Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν πως η εγκληματική οργάνωση ζει και βασιλεύει και προσυπογράφουν ουσιαστικά την απαίτηση της Πολιτείας και της κοινής γνώμης για να μπει επιτέλους ένα ΤΕΛΟΣ σε όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο παρασκήνιο.

Η ομάδα που καταγγέλλεται τον τελευταίο καιρό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη για την σκανδαλώδη εύνοια που απολαμβάνει από τη διαιτησία στις χαμηλότερες κατηγορίες από τη Super League δεν είναι άλλη... από την άγνωστη στο ευρύ κοινό, ΑΠΕ Λαγκαδά. Ποια είναι αυτή; Ένας σύγχρονος «Εθνικός Γαζώρου» για όσους θυμούνται πρόσφατες συνομιλίες...

Ας προσπαθήσουμε όμως να ξετυλίξουμε το κουβάρι των γεγονότων...

Το πιο πρόσφατο κρούσμα συνέβη στον αγώνα την περασμένη Κυριακής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου οι διαιτητές από την ΕΠΣ Μακεδονίας με παρατηρητή διαιτησίας τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Τρικάλων, του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Μπουτζιώλη, «κατακρεούργησαν» τον Απόλλωνα όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και οδήγησαν τον προπονητή του να δηλώσει ότι «η διαιτησία ήταν καραστημένη».

Γεύση από τη διαιτησία που απολαμβάνει ο Λαγκαδάς πήρε και ο Εθνικός Αγιονερίου, που σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «πρωταγωνιστής δεν ήταν ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε οι αγωνιζόμενοι παίκτες των δυο ομάδων, αλλά ο διαιτητής κ. Τίκας από την Καρδίτσα ο οποίος με τις αποφάσεις του καθόρισε το αποτέλεσμα γιατί έτσι έπρεπε και γι΄ αυτό άλλωστε τον όρισαν. Με τις πρωτοφανείς και άκρως εριστικές αποφάσεις του οδήγησε μια αθλητική συνάντηση στα άκρα και καταδίκασε ακόμη ένας διαιτητής τον βασιλιά των σπορ στέλνοντας πίσω πολλά χρόνια, με την ειδική αποστολή του, το πρωτάθλημα της γ΄ εθνικής κατηγορίας».

Ο κ. Τίκας είναι διαιτητής της Football League, από την ΕΠΣ Καρδίτσας του Μανώλη Παλάσκα, ο οποίος, αφού έκανε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με αυτά που υποστήριζε έως το 2013 για την ΕΠΟ και τους διοικούντες της, ευθυγραμμίστηκε με αυτούς που είχε καταγγείλει, διόρισε την κόρη του στην ΕΠΟ και έχει ως επόμενο στόχο να ανεβάσει τον Τίκα στην Σούπερ Λίγκα.

Αντιδράσεις για τη διαιτησία υπήρξαν και μετά τον αγώνα του Λαγκαδά με αντίπαλο τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει «πόλεμος ανακοινώσεων» ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο θέμα παρενέβη και η ΕΠΣ Πέλλας, στην οποία ανήκει ο Απόλλων, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της διαιτητικής τριάδας που «όλως τυχαίως» προέρχεται από την ΕΠΣ Τρικάλων του κ. Μπουτζιώλη.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Αγιονερίου και του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης ΕΔΩ

Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις

Μάλλον αποτελεί ρεκόρ σε τέσσερις αγώνες από την 26η έως την 29η αγωνιστική, οι τρεις ομάδες να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, όπως συμβαίνει με τις αντιπάλους του Λαγκαδά.

Το ξεκίνημα της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής δεν ήταν καλό και ο Λαγκαδάς κινδύνευε με υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα αφού σύμφωνα με την προκήρυξη υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη δέκατη θέση και κάτω, σ’ ένα πρωτάθλημα που μετέχουν 17 ομάδες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η διοίκηση του Λαγκαδά άλλαξε και τα ηνία του σωματείου πέρασαν στον Γιάννη Νάτσιο ο οποίος περιγράφεται σαν «πετυχημένος επιχειρηματίας και με μεγάλη εμπειρία από ερασιτεχνικό αλλά κυρίως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως πρώην γενικός αρχηγός της Βέροιας, πρόεδρος του Ελλήσποντου Κριθιάς αλλά και παράγοντας της γενέτειρας του Λαμίας».

Υπό την προεδρία του Νάτσιου οι ορισμοί διαιτητών στους αγώνες του Λαγκαδά, για τους οποίους υπεύθυνος φέρεται να είναι το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Χρήστος Γενναίος, άλλαξαν δραματικά. Πλέον άρχισαν να προτιμώνται και να ορίζονται ανελλιπώς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας από τις «συστημικές» ΕΠΣ Τρικάλων και Καρδίτσας.

Δηλαδή, διαιτητές του Μπουτζιώλη και του Παλάσκα, που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός από τις φωτογραφίες στο κέντρο που διασκέδαζε ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό με την Ξάνθη, στον οποίο, σημειωτέον, ο κ. Παλάσκας ήταν παρατηρητής αγώνα.

Η συχνότητα των ορισμών διαιτητών και παρατηρητών από αυτές τις Ενώσεις είναι τόσο συχνή που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, αφού με την προηγούμενη διοίκηση του Λαγκαδά δεν παρατηρούνταν το ίδιος φαινόμενο. Μαζί με τους κατά συρροή ορισμούς από τις δύο ΕΠΣ εμφανίζονται και οι ευνοϊκές διαιτησίες σε βαθμό σκανδάλου, ενώ ο Λαγκαδάς, αρχίζει να παίρνει νίκες που τον έχουν ανεβάσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με απόσταση πέντε βαθμών από τη δέκατη θέση που οδηγεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η υπόσχεση του Νάτσιου μόλις ανέλαβε ότι «η ομάδα θα σωθεί» φαίνεται να επιβεβαιώνεται ενώ στην πιάτσα ήδη συζητείται ότι η στροφή στους ορισμούς και προτίμηση διαιτητών από Τρίακλα και Καρδίτσα έχουν να κάνουν με τη σχέση που έχει με το «κέντρο αποφάσεων» που επηρεάζει «πρόσωπα και πράγματα» στην ΕΠΟ και όπως στην περίπτωση του Γαζώρου παρέχει υπηρεσίες στους φίλους του…

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 16ή αγωνιστική έως την 29η, δηλαδή σε σύνολο 13 αγώνων, στους εννέα υπήρχε παρουσία διαιτητών ή / και παρατηρητή διαιτησίας από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα!

Συγκεκριμένα: 16η αγωνιστική: Διαιτητές από Τρίκαλα, 17η αγωνιστική: Παρατηρητής από την Καρδίτσα, 18η αγωνιστική: Παρατηρητής από τα Τρίκαλα, 19η αγωνιστική διαιτητής από τα Τρίκαλα, 21η αγωνιστική: Διαιτητές από την Καρδίτσα και παρατηρητής από τα Τρίκαλα, 23η αγωνιστική

παρατηρητής από τα Τρίκαλα, 26η αγωνιστική: Διαιτητές από την Καρδίτσα και παρατηρητής από τα Τρίκαλα, 27η αγωνιστική: Διαιτητές από τα Τρίκαλα, 29η αγωνιστική: Παρατηρητής από τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά οι ορισμοί των αγώνων του Λαγκαδά στην περίοδο της προεδρία του κ. Νάτσιου:

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ 2017 3-1

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΜΑΝΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΤΑΦΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΜΗΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

17

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ 2-0

ΜΟΛΙΧΙΤΟΥΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

18

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ 0-2

ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑΣ 2-0

ΜΙΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΕΝΤΖΕΡΕΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ 1-1

ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΖΕΡΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΗΝΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 5-1

ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΑΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ Ο ΑΡΗΣ 2-3

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ 0-0

ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΜΠΛΙΟΥΚ ΙΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 4-3

ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΤΑΒΕΛΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΟΡΟΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΤΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΛΛΑ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ 0-1

ΤΙΚΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ 0-2

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΤΑΦΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΡΟΣΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 1-0

ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΚΕΛΑΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΕ 0-1

ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παρατηρητής: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Της... εγκληματικής το κάγκελο!