MENU

Μια περίεργη ιστορία που έχει να κάνει με την υπόθεση της πιθανής ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο που βρίσκεται υπό ανακριτική διερεύνηση, έρχεται στο φως και προκαλεί πολλά ερωτηματικά σε όσους είναι σε θέση να τη γνωρίζουν.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2014, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου για τη γνωστή σε όλους υπόθεση. Τα 16 αυτά πρόσωπα είχαν λάβει μια διορία ώστε να προσέλθουν και να παραλάβουν (καθώς έχουν το νόμιμο δικαίωμα) τη δικογραφία και τα cd με τις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η προθεσμία παρήλθε, όμως μόνος ένας εκ των 16 ζήτησε και παρέλαβε τη δικογραφία και αντίγραφα των cd! Οι υπόλοιποι 15… ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα στην Εισαγγελία και στις δικαστικές και ανακριτικές αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση. Η απορία που έχει προκληθεί είναι γιατί πήγε μόνο ο ένας και δεν ενδιαφέρθηκαν και οι υπόλοιποι 15. Τονίζεται, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο προηγούμενο σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη υπόθεση, όχι μόνο αθλητική, όπου εμπλέκονταν πολλά πρόσωπα!

Δικαστικές πηγές αναφέρουν, ότι πιθανόν η συγκεκριμένη ενέργεια να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ουσία της υπόθεσης, καθώς ο… ένας που έχει τη δικογραφία στα χέρια του, φέρεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών και ισχυρό πρόσωπο στο ποδόσφαιρο. Η στάση, όμως, των υπόλοιπων 15 μοιάζει ύποπτη και περίεργη...

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», διώκονται τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ (το ένα πρώην), ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας, δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ, τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Super League, δύο πρόεδροι ΠΑΕ και πέντε μέλη επιτροπών της ΕΠΟ.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως οι υποθέσεις τρέχουν και θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις. Και λέμε «υποθέσεις», διότι πέραν αυτής που αφορά την «εγκληματική οργάνωση» και μέσα στο Πάσχα αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον ανακριτή οι 16 εμπλεκόμενοι, υπάρχει και η μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011 με το πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Παναγιώτης Πούλιος, ολοκληρώνει άμεσα την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και η διαλεύκανση του μεγάλου αυτού σκανδάλου μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία…

Στα χέρια του... ενός η δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης»!